MUHTEŞEM ŞİFA KAYNAĞI CEVİZ PERDESİ
GÜÇLÜ VE KESKİN GÖZLER İÇİN ÖNERİLER
BASEN, KALÇA YAĞLARINDAN KURTULUN
KANSER HÜCRELERİNİN YOK EDİLMESİ
EGE ÜNİVERSİTESİNDEN ÖNEMLİ ÇALIŞMA
ANKET
ŞAMPİYON HANGİ TAKIM OLACAK
YAZARLAR
PİYASALAR
DOLAR
32.529
EURO
34.865
IMKB
80.549
HAVA DURUMU
MAİL LİST
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Teoman'dan şok karar

Ünlü rockçı Teoman, müziği bırakacağını açıkladı.
06.08.2011 16:30

Teoman'dan şok karar

Ünlü rockçı Teoman, müziği bırakacağını açıkladı. Son olarak “Aşk ve Gurur” albümünü çıkaran Teoman, resmi internet sitesinde kaleme aldığı yazıda “Müziği bırakıyorum. Ya çok çok uzun bir süre ya da büyük ihtimalle hiç dönmemek üzere. 3 Eylül Berlin konseri son konserimdir” diye yazdı.

Teoman, “Anlatayım nedenini” diyerek şöyle yazdı: “Çok sevdiğim şarkılarımı yazdım. Hep olduğum kişi kalayım diye de çok uğraştım, çok çalıştım. Küçücükken bu ülkede rock müziğe dair bir hayal kurdum, nerede ne varsa takip ettim, ardına düştüm, her şeyini gözledim, inandım. Hayal olduğunu bile bile. Neyse, işte bu hayal artık beni tatmin etmiyor. Kendimi, arkadaşlarımı hayalkırıklığı içinde görüyorum. Bu hayal beni tatmin etmeyince, önemli olmadığını bildiğim diğer bazı hayallerimi sembolik olarak şu önümüzdeki 1.5 senede gerçekleştirip müziği bırakayım bari dedim, daha da çok çalışmaya karar verdim. Gizli tuttum kararımı, kimseye de söylemedim. Ama bir süredir kendime bakıyorum ve çok yorgunum. O yüzden pes diyorum. Böylece düzelmesi aslında çok uzun yıllar sürecek problemleri 1.5 senelik bir intihar saldırısına dönüştürmeyeceğim. Boşu boşuna kendimi de, çalışan dostlarımı da yormamaya karar verdim. Kendimi yorarken, onları da çok yordum, üzdüm. Bu bir hüzün yazısı değil, bir rahatlama yazısıdır.”

GERİ DÖNER
Müzik yazarları Teoman’ın müziğe vereceği aranın geçici olacağını düşünüyor:

Şafak Ongan (Dream TV Genel Yayın Yönetmeni)
Teomanı sahne dışında da tanıyan insanlar için bu haber pek sürpriz olmadı. Bir süredir kendisi de bunu dile getiriyordu. Bu ayrılığın kalıcı olacağını düşünmüyorum bir müddet sonra müziğe geri dönüş yapar. Bizim yıllardır genç rockçı Teoman dediğimiz kişi sonuçta 45 yaşında, bunu da unutmamak lazım. Yılların da bir yorgunluğu vardır. Son dönemlerinde konserlerinde bile sıkıldığı anlaşılıyordu, sahnede ışıkları açtırmıyordu mesela.

Barış Akpolat (Hürriyet müzik yazarı)
Son 20 yılın en iyi söz yazarlarından biriydi. Tamamen müziği bırakacağını düşünmüyorum. Belli ki bir şeylerden sıkılmış. Özellikle yaptığı işin kendisini tatmin edemediğini söylüyor. Bence ara verme kararıdır bu.

Cumhur Cambazoğlu (Müzik yazarı)
Dürüst bir yaklaşım. Denenebilecek herşeyi denemiş olarak algılıyor kendisini. Zaten son dönemde Bülent Ortaçgil’le yaptığı çalışmalarda ona verilen rolden bıkkınlığı seziliyordu. Farklı bir çıkış noktası arıyordu. Ozanlarda (yani söz ve müziklerini kendi yapan sanatçılarda) böyle dönemler olur. Ben döneceğini düşünüyorum. Özellikle magazin basının ona verdiği rolden de yorulduğunu düşünüyorum.

Tolga Akyıldız (Milliyet müzik yazarı)
Teoman, Türkçe rock’ın 90’ların başındaki başlangıcına vesile olmuş biridir. Duygusaldır iyi kalplidir. Bir şarkı yazarı olarak az bulunur bir yeteneğe sahiptir, ‘hikaye anlatıcı’dır. Eğer şimdi gitmek istediyse bir bildiği vardır. Belki dönmek için gitmiştir. Yeniden dönebilmek için. Belki yorulmuştur. Kendi haline bırakmak lazım. Daha bir sürü güzel şarkısını dinlemek istiyorsak saygı duymak lazım...

www.golkartalgol.com

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
DİĞER HABERLER
ÇOK OKUNANLAR
0