MUHTEŞEM ŞİFA KAYNAĞI CEVİZ PERDESİ
GÜÇLÜ VE KESKİN GÖZLER İÇİN ÖNERİLER
BASEN, KALÇA YAĞLARINDAN KURTULUN
KANSER HÜCRELERİNİN YOK EDİLMESİ
EGE ÜNİVERSİTESİNDEN ÖNEMLİ ÇALIŞMA
ANKET
ŞAMPİYON HANGİ TAKIM OLACAK
YAZARLAR
PİYASALAR
DOLAR
32.3124
EURO
35.0799
IMKB
80.549
HAVA DURUMU
MAİL LİST
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

UEFA'daki 100. gol Holosko'dan geldi

UEFA Avrupa Ligi L Grubu'nda mücadele eden Beşiktaş, grup maçlarında hep ilk yarılarda sustu, ikinci yarılarda golü buldu. Kartal, Bulgaristan'da CSKA Sofya'ya da aynı tarifeyi uyguladı.
02.12.2010 22:04

Avrupa Ligi'nde Beşiktaş, gruptan çıkmayı garantilemek için Bulgaristan deplasmanında. Temsilcimiz, 4 maçta topladığı toplam 7 puanla 2. sırada. Ev sahibi CSKA Sofya ise 3 puanla son sırada bulunuyor. Galibiyet, Beşiktaş'ı bir üst tura çıkartacak, ama bu karşılaşmanın bizim için önemi bir başka.

Galatasaray, Fenerbahçe, Trabzonspor ve formalite maçına çıkacak olan Bursaspor derken, Avrupa sahnesinde sadece bir takımla kaldık. Cimbom'un UEFA Kupası'nı kazandığı ve Devler Ligi'nde çeyrek final oynadığı, Fenerbahçe'nin 'Kupa 1'de son 8'e kaldığı o zaferlerle dolu günleri özlemişiz. Ülke futbolumuz, Avrupa kupalarında duraksama döneminde. Bu sezon umut bağladığımız tek takım ise Beşiktaş.

Siyah-beyazlılar, CSKA Sofya karşısında favori. Ancak Avrupa'nın şakası yok, rakibi küçümseye de gelmez. Kuşkusuz Bobo'nun eksikliği dezavantaj. Sakatlığı geçen Quaresma ise kadroda. Teknik direktör Schuster, yokluğunu fazlasıyla hissettiği Portekizli'yi riske etmiyor. Tabii Q7'nin kulübede olması dahi huzur veren bir gelişme. Nobre derbide olduğu gibi forvette, nitekim Beşiktaş için Fatih Tekke'sizlik artık sürpriz değil.

Karşılaşmanın ilk çeyreği, bir UEFA maçından beklenen heyecanı sunmuyor taraftara. Zira ilk tehlikeli pozisyon 14. dakika, o da uzaktan bir şutla yaşandı. Ernst'in ceza sahası dışından sert ve isabeti vuruşunu kaleci son anda çıkardı. 24. dakikada CSKA, rakip ceza sahasında göründü. Defansın arkasına atılan pasa Delev yetişti, ama kaleci Cenk zamanında çıkarak gol izini vermedi. 32'de Delev tekrar savunmanın arkasına sarktı, yan hakem ofsayt bayrağını kaldırdı. 34. dakikada Tabata'nın ara apasıyla topla buluşan Nobre, zor poziyonda çerçeveyi bulamadı.

Sahada beklenen futbol sergilenmezken, ilk yarının sonlarında taraftarlar arasında gerginlik yaşandı. Beşiktaşlılar, sahaya meşale atan CSKA taraftarına tepki gösterdi. Yanıcı maddeler devam edince anons geldi. Tribünde bunlar olurken, maçın en net pozisyonu da 44. dakikada yaşandı. Orta alandan atılan pası kontrol eden Delev, kaleciyle karşı karşıya durumda zoru başarıp meşin yuvarlağı dışarı attı. 45+2'de ise Michel'in şutunu Cenk güzel bir kurtarışla çıkardı.

Temsilcimiz, grup maçlarında ilk 45 dakikalarda gol atamadı. CSKA karşısında da aynı istatistik bozulmadı. İlk yarılarda gol yok, ama grup maçlarında ikinci 45'leri hiç boş geçmemiş Beşiktaş. Temsilcimizden, bu geleneği Bulgaristan'da da devam ettirmesi bekleniyor.

Beşiktaş, ikinci yarıya mecburi değişikliklerle başladı. Nobre'nin yerine 19 yaşındaki Ali Küçik, Cenk'in yerine ise Hakan Arıkan sahada. Ve beklenen gol 59. dakikada geldi. Serbest vuruşta topun başına gelen Guti, penaltı noktası üzerine ortaladı. Kalabalık savunmanın arasından iyi yükselen Zapotocny, meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 0-1.

61'de Ali Küçik, siyah-beyazlı forma altında Avrupa'da ilk golüne çok yaklaştı. Tabata'nın pasına bekletmeden vuran Ali, M'Bolhi'yi geçemedi. Dakikalar 64'ü gösterdiğinde ise Beşiktaş'ın UEFA Kupası'ndaki 100. golü geldi. Ceza sahasında topu kapan Ali'nin pasında Holosko, golü atmakta zorlanmadı: 0-2.

Sezon başından beri sakatlıklarla boğuşan Beşiktaş, son değişikliğini de sakatlık nedeniyle yaptı. 76. dakikada Tabata kenara geldi, Necip oyuna dahil oldu. 79'da CSKA, farkı bire indirdi. Sheridan, oyuna girdikten 4 dakika sonra ağları sarstı. Sol kanattan yapılan ortada Sheridan, Hakan'dan önce kafayı vurdu: 1-2.

Vasil Levski Stadı'nda kontrollü oynayan CSKA, ofans yerine savunma güvenliğini ön planda tuttu. Beşiktaş ise vites yükselttiği anlarda skoru değiştirdi. Hal böyle olunca, 90 dakika sonunda Kara Kartal sevinci. CSKA ise umutlarını başka bahara bıraktı.

www.golkartalgol.com

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
DİĞER HABERLER
ÇOK OKUNANLAR
0