MUHTEŞEM ŞİFA KAYNAĞI CEVİZ PERDESİ
GÜÇLÜ VE KESKİN GÖZLER İÇİN ÖNERİLER
BASEN, KALÇA YAĞLARINDAN KURTULUN
KANSER HÜCRELERİNİN YOK EDİLMESİ
EGE ÜNİVERSİTESİNDEN ÖNEMLİ ÇALIŞMA
ANKET
ŞAMPİYON HANGİ TAKIM OLACAK
YAZARLAR
PİYASALAR
DOLAR
32.5378
EURO
34.6868
IMKB
80.549
HAVA DURUMU
MAİL LİST
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

OYUNCULARIM ELİNDEN GELENİ YAPTI

Oyunumuz olumluydu ama yeterli değildi, daha üst seviye oynayacak bir takımız. Sezon sonu olması ve hava sıcaklığına rağmen oyuncularım elinden geleni yaptı.
Hazırlık maçında Yunanistan’ı 2-1 mağlup eden A Milli Takım’ın teknik direktörü Şenol Güneş maçın ardından konuştu.

İşte Şenol Güneş’in açıklamalarından satır başları:

‘CENK’İN MR’I ÇEKİLECEK’

“Okay’da bir sorun yok. Cenk’in MR’ı çekilsin. Ne olacağını göreceğiz. Başka sakat yok. Şut attığı pozisyonda olmuş. Bir şey var mı, yok mu değerlendirilecek. Hazırlık maçı olarak sakatsız atlatmaya çalıştık.”

‘2-1 BİTTİ AMA DAHA FAZLA ATMALIYDIK’>

Daha çok iyi işler yaptık oyunda. Daha üstündük. Daha çok pozisyonumuz vardı. 2-1 bitti ama daha fazla atmalıydık. Eksilerimizi, artılarımızı gördük. Oyuncularımızın bir kısmını değerlendirdik. Kalanları da Özbekistan maçında göreceğiz.

‘HAVUZU GENİŞLENMEK İÇİN ÖNEMLİ’

Oyuncuların kulüplerine bakmadan form durumlarını göz önüne alarak bir kadro yapıyoruz. Yeni oyuncular kullanmak istedik. Belki de bazılarında acele ettik. Yediğimiz golün hazırlığını yapmıştık ancak bir anlık dalgınlık oldu. Kimin oynadığı ya da oynamadığı değil neler yapıp yapamadığımıza bakıyoruz. Bu iki hazırlık maçı, oynamayan oyuncuları görmek, havuzu genişletmek için önemli. Takımın bugünkü oyun anlayışından memnunum.

‘SICAĞA RAĞMEN OYUNCULARIM ELİNDEN GELENİ YAPTI’

Sıcağın etkisiyle zaman zaman tempo düştü. Değişikliklerden sonra sakatlıkların olması biraz etkiledi. Sakatlıksız bir maç geçirmek istedik. Cenk dışındakilerin bir sıkıntısı yok. Oyunumuz olumluydu ama yeterli değildi, daha üst seviye oynayacak bir takımız. Sezon sonu olması ve hava sıcaklığına rağmen oyuncularım elinden geleni yaptı. Hepsine teşekkür ediyorum.

‘İLK 10’A DOĞRU YÜKSELMEMİZ GEREK’

Bu üç maçı geride bıraktık, bir ölçü değil ama iyi başlayıp iyi devam ettirmek çok önemli. Bu 3 maçı kazanmak moral olarak önemli, bir de FIFA sıralaması için iyi. Avrupa Şampiyonası’na katıldıkça ilk 10’a doğru hızlıca yükselmemiz gerek

‘GÖNÜLDEN OYNAMALI’

Yediğimiz gol bize yakışmadı. Daha farklı kazanabilirdik. Eksikleri düzeltmek istiyorum. Bazı oyunculara fazla yük bindi. Rakip alanda baskı yapmak, hücum etmek seyircileri de mutlu ediyor. Bunları daha fazla yapmak istiyoruz. Burası milli takım ve buranın misyonu ve hedefi var. Milli takım ayrı bir heyecan, ulvi bir görev. Buraya gelen oyuncu severek, isteyerek, gönülden oynamalı ya da hiç gelmemeli.

‘KENDİ TAKIMLARINDAN DAHA İYİYDİLER’

Nazım ve Umut’u beklediğimden iyi gördüm. Kendi takımlarındaki hallerinden daha iyiydiler. Şu an kadromuzda 32 oyuncu var. 20’ye inecek bu sayı. İki mevkide oynayan oyuncu her zaman avantajdır. Cenk’i böyle kullanıyoruz. Enes’in ve Burak’ın sakatlıkları var.

Nasıl kadro kuracağımı düşünüyorum, Özbekistan maçı bile benim için önemli. Onu mu alayım, bunu mu alayım, görmek istiyorsun. Zeki, Hasan Ali ve Merih’i dinlendirmek istedim ama diğerlerini sahaya süremedim. 2 sakatlıkla 5’i kullandım, 6.’yı kullanmak istemedim. İki maça hazırlanmak üzere kadro oluşturacağız. Havuzu geniş tutacağım ama gücü fazla olan oyuncuları öncelikli olarak kullanacağım.

Modern futbol ne gerekiyorsa onu yapacağız. Ofansta da defansta da. Top kaptırdık sonra topun peşinden koştuk. Topa sahip olmamız lazım. Milli Takım üst seviye olmak zorunda. Benim futbol görüşüm ve oyuncuların yeteneği birleşecek. Önümüzde zor maçlar var. İşimiz kolay değil.

 

 
Hiçbir rakip Fransa için ölçü olamaz. Hangi takımı ölçü alacaksınız? Yunanistan, Finlandiya, Norveç gibi maçları istedim İzlanda için ama Fransa için Almanya, Hollanda, İtalya gibi ülkeleri alacaksın. Ben nasıl oynuyoruz bunu görmek istedim. Yunanistan’ın hücum varyasyonuyla Fransa’nınki aynı olmayacak. Maçı niye aldın diyecekler ama olanları görmek istedim.
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
DİĞER HABERLER
ÇOK OKUNANLAR
0