MUHTEŞEM ŞİFA KAYNAĞI CEVİZ PERDESİ
GÜÇLÜ VE KESKİN GÖZLER İÇİN ÖNERİLER
BASEN, KALÇA YAĞLARINDAN KURTULUN
KANSER HÜCRELERİNİN YOK EDİLMESİ
EGE ÜNİVERSİTESİNDEN ÖNEMLİ ÇALIŞMA
ANKET
ŞAMPİYON HANGİ TAKIM OLACAK
YAZARLAR
PİYASALAR
DOLAR
32.3709
EURO
35.0299
IMKB
80.549
HAVA DURUMU
MAİL LİST
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Ümit Özat, bırakacağını açıkladı

Ankaragücü Teknik Direktörü Ümit Özat, sezon sonuna kadar takımın başında kaldığı takdirde kendi isteği ile görevi bırakacağını açıkladı.
08.12.2010 09:31

Sezon başı hedeflerinin 24-26 puan olduğunu dile getiren Ankaragücü Teknik Direktörü Ümit Özat, bu durumun normal şartlarda gerçekleşebileceğini ama bunun mevcut durumda mümkün olmadığını belirtti.


Sezon başından bu yana hiçbir zaman normal şartlarda mücadele edemediklerini vurgulayan Özat, "Bir yapılanma içerisindeyiz ve bu yapılanma içerisinde genç oyunculara yer veriyoruz. Ankaragücü'nün geleceği bu genç oyunculardan oluşacak. Bizim sıkıntılarımızı yaşamayan çok takım var. Daha iyi bir konumda olabilirdik. Birçok maçı elimizden kaçırdık. Zaman zaman sezon içerisinde ve oyun içinde yaşadığımız sıkıntılar bizi zora soktu. Ligin bitmesine 2 hafta kala 17 puan aldık. Eğer 20 puan ve üstünü görürsek, kupada da ilk yarıyı lider tamamlarsak bu bana göre başarıdır. Yapılanma içerisinde olması tek başına birşey ifade etmiyor. Başarının gelmesi için ilk önce tribünlerin bütünlük içerisinde olması gerekiyor. 'Hoca istifa' demek bir şeye fayda etmez" dedi.


"ANKARAGÜCÜ'NÜN MENFAATLERİ İÇİN GERÇEKLERİ SÖYLEYEN BİRİ VARSA O DA BENİM"

Ankaragücü'ne son 20 yılda gelen hiçbir antrenörün görevde bulunduğu süre zarfında gerçekleri söylemediğini ifade eden teknik direktör Ümit Özat, "Sürekli etrafa gülümsemiş ama gittikten sonra herşeyi bir bir açıklamış. Ben buradayken ve görevdeyken gerçekleri ve olması gerekenleri bir bir söylüyorum. 16 tane taraftar grubumuz var. Bu 26 da olabilirdi. Bunlar gerçek Ankaragüçlüler ve her zaman burada olacaklar. Ben bugün varım yarın yokum. Zarar göreceğimi bile bile söylüyorum. Yapılanma sadece futbolcularla olmaz. Kamoyuyla, taraftarlarla olur. Bir hafta antrenörün bir hafta da başkanın istifaya davet edildiği bir ortamda büyük zorluklara rağmen 17 puan toplayan futbolcuları eleştirenler sadece kendi çıkarlarını düşünen insanlardır. Bugün Ankaragücü'nün menfaatleri için gerçekleri söyleyen biri varsa o da benim. Ben bunu çalışırken söylüyorum bunları, zarar gördüğümü ve göreceğimi bile bile. Benim söylediklerim uygulamaya geçirilirse Ankaragücü'nün geleceği için adım atılmış olur. Bugün ki Bursaspor trendini rahatlıkla yakalayabilir. Bu kadar sıkıntıların yaşandığı bir kulüpte başarıların gelmesi kamoyu birliği sağlanmadığı sürece mümkün değildir" ifadesini kullandı.

"ANKARAGÜCÜ'NDE MOURİNHO, CAPELLO MU ÇALIŞMIŞ DA BENİ KÜÇÜMSÜYORLAR"

Son 5 yılda Ankaragücü'ne gelen yabancı futbolcu sayısının 44 olduğunu söyleyen Özat, "Bir sene içerisinde 2 kere gidip gelen Türk futbolcuları söylemiyorum bile. Benden önce Mourinho mu çalışmış, Capello mu çalışmış. Şampiyonlar ligi mi görmüş Ankaragücü. Avrupa kupasını mı görmüş son 10 yılda. Hayatında yardımcılık yapmadan burada antrenörlük yapanlar konuşulmazken dünya şampiyonu bir hocanın, Daum'un, Köln'de Soldo'nun yardımcılığını yapmış birini yani beni eleştiriyorlar. Ben bunları yapmayabilirdim de. Benim tecrübesizliğimden bahsediyorlar. Bugün bu takım birarada duruyorsa bu kimin sayesindedir. 11 aydır bir kere bile kavga olmadı antrenmanında. Oyuncularımın attığı golden sonra bana gelmesinden rahatsız olan taraftarlar var. Onlarla ben yaşıyorum. Ailelerinde ne sıkıntı olduğunu ben biliyorum. Bu çocuklar 17 puan aldı ve 23 puanda da olabilirdik" şeklinde konuştu.

"SEZON SONUNA KADAR TAKIMDA KALIRSAM GÖREVİMİ BIRAKACAĞIM"

İnsanların eleştiri yaparken önce şapkalarını önlerine koymaları gerektiğini dile getiren genç teknik adam, "Fenerbahçe maçından sonra takımın başında olmayabilirim. 2 hafta sonra da olmayabilirim. Ama sonuç itibariyle Ahmet Gökçek ile de paylaştım bunu. Sezon sonuna kadar takımda kalırsam görevimi bırakacağım. Devre arası ne olur bilemem. Bu yapılanma sonucunda benim de katkım olursa ne mutlu bana. Transfer istemek çok kolay. Ama altyapıdan futbolcu çıkarmak marifettir. 16 taraftar grubunun tek buluştuğu nokta "Ümit Özat istifa" sloganı. Gerçek Ankaragüçlüler bu takımın paçasından tutup çekmez. Bu takıma dünya yıldızları mı geldi de bizleri beğenmiyorsunuz. Hiçbir sıkıntısı olmayan takımlar bizden daha az puan aldı. Allah nasip ederse sezon sonuna kadar bu takımın iskeletini kurmak istiyorum. Bu da benim en doğal hakkım" diye konuştu.

www.golkartalgol.com

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
DİĞER HABERLER
ÇOK OKUNANLAR
0