MUHTEŞEM ŞİFA KAYNAĞI CEVİZ PERDESİ
GÜÇLÜ VE KESKİN GÖZLER İÇİN ÖNERİLER
BASEN, KALÇA YAĞLARINDAN KURTULUN
KANSER HÜCRELERİNİN YOK EDİLMESİ
EGE ÜNİVERSİTESİNDEN ÖNEMLİ ÇALIŞMA
ANKET
ŞAMPİYON HANGİ TAKIM OLACAK
YAZARLAR
PİYASALAR
DOLAR
32.3343
EURO
35.1631
IMKB
80.549
HAVA DURUMU
MAİL LİST
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Rüştü Reçber'e büyük onur

UEFA, Avrupa ülkeleri tarihinin en iyi kalecileri arasında Türkiye'nin eski milli oyuncusu Rüştü Reçber'i manşetine taşıdı.
03.04.2015 14:02

UEFA çalışanları tarafından hazırlanan listeye, Türkiye'den eski milli file bekçisi Rüştü Reçberdahil edilirken, milli oyuncunun fotoğrafı sitenin ana sayfasında yer aldı.
 
Haberde, Barcelona, Fenerbahçe ve Beşiktaş forması giyen Reçber'in kariyerindeki yükselişin, Türk futboluna da yansıdığı ifade edildi. UEFA 1996 ve 2000 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Türkiye'nin kalesini koruyan milli kalecinin, özellikle 2002 FIFA Dünya Kupası'nda gösterdiği üstün performansla milli takımının kazandığı bronz madalyada önemli rol üstlendiği belirtildi.
 
Türkiye ile Hırvatistan arasında oynanan ve uzatmaların ardından atılan penaltılarla sonucun belirlendiği UEFA EURO 2008 çeyrek finalinde Reçber'in yaptığı kurtarışlarla maçın kahramanı olduğu ve takımını yarı finale taşıdığı değerlendirilmesi de yapıldı.
 
Rüştü'nün kalecilik kariyerine başlama hikayesine de yer verilen haberde, milli kalecinin, "Forvet olarak oynadığım ilk amatör kulüpte birinci kaleci askere gidince zorunlu olarak yerine geçtim. Sonra birinci takımın kalecisi ve genç takımın santraforu oldum. Bunun üzerine antrenörüm, boyumun uzun olması nedeniyle kaleciliğe yönelmemi tavsiye etti" ifadelerine yer verildi.
 
Listede Rüştü'nün dışında Çek Cumhuriyeti'nden Petr Cech, Danimarka'dan Peter Schmeichel, Belçika'dan Jean-Marie Pfaff, İngiltere'den Gordon Banks, Fransa'dan Fabien Barthez, Almanya'dan Sepp Maier, İtalya'dan Dino Zoff, Hollanda'dan Edwin van der Sar, Rusya'dan Lev Yaşin gibi önemli isimlere de yer verildi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
DİĞER HABERLER
ÇOK OKUNANLAR
0