MUHTEŞEM ŞİFA KAYNAĞI CEVİZ PERDESİ
GÜÇLÜ VE KESKİN GÖZLER İÇİN ÖNERİLER
BASEN, KALÇA YAĞLARINDAN KURTULUN
KANSER HÜCRELERİNİN YOK EDİLMESİ
EGE ÜNİVERSİTESİNDEN ÖNEMLİ ÇALIŞMA
ANKET
ŞAMPİYON HANGİ TAKIM OLACAK
YAZARLAR
PİYASALAR
DOLAR
32.5801
EURO
34.8134
IMKB
80.549
HAVA DURUMU
MAİL LİST
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Saç dökülmesine deva

Isırganlı formül kelliğe meydan okuyor...
01.05.2011 19:34

61 yıldır bitkilerle tedavi yöntemlerini uygulayan Türk Herbalist Leyla Çabuk, kelliğe ve istenmeyen tüylere de bir formülü olduğunu açıkladı. Çabuk'un söylediğine göre, 350 yıllık aile formülü sayesinde saç dökülmelerine ve kelliğe çözüm var.

Kellik diye bir şey tanımadığını belirten Çabuk, "Ben 61 yıldır 10 binlerce kişinin saçını yeniden çıkarmayı başardım. Bana gelen hastaların hiç bir tanesi bugüne kadar dermanını bulmadan yanımdan ayrılmadı. Tabi bunu yaparken önce dökülmenin nasıl olduğunu belirliyor, daha sonra da gerekli tedaviyi uyguluyoruz" dedi. Formülde ısırgan otundan faydalandığını ifade eden Çabuk, "Formülün içindeki bitkiler tanıdık ama hangi bitkinin neye yaradığını bilmek, nasıl ve hangi sıklıkla kullanılacağını öğrenmek gerekiyor. İşin sırrı ise bitkilerin uygulama için nasıl hazırlanışında" diye konuştu.

Çabuk istenmeyen tüylerden de arınılabileceğini söylerken, "Yaz yaklaşırken hanımların korkulu rüyası istenmeyen tüyler. Sadece erkekler değil kadınlar da istenmeyen tüylerinden arınmak için bitkisel tedavi yöntemlerini tercih ediyor" dedi.

Bitkisel tedavi yöntemlerinin sağlığa yararlı olduğunu ifade eden Türk Herbalist, "Dünya bitkilerle tedavinin değerini anladı. Bizim ülkemizde de bu yavaş yavaş gelişecek. Sağlığımız doğanın içerisinde saklı. Yeter ki faydalanmasını bilelim" şeklinde görüş verdi.

ISIRGANIN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR

Isırgan otu çayının içinde bulunan maddeler bağışıklık sistemini harekete geçirdiğinden dolayı bağışıklık sistemini güçlendirmek amacıyla kullanılabilir.

Herhangi bir rahatsızlığı bulunmayanların günde 2-3 bardak ısırgan çayı içmeleri tavsiye edilmektedir.Isırgan çayının faydaları için sürekli kullanımı yerine 3 hafta kullanıp sonra 10 gün ara verilmesi daha uygun olur.

Kan temizleyici ve kan yapıcı etkisi bilinen ısırgan yararları arasındadır.



Gut ve romatizma sorunlarına karşı ısırgan rahatlatıcı etkide bulunur

Romatizmaya iyi gelen bitkiler : Romatizma ağrılarına karşı ısırgan otu suyu nun ağrılı yerlere sürülmesi yararlıdır. Romatizma ağrılarına karşı taze ısırgandan hazırlanan ısırgan lapası nın haftada birkaç kez uygulanması tavsiye edilmektedir.

Kabızlığı önleyici etkisi bir diğer ısırgan faydası olarak belirtilebilir.

Adet düzensizliklerine karşı yararlıdır.

Şifalı bitkiler idrar yolu : İdrar yolları hastalıkları ve iltihapları için ısırgan otu kullanılmaktadır.

Diyabet için şifalı bitkiler : Pankreas bezini uyarıcı etkinliği ile insulin hormonunun fazla salgılanmasını sağlayarak kan şekerini düşürücü özelliği vardır.
Isırgan idrar söktürücü bitkiler arasında yer alır

Saç bitkisel bakımı : Isırgan bitkisi doğal saç bakımı için iyi bir seçenektir. Saçlara canlılık verir ve kepeği önler.

Ödem söktürücü bitkiler : İdrar artırıcı ve ödem çözücü özelliği ısırgan otunun faydaları arasındadır. Ancak ciddi kalp ve böbrek rahatsızlığından kaynaklanan ödemlere yönelik kullanımdan önce doktora danışılmalıdır.

www.golkartalgol.com

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
DİĞER HABERLER
ÇOK OKUNANLAR
0