MUHTEŞEM ŞİFA KAYNAĞI CEVİZ PERDESİ
GÜÇLÜ VE KESKİN GÖZLER İÇİN ÖNERİLER
BASEN, KALÇA YAĞLARINDAN KURTULUN
KANSER HÜCRELERİNİN YOK EDİLMESİ
EGE ÜNİVERSİTESİNDEN ÖNEMLİ ÇALIŞMA
ANKET
ŞAMPİYON HANGİ TAKIM OLACAK
YAZARLAR
PİYASALAR
DOLAR
32.3138
EURO
35.0815
IMKB
80.549
HAVA DURUMU
MAİL LİST
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

TTB, mutsuz geleceğinden umutsuz

Türk Tabipleri Birliği (TTB) heyeti Erzurum'da 14 ayda 3 hekimin öldüğü hastanede incelemelerde bulundu, çarpıcı bulgulara ulaştı
30.04.2011 13:22

TTB heyetine göre, “mutsuz, geleceğinden umutsuz” hekimler, yatkınlık da varsa madde kullanımına yöneliyor. Hekimler haklarındaki her şikâyetin soruşturmaya dönüştürülmesinden de bıkmış. Sorunların sadece Erzurum’a özgü olmadığını vurgulayan TTB 2. Başkanı Özdemir Aktan, “Türkiye’deki sağlık ortamı artık sağlık çalışanlarını boğuyor” dedi.

TTB Merkez Konseyi 2. Başkanı Prof. Dr. Özdemir Aktan, TTB Merkez Konseyi üyesi Dr. Halis Yerlikaya ve Ağrı Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Heval Bozdağ’dan oluşan heyet, Erzurum Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Nihat Çimen ile birlikte hastanede hekimler ve yöneticilerle görüştü. TTB heyetinin görüşmeler sonrasındaki ortak değerlendirmesi şöyle: “Ölümler arasında bağlantıyı net bir şekilde kurmak mümkün değil ama sağlık çalışanları arasında depresyonun, psikolojik rahatsızlıkların, yoğun çalışma şartları sebebiyle fiziki rahatsızlıkların arttığını ve tüm bu etkenlere bağlı olarak madde kullanımında artış olabileceğini de söylemek mümkün. Hekimler üzerinde bir toplumsal baskı da var. Son dönemde hekimlere yönelik ortaya atılan olumsuz söylemler, halkta yaratılan hekimler ‘çok para kazanıyor’ algısı, mecburi hizmet dolayısıyla parçalanmış aileler ve gelecek kaygısı hekimleri depresyona sürüklüyor. Hastanedeki ölümlerin ve bunlara sebep olan etkenlerin münferit olarak değerlendirilmesi hata olur.”



‘İlaca erişim kolay’



Heyette yer alan TTB 2. Başkanı Özdemir Aktan, ölen hekimlerden ikisinin anestezide kullanılan bir ilacı aldıklarına dikkat çekti. Sağlık çalışanlarının bu tür ilaçlara erişiminin çok kolay olduğuna işaret eden Aktan, “Maalesef hastanelerde bu tür ilaçlar kontrollü olarak saklanmıyor” dedi. Erzurum’daki üç olayın birbirinden bağımsız gibi düşünülmemesi gerektiğini dile getiren Aktan, “Bir hekim mutsuzluğu olduğu ortada” dedi. Ölen hekimlerden birisinin anestezist, birisinin kalp damar cerrahı, birisinin de acil servis uzmanı olduğuna dikkat çeken Aktan, “Her kesimdeki, düzeydeki hekim ve sağlık çalışanı durumdan ve gelecekten umutsuz. Bu da maalesef bu tür şeylere yansıyor. Bu stresli ortamda zaman zaman bu tür ilaçlara başvurmak söz konusu olabilir” diye konuştu.

www.golkartalgol.com

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
DİĞER HABERLER
ÇOK OKUNANLAR
0