MUHTEŞEM ŞİFA KAYNAĞI CEVİZ PERDESİ
GÜÇLÜ VE KESKİN GÖZLER İÇİN ÖNERİLER
BASEN, KALÇA YAĞLARINDAN KURTULUN
KANSER HÜCRELERİNİN YOK EDİLMESİ
EGE ÜNİVERSİTESİNDEN ÖNEMLİ ÇALIŞMA
ANKET
ŞAMPİYON HANGİ TAKIM OLACAK
YAZARLAR
PİYASALAR
DOLAR
32.3176
EURO
35.0997
IMKB
80.549
HAVA DURUMU
MAİL LİST
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Türk bisikletinde bir ilk yaşandı

Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nda Konya Şekerspor sporcusu Miraç Kal, ikinci etabı 8. sırada tamamlarken, ilk defa ilk 10’a giren Türk bisikletçi olma unvanını eline geçirdi.
26.04.2011 15:26

Bu yıl 47.’si yapılan Uluslar arası Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nda Konya Şekerspor sporcusu Miraç Kal, ikinci etabı 8. sırada tamamlarken, ilk defa ilk 10’a giren Türk bisikletçi olma unvanını eline geçirdi.

Milli sporcu, Antalya-Alanya etabının düz bir parkur olduğunu belirterek, hedefinin bu etapta ilk üç içine girerek kürsüye çıkmak olduğunu söyledi.


Türk bisikletinde bir ilk yaşandı…

Bu sene 47.’si koşulan Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun Kuşadası ile Turgutreis arasındaki ikinci etabında 167 sporcu yarıştı.

181 kilometrelik etabı 8. sırada tamamlayan Miraç Kal, Türkiye adına önemli bir başarıya imza atarken, ilk defa ilk 10'a giren Türk bisikletçi oldu.

166 kilometrelik Bodrum-Marmaris etabı öncesinde yaşanan zorlu mücadeleyi değerlendiren Miraç Kal, dünyanın en iyi bisikletçilerinin arasında yarışmanın çok güzel bir duygu olduğunu belirterek, ''İstanbul etabında 12. olmuştum. Dün koşulan etapta ise 8. oldum. Sonuçtan memnunum'' dedi.

Antalya-Alanya etabının düz bir parkur olduğunu ve bu etapta bir sürpriz yapacağını ifade eden Kal, “Bu etapta ilk üçe girerek kürsüye çıkmak istiyorum” diye konuştu.

KONYA'NIN ''ATA SPORU'' BİSİKLET

Konya'nın ''ata sporu''nun bisiklet olarak bilindiğini ifade eden Kal, ''2008 yılında sporu bırakma durumuna gelmiştik. O zamanlarda yeni bir oluşuma gidilerek takımlar birleştirildi. Bizim kulübün onursal başkanı Sayın Recep Konuk, bütün takımları Konya Şekerspor çatısı altında topladı. Hepimize maddi kazanç sağladı. Bu gelişme sonrasında spora devam ettik. Bugün bu noktaya geldik. Meslek hayatımda yeni sporcuların yetişmesine katkı sağlamak isterim'' diye konuştu.

“TÜRKİYE’NİN İLK PROFESYONEL TAKIMIYIZ”

Konya Torku Şekerspor-Vivelo takımının menajeri Mehmet Şafakçı da Aralık ayında Dünya Bisiklet Birliği'ne müracaat ettiklerinde Türkiye'nin ilk profesyonel takımı olduklarının açıklandığı zaman hemen hazırlıklara başladıklarını anımsatarak, şunları söyledi:

''Yabancı sporcularla takımımızı güçlendirdik. Buna göre de çalışma, beslenme ve antrenman programımızı değiştirdik. Hazırlıklara başladık ve sıkı bir kondisyonla İran Keriman turu, Hırvatistan turu, Fas'ta 11 etaplık bir tur ve son olarak Yunanistan turunu koşarak 47. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nda Türkiye'yi ve Konya Torku Şekerspor ailesini en iyi şekilde temsil etmek için büyük bir hazırlık yaptık.''

www.golkartalgol.com

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
DİĞER HABERLER
ÇOK OKUNANLAR
0