MUHTEŞEM ŞİFA KAYNAĞI CEVİZ PERDESİ
GÜÇLÜ VE KESKİN GÖZLER İÇİN ÖNERİLER
BASEN, KALÇA YAĞLARINDAN KURTULUN
KANSER HÜCRELERİNİN YOK EDİLMESİ
EGE ÜNİVERSİTESİNDEN ÖNEMLİ ÇALIŞMA
ANKET
ŞAMPİYON HANGİ TAKIM OLACAK
YAZARLAR
PİYASALAR
DOLAR
32.529
EURO
34.865
IMKB
80.549
HAVA DURUMU
MAİL LİST
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

UEFA şike kararını hemen verebilir

UEFA, Türkiye hakkındaki tutumunu gözlemcinin vereceği rapora göre belirleyecek.
04.01.2012 13:52

UEFA, Türkiye hakkındaki tutumunu gözlemcinin vereceği rapora göre belirleyecek.Gözlemci raporunda herhangi bir kulübün kurtarılmaya çalışıldığına dair kanaat oluşursa, UEFA insiyatif kullanarak ceza verebiliyor.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF), şike ve teşvik suçları işleyen takımlara verilecek cezalarla ilgili fikir alışverişinde bulunmak amacıyla TFF Genel Kurulu'nu 26 Ocak'ta olağanüstü toplantıya çağırması, Avrupa futbolunun patronu UEFA'yı da harekete geçirdi.

İlk günden itibaren şike soruşturmasında yaşananları titiz biçimde takip eden UEFA, Ankara'da yapılacak kongreye bir gözlemci gönderecek. Gözlemci, kongredeki izlenimlerini bir rapor halinde UEFA'ya sunacak, UEFA da bu doğrultuda 'eğer gerekiyorsa' bir karar verecek.

UEFA normalde ülke futbol federasyonlarının alacağı kararlara karışmıyor. Ancak, TFF'nin kongresini izleyecek olan gözlemci olumsuz ifadeler kullanırsa ve herhangi bir kulübün kurtarılma çabasına dair kanaat oluşursa, insiyatifini kullanarak ceza verebiliyor... Bu cezanın içerik ve boyutunu da UEFA Tahkim Kurulu belirliyor. Ama raporda böyle bir şüphe yoksa, UEFA; mahkemenin kararını bekliyor ve mahkeme neticesine göre karar veriyor.

Bu arada konuyla ilgili olarak görüştüğümüz TFF yetkilileri, UEFA'nın 26 Ocak'taki kongreye gözlemci göndereceğine dair kendilerine bilgi vermediğini söyledi.

Kulüpler Birliği: Ortak karar yok
KULÜPLER Birliği Vakfı, bazı kulüp başkanlarının 'şikeyle suçlanan takımlara verilen küme düşme cezasının bir defaya mahsus kaldırılması' konusunda verdikleri beyanatların, birliğin kurumsal karar ve görüşlerini yansıtmadığını bildirdi. Vakfın başkan yardımcısı Hasan Akıncıoğlu imzasıyla yayımlanan açıklamada, "Son günlerde spor kamuoyunun gündeminde yer alan ve birliğimizin kurumsal kimliği ile yapısına zarar veren ve zan altında bırakan mahiyetteki beyanat ve kritikleri üzüntü ile karşılıyor ve kınıyoruz" denildi. Kulüpler Birliği Vakfı'nın Türk futbolunun önemli çatılarından bir tanesi olduğu kaydedilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

Başkanların görüşü bizi bağlamaz
"YÖNETİMİMİZİ oluşturan Spor Toto Süper Lig'in değerli kulüp başkanlarının verdikleri beyanatlar, sadece kendi kurumsal veya şahsi görüşlerini yansıtmakta olup hiç bir ahvalde Kulüpler Birliği'nin kurumsal karar ve görüşlerini yansıtmamaktadır. Diğer taraftan, TFF Disiplin Talimatı'nın 58. Maddesi ile ilgili Kulüpler Birliği tarafından henüz bir yönetim veya icra kurulu kararı alınmamış ve dolayısıyla hiçbir kişi ve kurumla da paylaşılmamıştır."

İSTANBUL HABER AJANSI & DENİZ HABER AJANSI

www.DenizHaber.Com.tr

www.istanbulhaber.com

www.UlasimOnline.Com

www.Aksiyonhaber.Com

www.THYHaber.Com

www.turkishmaritime.com.tr

www.turkishmax.com

www.GolKartalGol.Com

www.EnerjiHaber.Com

www.KirikkaleOnline.Com

e-Dergi:

www.ulasimonline.net

e- Gazete:

www.kara-deniz.com

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
ÇOK OKUNANLAR
0