MUHTEŞEM ŞİFA KAYNAĞI CEVİZ PERDESİ
GÜÇLÜ VE KESKİN GÖZLER İÇİN ÖNERİLER
BASEN, KALÇA YAĞLARINDAN KURTULUN
KANSER HÜCRELERİNİN YOK EDİLMESİ
EGE ÜNİVERSİTESİNDEN ÖNEMLİ ÇALIŞMA
ANKET
ŞAMPİYON HANGİ TAKIM OLACAK
YAZARLAR
PİYASALAR
DOLAR
32.5199
EURO
34.8
IMKB
80.549
HAVA DURUMU
MAİL LİST
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Şampiyonlar Ligi İstanbul'da başlıyor

Dünya Şampiyonluğunu kazanan Fenerbahçe Acıbadem'in ev sahipliğinde düzenlenecek CEV Avrupa Bayanlar Şampiyonlar Ligi Dörtlü Finali’nin resmi basın toplantısı yapıldı.
19.03.2011 17:35

Bu sezon Dünya Şampiyonluğunu kazanan Fenerbahçe Acıbadem'in ev sahipliğinde düzenlenecek CEV Avrupa Bayanlar Şampiyonlar Ligi Dörtlü Finali’nin resmi basın toplantısı yapıldı. Şampiyonada yer alacak tüm takımların teknik direktörleri ve takım kaptanları ile CEV yetkilileri basın karşısına geçti.
Şampiyonanın sadece Avrupa’da değil 65 ülkede TV’lerden yayınlanacağını belirten CEV Asbaşkanı Riet Ooms, voleybolda Avrupa’nın en önemli ve en prestijli organizasyonunun İstanbul’da gerçekleştirileceğini söyledi. Şampiyonaya katılan tüm takımların üyeleri, mücadeleler hakkındaki görüşlerini dile getirirken; Fenerbahçe Acıbadem Teknik Direktörü Ze Roberto, 4 tane iyi takımın yer aldığını ve ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarını söyledi. Takım Kaptanı Natasa Osmokrovic ise en iyi olanın kazanması temennisinde bulundu.

Şampiyonaya ev sahipliği yapmaya hazırlanan İstanbul Burhan Felek Spor Salonu’nun içinde yer alan Volley Otel’deki Salon Safir’de düzenlenen şampiyonanın resmi basın toplantısına Avrupa Voleybol Konfederasyonu(CEV) Asbaşkanı Riet Ooms, Acıbadem Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, Fenerbahçe Acıbadem Takımı Antrenörü Ze Roberto, Kaptan Natasa Osmokrovic, Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom Antrenörü Giovanni Guidetti, Takım Kaptanı Gözde Sonsırma, Scavolini Pesaro Antrenörü Paolo Tofoli, Takım Kaptanı Martina Guigg ile Rabita Bakü Antrenörü Dejan Brdjovic ve Takım Kaptanı Natalya Mammadova katıldı.

65 ülkeden yayınlanacak

Şampiyonanın Avrupa Voleybolu açısından önemine dikkat çeken CEV Asbaşkanı Riet Ooms, "İstanbul’da, Avrupa’nın voleyboldaki en önemli ve en prestijli organizasyonu gerçekleşecek. Fenerbahçe Acıbadem’e yapmış olduğu hazırlıklar ve organizasyon için teşekkür ediyorum. Bu karşılaşmalar sadece Avrupa’da değil, 65 farklı ülkede yayınlanacak. Tüm takımlar için zorlu maçlar olacak. İyi bir turnuva geçmesini diliyorum" dedi.

"Kulübümüze yakışır şekilde yapacağız"

Acıbadem Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, organizasyona ev sahipliği yapmalarına katkı sağlayan CEV’e ve Türkiye Voleybol Federasyonu’na teşekkür etti. Aydınlar, "Organizasyonu Kulübümüze ve ülkemize yakışır bir şekilde yapmak için elimizden gelen tüm çabayı gösteriyoruz. En iyi şekilde yapabilmek için çalışıyoruz. Turnuvaya katılan tüm takımlara başarılar diliyorum" dedi.

"Baskıya alışığız"

Baskıya alışık olduklarını söyleyen Fenerbahçe Acıbadem Antrenörü Ze Roberto ise, "Hayatımız baskı ile geçiyor. Her zaman baskı altında oynuyoruz ve buna alıştık. Burada 4 tane iyi takım var. Biz de elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız. Umarım en iyisi olur. Biz yarın en iyisini vermeye çalışacağız" dedi. Takım Kaptanımız Natasa Osmokrovic de "Şampiyonanın İstanbul’da yapılacak olmasından büyük memnuniyet duyuyorum. Umarım yarın her şey çok iyi olur. Buradaki 4 takıma da başarılar diliyorum. En iyi olan kazansın" dedi.

"Çok önemli bir maç"

Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom’un İtalyan antrenörü Giovanni Guidetti ise "Geliş yolumuz hiç kolay olmadı. Zor bir gruptan çıkıp, iki güçlü takımı geçip burada olmaktan kendim ve takımım adına çok mutluyum. Yarın Fenerbahçe Acıbadem ile oynayacağız. Burhan Felek Voleybol Salonu aynı zamanda bizim de evimiz. Biz de burada oynuyoruz. Yarın bizi çok önemli bir maç bekliyor. Fenerbahçe Acıbadem’in yarın müthiş bir taraftar desteği olacak. Biz onların gücünü biliyoruz. Yarın zor bir maç olacak. Bizi yenmek istiyorlarsa, çok çok iyi oynamaları gerekecek" dedi. Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom Kaptanı Gözde Sonsırma ise "Takım olarak ikinci kez dörtlü finaldeyiz. Hırslı, genç ve takım oyununun gereklerini yapan bir ekibiz. Fenerbahçe Acıbadem’in gücünü biliyoruz ama biz de gücümüzün farkındayız. Yarın kazanıp finalde olmak istiyoruz" dedi.

"Takımım için hikaye devam edecek"

Azerbaycan takımı Rabita Bakü’nün Sırp antrenörü Dejan Brdjovic ise organizasyonun başarısına dikkati çekti ve " İstanbul’da çok mutlu olduk. Herkese başarılar diliyorum. Avrupa’nın en iyi, en güçlü 4 takımı burada. Ama bir tane şampiyon olacak. Dörtlü Final’e kadar gelerek büyük bir başarı elde ettik ama takımım için hikaye burada bitmiyor" şeklinde konuştu. Rabita Bakü Kaptanı Natalia Mammadova ise "Büyük başarı elde edip dörtlü finale kaldık. Takımımızın güçlü olduğunu düşünüyorum ve madalya için yarışacağımızı söyleyebiliriz" dedi.

"Benim ve takımım adına büyük onur"

İtalyan Scavolini Pesaro’nun antrenörü Paolo Tofoli, "İlk kez Avrupa Şampiyonlar Ligi Dörtlü Finali’ndeyiz ve bunun mutluluğunu yaşıyoruz Burada olmaktan büyük onur duyuyoruz. Takımım ve kendi adıma müthiş bir gurur kaynağı. Takımımın buraya kadar gerçekleştirdiği başarı benim için çok önemli. Voleybolda son döneme damgasını vuran teknik adamlarla burada karşılaşacak olmak da beni ayrıca heyecanlandırıyor. Umarım iyi bir turnuva olur. Herkese başarılar diliyorum" dedi. Scavolini Pesaro’nun Kaptanı Martina Guiggi ise, "Uzun yıllar boyuncu burada olmak için çalışıyoruz ve bunu bu sene başardık. Ama sadece gururlu olduğumuzu söylemek için buraya gelmedik. Elimizden geleni yapıp, başarı elde etmek için sonuna kadar savaşacağız" dedi.


"Ruhen ve fizik olarak hazırız"

F.Bahçe Asbaşkanı Ali Koç, Fenerbahçe Acıbadem'in, Avrupa şampiyonluğu hedefine ruhen ve fizik olarak hazır olduğunu söyledi. Fenerbahçe ile Acıbadem Grubu arasındaki sponsorluk modelinin detaylarını anlatan ve bu modelin ’Tek örnek’ bir model olduğunu söyleyen Ali Koç, bu konuda Başkan Aziz Yıldırım’ın aldığı cesur kararın meyvelerinin toplandığını söyledi.

Asbaşkan Ali Koç, Kulübün ev sahipliğinde düzenlenecek CEV Avrupa Bayanlar Voleybol Şampiyonlar Ligi Dörtlü Finali organizasyonunu öncesinde CNBCE’de yayınlanan ’Karar Verenler’ isimli programda açıklamalar yaptı.

"Acıbadem ile anahtar teslim sponsorluk"

Acıbadem ile yapılan sponsorluk anlaşmasından bahsederek söze başlayan Ali Koç, "Sadece voleybol değil, tüm branşlar futbolun gölgesinde kalıyor. Fenerbahçe, asılında geçen sezon tarihi bir sezon yaşayacaktı. Futbolda şampiyon olamayınca, diğer branşlarda yaşanan şampiyonluklar, elde edilen başarılar gölgelendi. Başkanımız liderliğinde çizdiğimiz, futbol dışında branşlara da yatırım yapma, Avrupa ve Türkiye’de başarılı olma vizyonunda ilerliyoruz. Bunlardan biri de voleybol. Bayan voleybolda Acıbadem ile sponsorluğumuz var. Farklı, bir nevi anahtar teslim bir sponsorluk bu. Bunun da meyvelerini topluyoruz. Başkanımız bundan bir süre önce Sayın Mehmet Ali Aydınlar ile bir görüşme yaptı ve çok cesur bir kararla, bir branşı bir sponsora teslim etti. Ben yapar mıydım bilemiyorum? Çok cesurca bir karardı. Ama Fenerbahçe Acıbadem’in başarılarıyla şimdi bunun meyvelerini topluyoruz" dedi.

"Camiada makineler iyi işliyor"

"Bu sponsorluk model olabilir mi?" şeklindeki bir soruya ise Ali Koç, "Şu an tek örneği. Model olur diyemiyorum. Çünkü burada bir birini tamamlayan, kazan-kazan yaratacak ir model oluşturuldu. Mehmet Ali Bey zaten Fenerbahçe’de yöneticilik yapmış, gönülden bir Fenerbahçe sevdalısı. Onun orada olması ve Acıbadem Grubu’nun sporla iç içe olması da bunda etkili oldu. Başkanımız ve Mehmet Ali Bey konuştuklarında, Mehmet Ali Bey, ’Tamam sponsor olalım ama büyük şeyler yapalım’ demiş ve o anlaşma yapılmış. Ne kadar model olur bilemiyorum. Kulüple Acıbadem Grubu çok sağlıklı bir iletişim içinde, bu birliktelik orada da meyvesini verdi. Ancak bu başka nerelerde olabilir? Bunu bilmiyorum. Ancak ben buradan tüm sponsorlarımıza teşekkür ediyorum. Çünkü Başkanımız, ’Ekonomik güç olmadan sportif başarı güç’ diyor. Bunun da meyvelerini görüyoruz. Dolayıyla camiada makinelere iyi işliyor" diye konuştu.

"Travmaları liderlik ve tek seslilikle atlattık"

Ali Koç, geçen sene kaçan şampiyonluğun yarattığı travmaya rağmen Fenerbahçe’nin ilerlemesinin, başarılarının sürmesinin liderlikle ilgili olduğunu söyledi. Koç, "Denizli’den daha kötüsü olmaz denilirken, geçen seneki olayın yaşanması ve bu travmalardan sonra camianın çizdiğimiz vizyon etrafında ilerlemesi çok önemli.Burada en önemli şey liderlik. Başkanımız liderliğinde bir tek seslilik var Fenerbahçe’de. Her kafadan bir ses çıkmıyor. Bununla beraber, camianın kenetlendiği zaman çok büyük işler başarabildiğini de bu travmalardan sonra gördük" diye konuştu. Fenerbahçe Acıbadem ile yapılan sponsorluk modelini futbola uygulamanın zor olduğunu belirten Ali Koç, "Futbolda rakamlar ve boyut çok farklı. Futbolda bunu yapmak çok zor.Sponsorluk modeli çok önemli. Ayrıca yeni UEFA kriterleri de geliyor. Mali disiplin çok önemli olacak. Biz de bu konuda hazırlıklar yapıyoruz" diye konuştu.

"Fenerbahçe’nin voleybola katkıları"

Fenerbahçe’nin, son yıllarda, voleybol sporuna katkısından da söz eden Ali Koç, "Bugüne kadar çok az sayıda seyirci geliyordu voleybol maçlarına. Şimdi maçlara çok daha fazla seyirci geliyor ve voleybol okullarına büyük bir talep var. Fenerbahçe’nin bu işe nasıl bir mesai harcadığının sorusunun cevabı tribünler ve okullardır. Bu konuda 3 büyüklerin ivme sağlaması, diğer kulüplerden daha kolay. Bunu basketbolda gördük Eskiden basketbolda sadece şirket takımları vardı. Kulüp takımları girince farklı oldu. Milan-Liverpool finalinden bu yana, ülkemiz çok büyük turnuvalara ev sahipliği yaptık. Bu Dörtlü Final de bunlardan biri. Bizim büyük hedefimiz olan Avrupa şampiyonluğu, Dünya Kupası, Olimpiyatlar; tüm bunların tohumu bu tür aktiviteler. O nedenle Fenerbahçe’nin bu Dörtlü Final’e ev sahipliği yapması çok önemli Bunun dışında alınan büyük organizasyonlar var. O nedenle spor kulüplerine büyük önem düşüyor" dedi.

"Galatasaray galibiyeti voleyboldaki şampiyonluğa etki edecek"

Galatasaray ile bu akşam oynanacak derbi maça da değinen Ali Koç, "Bizim için her maç önemli bu maçtaki 3 puan, Dörtlü Final’deki şampiyonluk için de çok önemli. Onun buraya çok büyük bir etkisi olacak. Bu 3 puan sadece lig için değil burası için de büyük önem arz ediyor. Bizim için şampiyonluk hedefinde çok önemli bir adım. Galatasaray için de çok önemli bir maç. Biz, Ali Sami Yen’deki son derbiyi kazanmıştık. Buradaki ilk derbiden de galip çıkmak istiyoruz. Ligde iyi bir hava yakaladık, özgüven yakaladık.Yöneticisinden, teknik ekibine, futbolcusundan taraftara kadar bir ruh yakaladık. Burada taraftarını rolü çok büyük. Bu maçta taraftarlarımızdan çok rica ediyoruz ; tahriklere kapılıp ceza yemeyelim. Gelecek hafta Bursa maçı var. Taraftarımız için çok çok önemli bu maçta yaşanacaklar. Çünkü Bursa maçına etki edecek. Şükrü Saracoğlu’nda elde ettiğimiz atmosfer çok önemli. Sonuca gelince derbiler her zaman 3 neticeli ama inşallah zafer bu akşam bizim olacak" diye konuştu.

"Ze Roberto, Mourinho gibi "

Programın sonunda yeniden Fenerbahçe Acıbadem’den bahseden Ali Koç, geçen yıl Avrupa’da finale çıkmanın yeterli görülmesi gibi bir hava olduğunu, ama bu sene hedefin kesinlikle şampiyonluk olduğunu söyledi. Ali Koç, "Biz geçen sene finale çıkmanın yeterli olduğunu sandık. Bu sene daha bir takım olduk. Ze Roberto’nun gelmesi, futbolda Mourinho’nun gelmesi gibi bir şey. Tek dezavantajımız ev sahibi olduğumuz için son turu oynamadık ve son bir iki aydır yurt dışında resmi maç yapmadık; özel maçlar yaptık. Ruhen ve fizik olarak her türlü hazırız. Bu sene 2 Türk, 1 Azeri 1 ve 1 İtalyan takımı var. Bu sezon Vakıfbank ile 3 kez oyandık. 2’sini kazandık birini kaybettik. Ancak maçta her şey olabilir" diyerek sözlerini tamamladı.

www.golkartalgol.com

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
ÇOK OKUNANLAR
0