MUHTEŞEM ŞİFA KAYNAĞI CEVİZ PERDESİ
GÜÇLÜ VE KESKİN GÖZLER İÇİN ÖNERİLER
BASEN, KALÇA YAĞLARINDAN KURTULUN
KANSER HÜCRELERİNİN YOK EDİLMESİ
EGE ÜNİVERSİTESİNDEN ÖNEMLİ ÇALIŞMA
ANKET
ŞAMPİYON HANGİ TAKIM OLACAK
YAZARLAR
PİYASALAR
DOLAR
32.552
EURO
34.8813
IMKB
80.549
HAVA DURUMU
MAİL LİST
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Taha Akgül'ün gözü olimpiyatlarda

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da devam eden Avrupa Güreş Şampiyonası'nda, serbest 120 kiloda Macar rakibi Daniel Ligeti'yi yenerek altın madalya kazanan Taha Akgül, gözünü olimpiyatlara dikti.
10.03.2012 12:10

İlk uluslararası şampiyonluğunu elde eden gençgüreşçi, "Madalyamı Türk milletine armağan ediyorum." dedi.-Avrupa Güreş Şampiyonasıserbest stilde Türkiye'ye ilk altın madalyasını 120 kiloda Taha Akgül kazandırdı. Genç sporcu, hedefini de 'olimpiyatlarda altın madalya' olarak belirledi. Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da devam eden organizasyonda Akgül, yaptığı bütün mücadelelerden sonra finale çıktı. Finalde Macaristan'dan Daniel Ligeti ile karşılaşan Akgülmüsabakayı 2-0 (3-0/3-2) kazanmasını bildi. Akgül, şampiyon ilan edilmesinden sonra Türk bayrağı ile minderde tur attı. Akgül'ün altın madalya kazanması tüm kafileyi sevince boğdu. Bu sıklette gümüş madalya Macaristan'dan Daniel Ligeti'ye giderken, bronz madalyaları Gürcistan'dan Davit Modzmanashvili ve Belarus'tan İhar Dziatko kazandı. Taha Akgül'ün şampiyon olmasının ardından kısa bir değerlendirmede bulunan Güreş Federasyonu Başkanı Bekir Çeker, 60 kilo dışında bütün kategorilerde final maçı yapma heyecanını yaşadıklarını belirterek, "Çok güçlü rakiplerle karşılaştık. Final demek Türk güreşinin şahlanışı demek. Ekibimiz çok güzel çalışıyor. Devletimizin desteği arkamızda. Bundan daha büyük bir mutluluk olamaz. İnşallah bu madalyanın devamı olimpiyatlarda da olur." dedi. 120 kiloda Avrupa şampiyonu olan Taha Akgül ise Türk bayrağını göndere çektirdiği için çok mutlu olduğunu belirterek "Benim ilk şampiyonumoldu. İnşallah olimpiyatlarda devamı gelir. Madalyayı Türk milletine armağan ediyorum." dedi.

Gül ile Erdoğan'dan tebrik

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, sporcu Taha Akgül'ü başarısından dolayı tebrik etti. Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Sayın Cumhurbaşkanımız, Avrupa Güreş Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Taha Akgül'e bir tebrik telgrafı göndermiştir." denildi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da Taha Akgül'ü kutladı. Avrupa Güreş Şampiyonası serbest stil 120 kiloda Türkiye'ye 40. altın madalyayı kazandıran Taha Akgül'e, ödül yönetmeliğinin dışında 40 cumhuriyet altını daha geliyor. Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim, Akgül'ü motive etmek için 40 cumhuriyet altını ile ödüllendireceğini açıkladı.

www.golkartalgol.com

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
DİĞER HABERLER
ÇOK OKUNANLAR
0