MUHTEŞEM ŞİFA KAYNAĞI CEVİZ PERDESİ
GÜÇLÜ VE KESKİN GÖZLER İÇİN ÖNERİLER
BASEN, KALÇA YAĞLARINDAN KURTULUN
KANSER HÜCRELERİNİN YOK EDİLMESİ
EGE ÜNİVERSİTESİNDEN ÖNEMLİ ÇALIŞMA
ANKET
ŞAMPİYON HANGİ TAKIM OLACAK
YAZARLAR
PİYASALAR
DOLAR
32.3593
EURO
34.9453
IMKB
80.549
HAVA DURUMU
MAİL LİST
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Trabzon nefes aldı

Spor Toto Süper Lig'de 14. hafta karşılaşmasında Trabzonspor, Eskişehirspor'u 3-1 mağlup etti.
08.12.2015 09:41
Spor Toto Süper Lig'de 14. hafta karşılaşmasında Trabzonspor, Eskişehirspor'u 2-0 mağlup etti.

17. dakikada Trabzonspor, savunmanın hatasından golü buldu. Sezgin Çoşkun'un hatalı pasında Mbia, topu Cardozo'nun önüne indirdi. Bu futbolcu da ceza alanı içinde yerden bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-0

Karşılaşmanın ilk yarısı bordo-mavili takımın 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci yarı

56. dakikada Cardozo'nun şutunda Emre Güngör, topa elle müdahale edince karşılaşmanın hakemi Yaşar Kemal Uğurlu, penaltı noktasını gösterdi. Mehmet Ekici, kullandığı penaltı atışında topu Boffin'in sağından ağlarla buluşturdu: 2-0.

75. dakikada Eskişehirspor'da Emre Güngör, ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

85. dakikada Anıl Karaer'in soldan ortasında, altı pas içerisinde şık bir şekilde Pinto topuğuyla dokunduğu topu filelere gönderdi: 2-1.

90+3. dakikada Özer Hurmacı'nın uzun pasında savunmanın arkasında topla buluşan Muhammet Beşir, kendi yarı alanına yakın bir yerde bulunan kaleci Boffin'i geçerek meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 3-1.

Trabzonspor, karşılaşmadan 3-1 galip ayrıldı.

Trabzonspor Teknik Direktörü Tekelioğlu

Trabzonspor Teknik Direktörü Sadi Tekelioğlu, görevde bulunduğu üç maçlık süreci, Fenerbahçe maçı hariç iyi geçirdiklerini düşündüğünü söyledi.

Tekelioğlu, 3-1'lik Eskişehirspor galibiyeti sonrası düzenlenen basın toplantısında, 2000-2001 sezonunda istifa ettiği Denizlispor maçından bir örnek vererek, "Maçın 75. dakikasında genç oyuncu Ferdi'yi oyuna almıştım ve 2-0 öndeyken 10 kişi kalan rakibimiz karşısında 2-2 berabere kaldık ve o günkü serüvenimizi doldurduk. Bu kez 75. dakika geçsin dedim ve 81. dakikada Muhammet Beşir'i oyuna aldım. Yine rakibimiz 10 kişiyken skoru 2-1'e getirdi. Maç yine 2-2 bitse bir daha tövbe profesyonel takımda görev yapmazdım" diye konuştu.

Karşılaşmada iyi oynadıklarının söylenemeyeceğini dile getiren Tekelioğlu, şöyle devam etti:

"Çok pozisyon bulamadık ama net pozisyonları değerlendirdik. Eskişehirspor daha derli toplu oynadı. Daha çok pas yaptı. Geçirdiğimiz süreç zordu. Fenerbahçe karşısında galibiyeti  taraftarımıza armağan etmek, 18 yıl sonra rakibimizi orada yenmek isterdik ama olmadı. İbrahim Hacıosmanoğlu'na teşekkür etmek istiyorum. Alt yapıda bize güvendi ve iyi çalıştık. Alt yapı tavan yaptı. Profesyonel takımda bize yeniden görev verdi. Üç maçlık süreci,  Fenerbahçe maçı hariç iyi geçirdiğimizi düşünüyorum. O maçta kart görmesek daha değişik olabilirdi. Fenerbahçe'ye karşı 10 kişi oynamak zor. Gönül rahatlığı ile 2 maçta 6 puan aldık. Bugün de hem giden yönetime hem de gelen yönetime 3 puanlık katkı sağladık."

Başkanlığa seçilen Muharrem Usta ile bir görüşme yapacağını vurgulayan Sadi Tekelioğlu, "Yönetimin önünü açma adına kendisine teşekkür edeceğiz. Daha sonra kulüpteki pozisyonumuz ortaya çıkar. Çünkü ben kulübün alt yapı sorumlusuyum. Darılmak, gücenmek gibi bir şeyim yok. Dışarıdan gelmedim. Yönetimi rahatlatma adına kendilerine konumumu bildireceğim" dedi.

Eskişehirspor cephesi

Eskişehirspor Teknik Direktörü Samet Aybaba, top kayıplarının kendilerine pahalıya mal olduğunu vurgulayarak, "Oyun normal temposunda gidiyordu. Biz futbolculara, 'basit bireysel hata yapmayalım' diyoruz. Top kaptırdık, gol yedik. Top kaptırdık, penaltı oldu" dedi.

Bu tip maçların zor olduğunu ifade eden Aybaba, "Karşınızdaki takımın oyuncuları kaliteli. Aslında çok müsait geri üçlüsü vardı, ayağa çabuk paslarla çıkabilsek, yerden etkili olabilirdik. Skor 2-1 olduktan sonra oyunu değiştiririz diye düşündük ancak o bölümde de hata yapınca maçı kaybettik. Biz uzun vadeli plan yaptık. 'Bir maçı kaybettik, düştük, bir maçı kazandık, kurtardık' diye bir şey yok. Oyunun belli bölümlerindeki mücadelemizden memnunum" diye konuştu.

Usta, gazetecilere konuştu

Trabzonspor’da hafta sonu yapılan olağan genel kurulda başkanlığa seçilen Muharrem Usta, Eskişehirspor maçı sonrası Hüseyin Avni Aker Stadyumu’ndan ayrılırken kısa bir açıklama yaptı.

Usta, eski başkan İbrahim Hacıosmanoğlu ile birlikte maç seyretmesiyle ilgili olarak "Bugün bir ara yarım saat kadar kulübe uğradım. Sayın Hacıosmanoğlu da bana, ''istersen maça gidelim' dedim. Ama cezası da vardı. Yöneticilikten ayrıldığı için, ceza da onunla ilgili anladığım kadarıyla. Öyle birlikte gelmiş olduk" ifadelerini kullandı.

Yarın görevi devralacaklarını aktaran Usta, daha sonra teknik heyet konusunda bir karar vereceklerini dile getirdi.

Mazbata töreni bugün

Trabzonspor’un hafta sonu yapılan olağan genel kurulunda başkanlığa seçilen Muharrem Usta, bugün öğlen saatlerinde Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde düzenlenecek törenle mazbatasını alacak ve resmen göreve başlayacak.
 
Öte yandan, Trabzonspor’da Eskişehirspor karşısında sarı kart gören Okay Yokuşlu ve Aykut Demir cezalı duruma düştü. Her iki oyuncu da gelecek hafta deplasmanda oynanacak Çaykur Rizespor maçında forma giyemeyecek.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
DİĞER HABERLER
ÇOK OKUNANLAR
0