MUHTEŞEM ŞİFA KAYNAĞI CEVİZ PERDESİ
GÜÇLÜ VE KESKİN GÖZLER İÇİN ÖNERİLER
BASEN, KALÇA YAĞLARINDAN KURTULUN
KANSER HÜCRELERİNİN YOK EDİLMESİ
EGE ÜNİVERSİTESİNDEN ÖNEMLİ ÇALIŞMA
ANKET
ŞAMPİYON HANGİ TAKIM OLACAK
YAZARLAR
PİYASALAR
DOLAR
32.3391
EURO
35.0977
IMKB
80.549
HAVA DURUMU
MAİL LİST
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

VARİS TEDAVİSİNİN İLACI ASMA YAPRAĞI

Pekçok hastalıkta olduğu gibi varisin de en sık rastlanan sebebi genetiktir diyen uzmanlar, “Genetik yatkınlığın yanı sıra uzun süre ayakta kalınan ya da tam tersi sürekli oturulan bir iş yapılıyorsa, sigara içiliyorsa ve fazla kilo mevcutsa varis görülme
Ağrı, şişlik ve çirkin görüntüsüyle rahatsız eden varis hastalığında asma yaprağı tüketimi önemli rol oynuyor. Asma yaprağı varisin ilacı! Toplardamarların fonksiyonel bir bozukluk sebebiyle genişlemesi sonucu oluşan varisler yaşam kalitesini önemli ölçüde düşür.

Hamile bayanlarda da kan dolaşımındaki ve hormonlardaki değişiklikten dolayı bu süreçte varis görülür” şeklinde konuşuyor. Varisin bitkisel tedavisinde özellikle flavonoid içeriği zengin olan gıdaların tüketilmesi gerektiğini aktaran uzmanlar bu besinlerin damarları güçlendirirken enflamasyon ve oksidatif hasardan koruyacağını aktarıyor.

Varislerin ilerlemesini durduran ve korunmaya yardımcı şu besinleri tavsiye ediyor… Çobanpüskülü Çobanpüskülü damarların yapısal bileşenini bozan enzimleri engeller. Aynı Aynı şekilde yaban mersini özü de içeriğimdeki taninlerle bu damarlara büzücü etki yapmaktadır. Bu bitkiler direkt tedavi amaçlı kullanılmaktan öte daha çok birer rahatlatıcı olarak düşünülmelidir.

Lahana Lahana yapraklarını iyice kaynattıktan sonra süzün ve kalan suyu ılık şekilde bacaklarınızda varis olan bölgeye uygulayın. Kekik, at kuyruğu otu, çoban çantası otu, at kestanesi kabuğunu farklı bardaklarda demleyin. Günde 2-3 bardak için.

Kivi Düzenli şekilde günde yaklaşık 3-4 adet kivi yemeniz varis sorununu kısmen azaltmaya yardımcı olur.Koyun otu merhemini günde bir kere varisli bölgelere masaj yaparak ve deriye iyice yedirerek sürün.

Bal Bir bardak suya bir tatlı kaşığı bal karıştırın ve daha sonra 1 tatlı kaşığı dövülmüş üzerlik tohumu ekleyin. Günde bir bardak ve 2 hafta boyunca için.Asma ve fındık yapraklarının kaynatılarak günde 3 kere bir bardak olmak şartıyla içmek varis hastalığına iyi gelir.

Rezene Bir bardak suya yarım çay kaşığı rezene koyarak kaynatın ve iyice süzdükten sonra için. Günde bir bardak olacak şekilde 6 gün devam edin. Varis kısmen azaltacaktır.
 
ÖNERİLER
 
Varis hastalığı olanlar öncelikle mutlaka bir doktora başvurmalı ve yapılan tetkikler sonucu doktorun yönlendirmesiyle bu bitkilere başvurmalıdır.

Varis hastalarının günlük hayatta dikkat etmesi gereken önlemleri de bu tedavi yöntemleriyle birlikte uygulaması gerekir. Özellikle yaz aylarında, sıcak havalarda varis hastaları olumsuz etkilenir. Bacaklara soğuk su tutulması hastaları bu dönemde rahatlatır.

Bol su tüketmek, çok sıkı kıyafet ve ayakkabılar giymemek, aşırı baharat tüketmemek, kahve, alkol ve sigaradan uzak durmak, tempolu yürüyüş yapmak günlük hayatta dikkat etmesi gerekenlerin başında geliyor.

Bunun yanı sıra hastalar kesinlikle uzun süre ayakta ve özellikle sabit kalmamalıdırlar. Bunun tam tersi çok uzun süre sabit oturmakta varisleri olumsuz etkiler. Yarım saatte bir 10-15 adım atmak bacakları rahatlatır. Hastalar akşamları ayaklarını kalp hizasından birkaç cm kadar yukarda tutup uzatarak bacaklarının rahatlamasını sağlamalıdır…

Bu önemli bilgi ve yöntemlerden daha fazla kişinin faydalanması için paylaşmayı, unutmayın lütfen...
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
DİĞER HABERLER
ÇOK OKUNANLAR
0