MUHTEŞEM ŞİFA KAYNAĞI CEVİZ PERDESİ
GÜÇLÜ VE KESKİN GÖZLER İÇİN ÖNERİLER
BASEN, KALÇA YAĞLARINDAN KURTULUN
KANSER HÜCRELERİNİN YOK EDİLMESİ
EGE ÜNİVERSİTESİNDEN ÖNEMLİ ÇALIŞMA
ANKET
ŞAMPİYON HANGİ TAKIM OLACAK
YAZARLAR
PİYASALAR
DOLAR
32.5699
EURO
35.0032
IMKB
80.549
HAVA DURUMU
MAİL LİST
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Sporda şiddet yasası çıkacak mı

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, yürürlükte bulunan ve kamuoyunda "Sporda şiddeti önleme yasası" olarak bilinen Kanun hakkında açıklamalarda bulundu..
06.12.2010 12:52

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, yürürlükte bulunan ve kamuoyunda "Sporda şiddeti önleme yasası" olarak bilinen Kanunu bir türlü uygulayamadıklarını belirterek, "Şu anda TBMM gündeminde sporda şiddet ile ilgili bir Kanun tasarısı bekliyor. Bu yasayı da çıkartırız ancak uygulamadıktan sonra istediğimiz kadar yasa çıkartalım, değişen birşey olmaz" dedi.

Günün gelişen olaylarına göre bu tür yasaların değişikliğe uğrayabileceğini anlatan Akgül, ''Şu anda meclis gündeminde sırasını bekleyen bir yasamız var. Sporda şiddetle ilgili bir yasa çıkardık. Bu tür yasaları çıkartan ülkelere baktığımızda, İngiltere bunu 5 kez değiştirmiş. Yani günün gelişen olaylarına göre yasalar sürekli değiştirilebilir. Bizim de yasayı değiştirmemiz kadar normal birşey yok. Ancak bizdeki sıkıntı şu; Biz önceki yasayı uygulamadık. Yasanın uygulamalarından kaynaklanan sıkıntıları görüp de çıkartmadık'' dedi.

Genel müdür Akgül, Türkiye'de cesur idarecilerin bulunduğunu ifade ederek, ''Önceki yasaları uygulasaydık ve şunlar, şunlar uygulamada zorluk var, deseydik, o zaman bu yasa daha anlamlı olurdu. Şu anki yasa öncekine göre daha ileri kavramlar içeriyor ama bizim sıkıntımız mevcut yasayı uygulayamamaktır. Bu yasayı da çıkartırız, ancak uygulamadıktan sonra istediğimiz kadar yasa çıkartalım, değişen birşey olmaz'' diye konuştu.

-YENİ YASA İHTİYAÇTAN YAPILMADI-

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Akgül, sözkonusu yasayı uygulayacak kişilerin valiler, kaymakamlar ve emniyet müdürleri olduğunu ifade ederek, ''Bu yasayı uygulayabilmek için cesur valiler, cesur emniyet müdürleri ve cesur kaymakamlar gerekiyor. Önceki yasa gerektiği gibi uygulanıp da, ''burada şu, şu eksik yönler var. Dolayısıyla bunların tamamlanması gerekir'' diye bir şeyimiz olmadı. Yeni yasa ihtiyaçtan kaynaklanarak yapılmadı. Cesur idarecilerimiz var ama bir türlü yasayı uygulatamadık'' diyerek sözlerini tamamladı.

www.golkartalgol.com

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
DİĞER HABERLER
ÇOK OKUNANLAR
0