MUHTEŞEM ŞİFA KAYNAĞI CEVİZ PERDESİ
GÜÇLÜ VE KESKİN GÖZLER İÇİN ÖNERİLER
BASEN, KALÇA YAĞLARINDAN KURTULUN
KANSER HÜCRELERİNİN YOK EDİLMESİ
EGE ÜNİVERSİTESİNDEN ÖNEMLİ ÇALIŞMA
ANKET
ŞAMPİYON HANGİ TAKIM OLACAK
YAZARLAR
PİYASALAR
DOLAR
32.3186
EURO
35.0764
IMKB
80.549
HAVA DURUMU
MAİL LİST
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Ve Ertuğrul Sağlam konuştu!

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, takımdan ayrılmayı hiçbir zaman düşünmediğini söyledi.
01.10.2015 14:23
Yeşil-beyazlı takımın teknik direktörü Ertuğrul Sağlam, pazar günü deplasmanda oynanacak Çaykur Rizespor maçı öncesi Özlüce Tesisleri’nde basın toplantısı düzenledi. Eskişehirspor maçı öncesinde 3 puanla sondan ikinci sırada olduklarını hatırlatan Sağlam, “O karşılaşmanın bizim için iyi geçeğini, kazanarak ayrılacağımıza inanıyorduk. Maçın içerisinde yaşananlar bizi derinden etkiledi. Kendimizi ait hissettiğimiz, mutlu olduğumuz, geçmişte büyük başarıları yakaladığımız bir yerde ligin 5. haftasında tepkiyle karşılaştık. Bu durum bizi hayal kırıklığına uğrattı ve yaraladı. Duygusal yoğunluk içerisinde sonunda patlamaya giden bir duygu yoğunluğu yaşadık. Taraftarın beklentilerini biliyorum. Şu anda içinde bulundukları durumu anlayabiliyorum. Ligin alttan ikinci sırasındaki bir takımdan kimse memnun olmaz. Bizde memnun değiliz. Bu durum değiştirebilmek için çok çaba sarf ediyoruz” dedi.

“KİMSE TARAFTARLA KARŞI KARŞIYA GELMEZ”

Bursaspor’a geri gelirken büyük beklentiler içinde geldiğini anlatan Sağlam, “Eski başarıları, mutlulukları nasıl yaşarız, bu tabloyu nasıl tekrar ortaya çıkartırız bu bizimde beklentimiz. Daha evvelki dönemde sonsuza kadar denip, besteler yapılıp, çok sevildiğimiz yerde böyle tepki ve takım 1-0 öndeyken, herkes çabalarken, takımın motivasyonunu düşürmeye yönelik tepkilerini kabul etmememiz gerekiyor. Gerçek Bursasporluların bu durumu kabul etmediğini de yürükten inanıyorum. Maç sonu açıklamalarımda kendimizi tam anlamıyla ifade edemedik. Burası bizim kendi camiamız. İnsan kendi bulunduğu yeri sıkıntıya sokacak, üzecek bir şey yapmak ister mi? Daha evvelki dönemde hep beraber birliktelik oluşturduğumuz taraftarla insan karşı karşıya gelmez. Bu camianın tarihinin en başarılı dönemi, en hayal kırıklığı yaşadığı dönemleri karşı karşıya getirdim. Analizini yaptım. Bu camia, taraftar, şehir hep beraber olduğu zaman, birlikte olduğu zaman ortaya bir çıkıp, nasıl başarılar yakalandı. Diğer tarafta parçalanmış, bölünmüş, ise neler çıktı. Bunun değerlendirmesini yapmak için bunları söyledim” diye konuştu.

“REAL MADRİD VE BARCELONA BİLE TUTAMAZ”

Bir çok insanın bazı şeylerden haberi olmadığını dile getiren tecrübeli çalıştırıcı, şöyle devam etti:
“Takımımızdan ayrılanlar oldu. Biz buraya geldiğimizde Allah şahit Fernandao ve Şener takımdan ayrılmıştı. Başkan ve yönetimimizle oturduk. Ekonomik anlamda sıkıntılı bir durum ortada. Başkan, ‘Hocam Bakambu ve Ozan’dan birini vermemiz lazım’ dedi. ‘Tamam, onlardan birini verelim’ dedik. Özellikle kamp dönüşünde Volkan, Ozan, Bakambu, öncesinde Bellushi ile gelişen engel olamadığımız ayrılık oldu. Bir oyuncu bir takımda oynamak istediğini ifade ediyorsa ve bunda da kararlıysa oyuncuyu takımda tutamıyoruz. Melo’yu Galatasaray tutamadı. Daha önce bu durum Trabzon, Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın da başına geldi. Real Madrid ve Barcelona’da bir oyuncu takımdan ayrılmak istiyorsa tutamaz. Gönülden, yürekten burada durmayacaksa tutmakta fayda getirmez. Maalesef bu şansızlığı zamansız şekilde yaşadık. Tom de Sutter, Balazs, Hosagai ve Faty kamp dönemimizde bizde değillerdi. Necid’de şansız bir sakatlık geçirdi. Bunun sıkıntılarını yaşadık. Kaybedilen maçlarda Gaziantep, Başakşehir maçlarında bariz hakem hataları. Trabzon maçında ise galibiyeti de, mağlubiyeti de hak etmedik.”

“BİR ANTRENÖR TAKIMINA KORKAK FUTBOL OYNAYIN DER Mİ?”

Korkak futbol oynattığı eleştirilerinin hatırlatılması üzerine deneyimli çalıştırıcı, "Bir antrenör takımına korkak oynayın der mi. Teknik kadrodaki arkadaşlarım ve ben böyle anlayış içinde olmadık. Elimizdeki kadroyu en verimli şekilde kullanmaya çalıştık. Son maçta Jorquera, Balazs, Stoch, Necid ve Josue gibi 5 tane hücumcu ile çıktı. Defansif anlamdaki tek oyuncumuz 1 gol, 1 asist ile oynadı. İlk yarıda kaleci ile karşı karşıya kalan oyuncularımızdan birisi sol bekimiz Aziz. Bu takım çok daha iyi yerlere gelip, iyi futbolcu oynayacak. Allah bize yardım etsin bu dönemi çok az kayıpla geçelim. Bu takım her hafta üzerine koyuyor” açıklamasında bulundu.

“BALAZS ORADA OYNAMAYI KENDİSİ İSTİYOR”

Balazs’ın sağ kanatta oynatıldığı şeklindeki eleştirilere de değinen Sağlam, şunları söyledi:
“Balazs, bizim takımımızın en pahalı ve en değerli oyuncularımızdan bir tanesi. Performans itibariyle de beklentimiz var. Ben takımla yatıp, kalkıyorum. Başarı için canla başla mücadele ediyoruz. Zaman zaman oyuncularımızla konuşuyoruz. Bu maçın devre arasında Balazs’a ‘İkinci yarıya sol kanatta başla’ dedim. Oda ‘Ben burada iyiyim. Burada kendimi daha iyi hissediyorum’ dedi. Bu oyuncu böyle dedikten sonra onu nasıl diğer tarafa alayım. İnsanların bunu düşünmesi lazım. Bu hoca bu kadar sıkıntıdayken niye burada oynatsın. Oda bütün oyuncular gibi daha iyi performans verebileceğini biliyor. Oda rahatsızlığını dile getiriyor ve geçiş dönemi yaşıyor. Balazs’a daha iyi performans gösterecek. İnşallah iyi niyetinin karşılığını alacaktır.”

“CUENCA AÇIĞINI KAPATIYOR”

Cuenca ile ilgili de konuşan Sağlam, “Cuenca’yı bu takıma biz aldık. Cuenca buraya geldiğinde geçtiğimiz sezonu erken kapattı. Diğer futbolculardan antrenman anlamında gerideydi. İyi niyetle çalışıyor. Yavaş yavaş açığını kapatıyor. Onu da kullanmaya başladık. Fiziksel anlamda hazır olmadığı ve yeterli olmadığı için oynatmadık” açıklamasını yaptı.

“RİZESPOR ZOR BİR DEPLASMAN”

Hafta sonunda oynanacak Çaykur Rizespor maçıyla ilgili de konuşan Sağlam, “Rizespor zor bir deplasman. Bu seneye iyi başlardılar. Bu sezonun tek kaybetmeyen takımı. Bizim çocuklar sorumluluk alır, futbolun doğrularını ortaya koyarsa milli takım arasına güzel bir şekilde girip, devamını iyi şekilde getireceğiz. Hikmet hoca ile iyi başlangıç yaptılar. Bizim için zor bir karşılaşma. İyi oyun ve mücadeleyle 3 puan almak istiyoruz. Ciddi bir sakatımız yok. Luis, Faty dünkü antrenmana katılmadı. Bugün takımla çalışacaklar. Kadromuz yerinde” ifadelerini kullandı.

“TAKIMI BIRAKMAYI HİÇ BİR ZAMAN DÜŞÜNMEDİM”

Takımı bırakmayı hiçbir zaman düşünmediğini anlatan Sağlam, sözlerini şöyle tamamladı:
"Takımı bırakmayı hiç düşünmedim. Sezon başında tamamen yönetimden kaynaklanan politika olsaydı o zaman bırakabilirdim. Olayları hep birlikte yaşadık. Kamptan döndüğümüz zaman Ozan ve Volkan ile olan konuşmamı hazırlamıştım. ‘Çocuklar bu sene kendinizi gösterin. Mukavelelerinizi iyileştirip, takıma sahiplenin’ diyecektim. Yönetim o çocukları toplantıya çağırdığında masada yeni teklifler vardı. Bu oyuncuların gitmesiyle alakalı en ufak isteğimiz yoktu. Öyle bir şey olsaydı olaylarla daha farklı gelişirdi. Yönetim ve başkanın tavırlarından en ufak şüphem olmadı” şeklinde konuştu.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
DİĞER HABERLER
ÇOK OKUNANLAR
0