MUHTEŞEM ŞİFA KAYNAĞI CEVİZ PERDESİ
GÜÇLÜ VE KESKİN GÖZLER İÇİN ÖNERİLER
BASEN, KALÇA YAĞLARINDAN KURTULUN
KANSER HÜCRELERİNİN YOK EDİLMESİ
EGE ÜNİVERSİTESİNDEN ÖNEMLİ ÇALIŞMA
ANKET
ŞAMPİYON HANGİ TAKIM OLACAK
YAZARLAR
PİYASALAR
DOLAR
32.5782
EURO
34.7401
IMKB
80.549
HAVA DURUMU
MAİL LİST
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

SOLUNUM YOLLARINA İYİ GELİYOR

Acı badem kesinlikle tatlı bademle karıştırılmamalıdır. Zaten acı bademin tüketimi de zordur. Acı badem ağızda acı ve hoş olmayan bir tat bırakmaktadır. Fazla tüketilmemesi gereken bir besindir.
Birçok problemi gidermek için günde 2-3 tane tüketebilirsiniz. Fakat acı bademin günde 7-8 tane tüketilmesi zehirlenmeye neden olabilir.
 
Badem, acı ve tatlı badem olarak ikiye ayrılır. Tatlı badem tabi ki daha faydalıdır. acı badem ise tüketiminde risk vardır.
 
Zehirlenme riski ve ağızda hoş bir tat oluşmaması acı badem tüketiminin oldukça azalmasına sebeptir. Acı bademin günde 20 tane üzeri tüketilmesi hayati tehlikeye bile neden olmaktadır.

 
Acı badem faydaları:
 
Acı bademin akciğer hastalıklarına iyi geldiği söylemektedir. Akciğer sağlığına iyi gelen ve akciğerde birçok hastalığın oluşma riskini engelleyen acı badem tüm göğüs hastalıkları içinde faydalı olarak görülmektedir.
 
Verem hastalığına iyi geldiği söylenmektedir. Herhangi bir rahatsızlıktan dolayı hastada öksürürken kan tükürme problemine iyi geldiği bilinmektedir.
 
Fazla yorulma veya herhangi bir problemden kaynaklı dalak ağrıları kişide gözlemleniyorsa acı badem yemesi tavsiye edilir.
 
Acı bademin dalakta oluşan ağrıları giderme etkisi vardır.
 
Böbreklerde taş veya kum oluşma riskini düşürmektedir. Ayrıca böbrekte olan tıkanıklıkları giderir. Böbreğe genel sağlık veren acı badem böbreği bir çok probleme karşı koruma etkisi vardır.
 
Acı badem cilt üzerinde de bir çok olumlu etkiye sahiptir. Cildi derinden besleyerek cilde parlaklık ve daha genç bir görünüm sağlar.
 
Acı badem ciltteki kahverengi lekeleri de gidererek cilde daha pürüzsüz bir görünüm sağlar.
 
Acı bademin yağını kullandığınızda özellikle soğuk algınlığı ve bronşit sonucu oluşan öksürüğü giderir.
 
Vücutta kan şekerini dengeleyici özelliğe sahiptir.

İdrar söktürücü özelliğe sahiptir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
DİĞER HABERLER
ÇOK OKUNANLAR
0