MUHTEŞEM ŞİFA KAYNAĞI CEVİZ PERDESİ
GÜÇLÜ VE KESKİN GÖZLER İÇİN ÖNERİLER
BASEN, KALÇA YAĞLARINDAN KURTULUN
KANSER HÜCRELERİNİN YOK EDİLMESİ
EGE ÜNİVERSİTESİNDEN ÖNEMLİ ÇALIŞMA
ANKET
ŞAMPİYON HANGİ TAKIM OLACAK
YAZARLAR
PİYASALAR
DOLAR
32.529
EURO
34.865
IMKB
80.549
HAVA DURUMU
MAİL LİST
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Sakatlar dönünce daha da iyi olacağız

Beşiktaş teknik direktörü Bernd Schuster, Bursa'yı mağlup ettikleri maç sonunda şu açıklamaları yaptı...
05.12.2010 18:00

Beşiktaş Teknik Direktörü Bernd Schuster, Bursaspor karşısında takımının yürekten oynadığını ve çok iyi mücadele ederek galip geldiklerini söyledi.

Schuster, 1-0 galip geldikleri Bursaspor maçı sonrası düzenlediği basın toplantısında, futbolcularının maçın nasıl kazanılacağını gösterdiklerini ifade ederek, ''Beşiktaş çok yürekten oynadı. Adeta siyah-beyaz bir kalple oynadı. Çok güçlü ve bu ligin son şampiyonuna karşı oynadık. Takımım çok iyi mücadele etti ve bu maçların böyle kazanılacağını gösterdik. Karşınızdaki takım şampiyon ve her an size sorun çıkarabilirdi. Ama biz çok iyi mücadele ettik ve sahadan galibiyetle ayrıldık'' ifadelerini kullandı.

''Bütün Beşiktaşlılar'ın bizim gibi mutlu olduklarını düşünüyorum'' diyen Alman teknik adam, ''Son şampiyona karşı oynamamız açısından çok önemli bir maçtı. Maçın hakimiyeti tamamen elimizdeydi. Filip Holosko ilk pozisyonda kaçırdı ama ikinci pozisyonda attı. Sakatlarımız çok fazla, her şeyin iyisini yaparak çok iyi bir maç çıkardık ve bunun mutluluğu da ayrı oldu'' diye konuştu.

-''SAKATLAR DÖNERSE DAHA İYİ OLACAĞIZ''-

Lider Trabzonspor ile aralarındaki puan farkıyla ilgili bir soruya Schuster, ''Liderle aramızdaki puan farkı hoş değil. Galatasaray ve Bursaspor maçları iyi geçti. Şimdi biz onların puan kaybetmesini bekleyeceğiz. Liderle puan farkından çok sakatlık sıkıntısını çözmemiz lazım. Onların da dönmesiyle çok daha iyi durumda olacağız'' diye yanıt verdi.

Forvette oynatabileceği 3 oyuncunun sakat olduğunu anlatan Schuster, ''Bugün bu bölgede Ali ve Holosko'yu kullandık. Bugün çok özverili ve çok kalpten oynadık. Umarım bundan sonra daha fazla oyuncuyla, sakatlık olmadan maçlarımızı çıkarırız'' dedi.

Schuster, Bursaspor'un bugün kazanması halinde ligdeki durumun çok farklı olacağını anlatarak, ''Eğer bu maç Bursaspor'un galibiyetiyle sona erseydi Bursaspor ve Trabzonspor daha önde olacaktı. Bu mağlubiyeti tattırarak Bursaspor'u durdurduk ve Trabzonspor'a da yaklaşabileceğimizi gösterdik'' diye konuştu.

-İBRAHİM ÜZÜLMEZ VE GUTİ'YE ÖVGÜ-

Schuster, bir soru üzerine Kaptan İbrahim Üzülmez'in çok iyi bir oyuncu olduğunu ifade ederek, ''Ayrıca çok iyi bir profesyonel. Bugün de iyi bir maç çıkardı. Solda İbrahim gibi kaliteli, İsmail gibi milli takımda oynayan genç bir oyuncuya sahip olmak benim için iyi. İbrahim, böyle devam ederse gelecek sene de takımdaki yerini alabilir'' dedi.

Guti'nin de bu takımın neye ihtiyacı olduğunu bildiğini belirten Schuster, ''Guti çok özveriyle oynuyor. Guti zaten bize bu desteği vermek için yanımızda. Son 3 maçta büyük sorumluluklar aldı. Guti'nin yanınızda olması da sizi rahatlatıyor'' şeklinde konuştu.

Schuster, son olarak Bulgaristan'da tercümanıyla ilgili yaptığı bir şakanın ciddi gibi yazıldığını, tercümanından çok memnun olduğunu sözlerine ekledi.

-''HAFTAYI HARİKA BİR ŞEKİLDE GEÇTİK''-

Schuster, Ligtv'ye yaptığı açıklamada ise haftayı harika bir şekilde geçtiklerini dile getirdi.

Alman teknik adam, kendiler için bugün önemli olanın zor haftayı iyi bir şekilde geçmek olduğunu belirterek, ''Bunu da başardık. Galatasaray galibiyeti ve daha sonra Bursaspor'u geçtik. Şampiyonluk konusundaki düşünceler erken. Kalan iki maçımız da kazanmak istiyoruz. Bu karşılaşmalardan alınacak olumsuz sonuçlar son iki haftadaki galibiyetleri anlamsız kılar. Sakat oyuncuları hızlı bir şekilde takıma dahil etmeliyiz. Puan farkını indirmek istiyoruz'' diye konuştu.

Hak ettikleri bir galibiyet aldıklarını kaydeden siyah-beyazlı takımın çalıştırıcısı, futbolcuların mücadelesinin her şeyin üstünde olduğunu, Holosko'nun önemli bir pozisyonu değerlendiremediğini ancak ikincisinde attığını ifade etti.

Bernd Schuster, özellikle forvet oyuncularının sakatlık nedeniyle takımdan uzak olmasının hatırlatılması üzerine, ''Elimizdeki oyuncularla ne yapabileceğimize baktık. Orta sahada farklı bir varyasyon uyguladık. Herkes başarılı oldu. Bundan memnunum'' derken, genç oyuncu Ali Kuçik ile ilgili olarak, ''Ali'nin arkasında Ernst, İbrahim, Aurelio ve Guti gibi tecrübeli oyuncular vardı. Görevini harfiyen yerine getirdi. Biz de gençtik. Bize de böyle maçlar geliyordu. Ali'ye bugün o şansı verdik ve kendisi bunu iyi değerlendirdi'' diye konuştu.

Schuster, Guti konusundaki soruyu da ''Guti'yi tecrübesinden, tekniğinden ve iyi oyunundan faydalanmak için aldık. Sakatların çokluğunda sorumluluk aldı. Attığı paslarla ne kadar istekli olduğunu gösterdi. Mutlu bir şekilde futbolunu oynuyor. Bu şekilde takıma katkı sağlıyor'' dedi.

www.golkartalgol.com

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
DİĞER HABERLER
ÇOK OKUNANLAR
0