MUHTEŞEM ŞİFA KAYNAĞI CEVİZ PERDESİ
GÜÇLÜ VE KESKİN GÖZLER İÇİN ÖNERİLER
BASEN, KALÇA YAĞLARINDAN KURTULUN
KANSER HÜCRELERİNİN YOK EDİLMESİ
EGE ÜNİVERSİTESİNDEN ÖNEMLİ ÇALIŞMA
ANKET
ŞAMPİYON HANGİ TAKIM OLACAK
YAZARLAR
PİYASALAR
DOLAR
32.5091
EURO
34.7134
IMKB
80.549
HAVA DURUMU
MAİL LİST
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Roberto Carlos'tan seks skandalı

Brezilya'dan açıklamalarda bulunan Roberto Carlos, F.Bahçe ve Aziz Yıldırım ile ilgili çarpıcı sözler sarfetti...
04.12.2010 14:11

Brezilya'dan açıklamalarda bulunan eski Fenerbahçeli oyuncu Roberto Carlos, Türkiye'de oynadığı dönemde çok mutlu olduğunu ancak Türk kulüplerinin amatör zihniyet ile yönetildiğini söyledi.

Türkiye'de kalmayı çok istediğini ancak yönetim tarzından bunaldığını söyleyen Carlos, "Amatörce yönetim tarzı, gerilen ortamlar, Başkan ve yöneticilerin tavrı beni çok üzdü. Aziz Yıldırım başkan gibi değil babam gibi davranıyordu" ifadelerini kullandı.

Yaşadıkları meşhur 'otelde seks partisi' olayına da değinen Roberto Carlos hayli çarpıcı açıklamalarda bulundu...

Her şey için Başkan’ı beklerdik

“Türkiye’de çok mutluydum. Kalmayı da isterdim. Fakat amatörce yönetim ve sürekli gerilen ortamlar beni üzdü.

Türkiye ’de bana göre Fenerbahçe de, diğer kulüpler de amatör zihniyetle yönetiliyor. Ben Türkiye’de çok mutluydum aslında. Kalmayı çok istedim. Ama amatörce yönetim tarzı, maaşların geç yatması, sürekli gerilen ortamlar, Başkan ve yöneticilerin tavrı beni çok üzdü. Sürekli Başkan’ın (Aziz Yıldırım) onayını bekledik. Bir arkadaşımız eşi için uçak bileti almayı beklerken yaşadığı gerginlik bir sonraki maça yansıdı. Bunları hep yaşadık. Ben kendim alıyordum biletlerimi. Bu gerginliği yaşayan arkadaşlarımı gördükçe hiç istekte bulunmadım. Bir şey için karar verilmesi gerekiyor, tüm birimler Aziz Yıldırım başkanı bekliyor.

Evet oteldeydim ama neyi ispatlayabilirler ki

Biz köle değiliz. Herkesin kendine göre bir hayatı var. Bir dönem çok konuşulan o malum konu (lüks otelde kelepçeli seks partisi) gündemimizden düşmedi. Biz oyuncular olarak o olayı yaşadık, tepkilerini gördük, konu kapandı.

Ertesi gün normal antrenmanlarımıza ve maçlarımıza baktık. Suçlanan, lider olarak adlandırılan arkadaşlarımız oldu. Ben bu konuyu hiç takmadım. Ta ki, Başkan’ın, oyuncu arkadaşlarımı çağırıp otele giriş çıkışlarımızı, kral dairesine giriş görüntülerimizi gösterdiğini duyana dek. Başkan direkt, “Sen orada mıydın?” diye soruyormuş, “Hayır” diyen olunca CD yi koyup, “Bak sen de oradaymışsın” diyormuş. Bir kere, bu davranış çok yanlış. Para cezaları kesildi; komik rakamlardı. Bu rakamları kimse ödemedi zaten. Başkan beni çağırıp kasettekileri göstermedi nedense. Konu kapanmalıydı ama yanlışa devam edildi.
Evet o otel odasında toplandık. Neyi ispat edebilirler ki? İçeride belki de arkadaşlarla oturduk çay, kahve içtik. Hadi farklı bir şey olduğunu ispat etsinler!

Ben de bazı hikayeler biliyorum

Ben ve arkadaşlarım da bazı hikayeler biliyoruz. Bu konuşma ile bu konuya noktayı koyuyorum. Ben de mi çıkıp Başkan ile ilgili bildiğim hikayeleri anlatayım. Ben bu işlere karışmam. Herkesin özel hayatı kendine. Başkan’ın da doğal olarak kendisini ilgilendirir özel hayatı. Ama ben bir gün çıkıp bunu ne medyada ne de başka bir yerde tartıştım. Aslında bir ara o oteli özel görüntülerimizi kulübe ve başkana verdiği için dava edecektik. Sonra işi unuttuk antrenmanlarımıza baktık.

Zico hançerlendi

Zico bana göre çok başarılıydı. Alacağı para, ağabeyi konusunda Başkan ile yaşadığı tartışma ve son olarak sabah erken gelip akşam geç vakitlere kadar çalışması istenince ipler koptu.

Bana göre Zico, Aragones ve Daum’dan çok daha farklı bir isimdi. Ancak takım içinde bazı arkadaşlarımız gerektiği kadar destek olmadı. Arkasında duran olmayınca ve destek görmeyince ipler koptu.

Bence Zico değil o dönem Fenerbahçe kaybetti. Zico kalsaydı, ondan sonra gelen iki antrenöre de bu kadar tazminat verilmez, Zico’nun yapacağı transferlerle çok daha ileri gidebilecektik. Belki ben de kalırdım ve futbola vedamı Fenerbahçe’de yapardım.

Daum yüzüme başka arkama başka konuştu

Ben oynadığım hiçbir takımda yedek kalmadım. Birkaç amatörce yaşanan olayın ardından, Daum’un benimle sürekli seviyormuşçasına konuşması ancak arkamdan başka davranmasına çok üzüldüm. Yedek kalmayı hiç istemedim. Bu gibi sıkıntılar ve ödemelerdeki gecikmelerde olunca, ayrılmaya karar verdim. Daum’un bir gün sıcak, bir gün buzdağı gibi davranması da bu kararımda etkili oldu. Ayrıca, takım içinde yaşanan iniş çıkışlardan herkesin etkilenmesi beni de yıprattı.

G.Saray'a da gelirim Beşiktaş'a da

Bir yıl daha Corinthians’ta kaldıktan sonra ABD’ye gidip 1.5 yıl da burada oynayacağını ve arkasından antrenörlüğe başlayacağını belirten Brezilyalı yıldız, “Galatasaray’da, Beşiktaş’ta ya da Trabzonspor’da da çalışabilirim” dedi.

Brezilya’nın en büyük kulüplerinden Corinthians’ta forma giyen Roberto Carlos, geçmiş yıllarda Fenerbahçe’de oynamış olmasının, ileride Galatasaray, Beşiktaş ya da Trabzonspor’da görev yapmasına engel olamayacağını söyledi. 2.5 yıl daha futbol oynayacağını, daha sonrasında ise teknik direktörlük yapmayı planladığını ifade eden Brezilyalı yıldız, şöyle devam etti:

“Her gittiğim yerde sevildim. Beni insanlar baş tacı yaptı. Herkesi teşekkürlerimi sunuyorum. Bir yıl daha Corintians’ta futbol oynayacağım. ABD’den teklif var. Bir yıl sonra oraya gideceğim. ABD’de 1.5 yıl oynadıktan sonra futbolu bırakacağım. Eşim ve çocuklarıma vakit ayırmak istiyorum bir süre. Daha sonra tabii ki futboldan kopmayacağım. Antrenör kurslarına yazılıp, dünyanın en iyi antrenörlerinin arasına girmek istiyorum.

Şartlar değişebilir

Fenerbahçe’de futbol oynadım. Taraftarını çok seviyorum. Beni hep el üstünde tuttular. Ama benim profesyonel olduğum unutulmasın. 2.5 sene sonra şartlar ne gösterir bilemem. İleride Türkiye’de antrenörlük yapabilirim. Potansiyel, para ve taraftar gücü var. Bakarsınız, gün gelir Galatasaray’da hoca olabilirim. Belki de Beşiktaş’ta. Hiçbir zaman ‘ne Galatasaray’da ne Beşiktaş’ta ne de Trabzonspor da hocalık yapmam’ demem. Diyemem...”

F.Bahçe’den 1 milyon Euro alacağım var

Şu an Fenerbahçe ile FIFA’da davalıyız. Şunu sevgili yönetici arkadaşlarım çok iyi biliyor; 1 milyon Euro alacağım var. Bunu bana ödemediler. Tek taraflı sözleşmemi feshetmem sonrasında kendileri de haklarını aramak adına girişimde bulundular. Konuşmamızda ben kendilerine Real Madrid’den gelirken bonservis bedeli ödetmediğimi söyledim.

“Devre arasında tek taraflı sözleşmeyi iptal edebilirim” dedim. Bana, “Hayır yapamazsın” cevabını verdiler. Ama yaptım. Bu konuda kararı FIFA verecek. Sözleşmeyi tek taraflı feshettiğim için ben de ceza yiyeceğim belki, ama paramı da alacağım. Ama ben gelirken gösterilen tavır ve ayrılırken gösterilen tavır arasındaki farkı siz değerlendirin.

Türkiye’yi özledim

Corinthians’ın antrenmanından sonra sohbet ettiğimiz Roberto Carlos’un ilk sözleri, “Türkiye’yi çok özledim” oldu. Brezilyalı futbolcu, dostlarının yanı sıra yemeklerimizi ve bir de Reina’yı çok özlemiş. Carlos, “Bir fotoğraf çekelim ama anlamlı olsun” dediğimde, “Al beni kucağına, çektir fotoğrafı” cevabını verdi. Ben de onu kırmadım tabii!

Coca Cola Carlos!

Fenerbahçe’de iken tercümanlığımı yapan Fatih (Sönmez) çok iyi dostum. Hala da görüşürüz. Çok iyi bir insandır ve de bilgilidir. Hiç unutmam bir gün bana, “Coca Cola Carlos” dedi. Ne demek istediğini sorunca, “Coca Cola dünyada nasıl tanınıyor ve bağımlılık yapıyorsa sen de öylesin. Dünya seni tanıyor, bu yüzden Coca Cola lakabı taktım sana” demişti. Bu çok hoşuma gitti. Hakikaten düşünüyorum da ne farklı bir özellik. Çok şanslıyım, Tanrı’ya şükrediyorum.

Dentinho, Elias ve Bruno Türkiye’de çok iş yapar

ŞU an takımımızda üç isim var ki, Türkiye de oynasalar yer yerinden oynar. Türkiye’deki futbola yatkın, taraftarı mutlu edecek isimler. Dentinho mesela çok klas, çok yararlı bir oyuncu. Onun dışında Elias ve Bruno da çok önemli isimler. Onlar da çok yakın zamanda Avrupa’ya gidip sıçrama yapacaktır.

www.golkartalgol.com

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
DİĞER HABERLER
ÇOK OKUNANLAR
0