MUHTEŞEM ŞİFA KAYNAĞI CEVİZ PERDESİ
GÜÇLÜ VE KESKİN GÖZLER İÇİN ÖNERİLER
BASEN, KALÇA YAĞLARINDAN KURTULUN
KANSER HÜCRELERİNİN YOK EDİLMESİ
EGE ÜNİVERSİTESİNDEN ÖNEMLİ ÇALIŞMA
ANKET
ŞAMPİYON HANGİ TAKIM OLACAK
YAZARLAR
PİYASALAR
DOLAR
32.552
EURO
34.8813
IMKB
80.549
HAVA DURUMU
MAİL LİST
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

ÖDEM VE ŞİŞLİKLERDEN KURTULMAK İÇİN

Çeşitli baharatları ister yemeklerinize katarak, ister çayını yaparak, isterseniz de kapsül formunda kullanarak faydalarını görmeye başlayabilirsiniz.
Her gün, yemeklerimizi renklendirmek için bir sürü baharat kullanıyoruz. Peki, bu baharatların aynı zamanda sağlığınızı da güçlendireceğiniz biliyor muydunuz?
 
Bol bol su içmek, ödemlerden ve şişkinliklerden kurtulmanın ilk kuralı. Sağlığımız için günde en az 1,5 litre su içmemiz gerekiyor. Ancak bir anda fazla tüketilen su vücut için zararlı olabilir. Su içimini günün geneline yaymak en doğrusu.

Bunlara ek olarak, kızartmalar, kafeinli ve gazlı içecekler, hazır soslar, tuz ve sodyum tüketimini de en aza indirmek, ödem ve şişkinliklerden kurtulmada önemli fayda sağlayacaktır.

Örnek verecek olursak, güvey otu tam bir bakteri düşmanıdır, zerdeçal astım hastalarınca kullanılır. Çeşitli baharatları ister yemeklerinize katarak, ister çayını yaparak, isterseniz de kapsül formunda kullanarak faydalarını görmeye başlayabilirsiniz.

Zencefil: Hamile kadınların sabah bulantısını geçirmek için zencefil çayı önerilir. Aynı zamanda kanser tedavisi gören hastalar da bulantı önleyici olarak zencefil kullanır.

Ada çayı: Ağrıyan ve kaşınan boğazınız için en güzel tedavi adaçayıdır. İster gargara yapın ister her gün çayını yaparak tüketin. Son zamanlarda yapılan bir araştırmaya göre Alzheimer hastalarında hafıza iyileştirici etkiye sahip olduğu da kanıtlanmıştır.

Sarımsak: Kalp damar sağlığını güçlendirmek için sarımsak gibisi yoktur. Damar tıkanıklığı ve sertleşmesini gideren, kolestrolü düşüren sarımsağı her öğün yemeklerinizde rahatlıkla tüketebilirsiniz.

Güvey otu: Bağırsak problemlerini giderip, eski sağlığınıza kavuşmak için güvey otu kullanabilirsiniz. Çok kullanırsanız, ağzınızı yakabilir bu sebeple fazla kullanmamaya özen gösterin. Güvey otu yağı en rahat sindirilen formdur ve günde 4 kereye kadar kullanabilirsiniz .

Zerdeçal: Vücuttaki şişlikleri gidermek için en güzel yöntem zerdeçaldır. Ayrıca kalp damar sağlığınızı iyileştirmek için de kullanılıyor. Yemeklerinize bir çimdik atarak rahatlıkla tüketebilirsiniz.

Nane: Midenizi rahatlatmak için en güzel yöntemlerden biri de nanedir. Hem sindirim sorunlarınızı hem de bağırsak problemlerinizi gidermek için sıklıkla kullanılır. Nane çayı veya nane kapsülleri rahatlıkla tüketilip faydaları kısa süre içerisinde hissedilecektir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
DİĞER HABERLER
ÇOK OKUNANLAR
0