MUHTEŞEM ŞİFA KAYNAĞI CEVİZ PERDESİ
GÜÇLÜ VE KESKİN GÖZLER İÇİN ÖNERİLER
BASEN, KALÇA YAĞLARINDAN KURTULUN
KANSER HÜCRELERİNİN YOK EDİLMESİ
EGE ÜNİVERSİTESİNDEN ÖNEMLİ ÇALIŞMA
ANKET
ŞAMPİYON HANGİ TAKIM OLACAK
YAZARLAR
PİYASALAR
DOLAR
32.596
EURO
34.8711
IMKB
80.549
HAVA DURUMU
MAİL LİST
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Türk hakemler Dünya gözdesi

TVF Merkez Hakem Kurulu Başkanı Aydın Öztürk, Türk hakemlerinin, her ay dünyanın farklı ülkelerinde önemli maçlar yönettiklerini söyledi.
23.02.2011 12:40

Öztürk, aday hakem kursu etkinliği dolayısıyla geldiği Hatay'da, yaptığı açıklamada, son yıllarda voleybolun önemli ivme kazandığını, kulüp, sporcu, hakem ve antrenör sayısında artışlar yaşandığını belirtti.

 

Hakem olmak isteyenlerin üniversite mezunu ve lisan bilmeleri, ayrıca bilgisayarı üst düzeyde kullanmalarının önemine dikkati çeken Öztürk, şöyle devam etti: ''Şu anda Türkiye genelinde 465 üst düzey hakemimiz var. Dil bilen, yurtdışındaki sınavlarda başarılı olan 15 hakem, her ay dünyanın farklı ülkelerinde önemli maçlar yönetiyorlar. Uluslararası bir kadın hakemimiz var. Deniz Güvenç ile iftihar ediyoruz. Bu sayıyı artırmaya yönelik projelerimiz var. Bunu yaşama geçireceğiz. Milli sporcuların, spor yaşantılarının ardından hakem olmasını arzuluyoruz.''

 



VOLEYBOLDA ALTIN YILLAR

Milli takım ve kulüplerin Avrupa ile dünya genelinde önemli sonuçlar alarak ''altın yıllar'' yaşadıklarını ifade eden Öztürk, ''Son yıllarda Fenerbahçe Acıbadem Bayan Voleybol Takımı'nın tarihimizde ilk kez Kıtalararası Voleybol'da şampiyon olması, Bayanlar A Milli Takımı'nın dünya altıncılığını elde etmesi, ayrıca Neslihan Darnel'in dünya kupasında en skorer oyuncu seçilmesi göğsümüzü kabarttı. Buna hakemlerin de başarısı eklenince ülke olarak gurur duyduk'' dedi.

Öztürk, hakemlerin başarısının artırılması için sürekli ''gelişim seminerleri'' düzenlediklerini, geçen yıl Bayanlar Dünya Şampiyonası'nda Nihat Ermihan, Erkekler Dünya Şampiyonası ve 2008 yılında Çin'de yapılan Olimpiyat Oyunları'nda Ümit Sokullu'nun görev yaptığını ve final maçları yönettiklerini sözlerine ekledi.

 

www.golkartalgol.com

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
ÇOK OKUNANLAR
0