MUHTEŞEM ŞİFA KAYNAĞI CEVİZ PERDESİ
GÜÇLÜ VE KESKİN GÖZLER İÇİN ÖNERİLER
BASEN, KALÇA YAĞLARINDAN KURTULUN
KANSER HÜCRELERİNİN YOK EDİLMESİ
EGE ÜNİVERSİTESİNDEN ÖNEMLİ ÇALIŞMA
ANKET
ŞAMPİYON HANGİ TAKIM OLACAK
YAZARLAR
PİYASALAR
DOLAR
32.4971
EURO
34.5977
IMKB
80.549
HAVA DURUMU
MAİL LİST
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Schuster, ilginç uygulama getirdi

Alman çalıştırıcı, Galatasaray maçından bu yana soyunma odasında, futbolcuların stresini azaltmak için müzik çaldırıyor.
07.12.2010 11:54

Siyah-beyazlı takımın başına geçtiği günden bu yana ilginç uygulamalarıyla kendini gösteren Beşiktaş Teknik Direktörü Bernd Schuster, bu yeniliklere bir yenisini daha ekledi.

Yemeklerde tatlıyı kaldıran, bazı deplasmanlara maç günü gidilmesini sağlayan Alman hocanın, son maçlarda soyunma odasında müzik dinlettiği ortaya çıktı.

SOYUNMA ODASINA MÜZİK SETİ

Uyguladığı yeniliklerin yanı sıra, verdiği demeçlerle de herkesi şaşırtan Sarı Melek'in, futbolcuların üzerindeki stresi azaltmak için soyunma odasına müzik seti getirttiği, çoğunluğu Ricardo Quaresma'nın sevdiği şarkılardan oluşan CD'leri çaldırdığı vurgulandı.

Galatasaray, CSKA Sofya ve Bursaspor maçı öncesinde de dinledikleri müzik eşliğinde rahatlayan futbolcuların bazılarının, müziğin ritmine kendilerini kaptırarak dans bile ettikleri bildirildi.

Beşiktaş'ın son zamanlarda aldığı başarılı sonuçlardan sonra futbolcuların kendi aralarında, "Bu işin sırrı müzikmiş" diye espriler yaptığı belirtildi.

POZİTİF ORTAM

Teknik Direktör Schuster, İspanya'da birçok teknik direktörün uyguladığı bu sistemi, futbolcularının alınan başarısız sonuçların yarattığı baskıdan kurtulmasına yardımcı olabileceğini düşünerek uygulamaya karar verdiği öğrenildi. Alman teknik adamın bundan sonraki bütün maçlarda da soyunma odasına müzik setini yerleştirerek, ortamı daha da pozitif hale getirtmeye çalışacağı bildirildi.

TOPAL ÇOK ŞAŞIRMIŞTI

Bernd Schuster'in, Beşiktaş'a getirdiği müzik ve dans uygulamasından, Valencialı Mehmet Topal da bahsetmişti.

Başarılı futbolcu, verdiği özel röportajda İspanya'daki soyunma odalarının Türkiye'den farklı olduğunu belirterek, "İlk geldiğimde "Bu kadar rahatlık olur mu" diye şaşırmıştım. İnsanlar çok rahat. Soyunma odasında müzik dinleyip dans edebiliyorlar" ifadelerini kullanmıştı.

www.golkartalgol.com

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
DİĞER HABERLER
ÇOK OKUNANLAR
0