MUHTEŞEM ŞİFA KAYNAĞI CEVİZ PERDESİ
GÜÇLÜ VE KESKİN GÖZLER İÇİN ÖNERİLER
BASEN, KALÇA YAĞLARINDAN KURTULUN
KANSER HÜCRELERİNİN YOK EDİLMESİ
EGE ÜNİVERSİTESİNDEN ÖNEMLİ ÇALIŞMA
ANKET
ŞAMPİYON HANGİ TAKIM OLACAK
YAZARLAR
PİYASALAR
DOLAR
32.3608
EURO
34.9381
IMKB
80.549
HAVA DURUMU
MAİL LİST
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Voleybolda ekol Ülke oluyoruz

Voleybol Federasyonu Başkanı Karabıyık, her yılın bir önceki yıldan daha başarılı bir şekilde sona erdiğini belirterek, dünya altıncılığının önemli bir sonuç olduğunu söyledi.
29.12.2010 17:40

Voleybol Federasyonu Başkanı Karabıyık, her yılın bir önceki yıldan daha başarılı bir şekilde sona erdiğini belirterek, dünya altıncılığının önemli bir sonuç olduğunu söyledi.

Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Başkanı Erol Ünal Karabıyık, 2010 yılının Türk voleybolu açısından son derece memnuniyet verici bir yıl olduğunu söyledi.

Karabıyık, Türk voleybolu açısından her yılın bir öncekinden daha iyi geçtiğini ve bu yıl da böyle olduğunu belirterek, ''Bu yılın, 2009'dan daha iyi bir yıl olduğunu düşünüyorum. Türkiye'deki liglerin seviyesi ve kalitesi de gözle görülür şekilde ivme kazandı. Aynı şekilde medyatik değeri, seyircisi, sportif başarı, bunların hepsi ivme kazandı'' diye konuştu.



''OLAYLAR SONRASI YORUM YAPMAK ÇOK KOLAY''

Karabıyık, voleybolda yılın en önemli olaylarından (A) Bayan Milli Takımı'nın Dünya Şampiyonası'nda aldığı 6'ncılıkla ilgili olarak, ''Dünya 6'ncılığı konusunda arkanızda bıraktığınız ülkelere bakarsanız, (bu bir başarı mıdır?) sorusuna gerek bile yok. Sırbistan, Polonya, Almanya, Küba ve Çin gibi birçok dünya markası ülke arkamızda yer aldı'' dedi.



Dünya 6'ncılığının, Türkiye'nin A takımlar seviyesinde Dünya Şampiyonalarında elde ettiği en iyi derece olduğunu vurgulayarak, ''Daha iyisi olamaz mıydı? Olabilirdi. Final oynasaydık, yarı finale kalsaydık, hatta İtalya'yı yenip 5. bile olsaydık çok iyi olurdu. En azından 5-6 puan daha fazla alırdık. Grand Prix'ye katılma hakkı elde etsek mükemmel olurdu. Oradan alacağımız puanlar, olimpiyat elemelerinin sonuna kadar devam etmemizi sağlayabilirdi. Şimdi devam edemez miyiz? Avrupa Şampiyonası'nda elde edeceğimiz puana bağlı olarak yine olabilir'' diye konuştu.



''OLİMPİYATLARI KESTİRMEK MÜMKÜN DEĞİL''

2012 Olimpiyat Oyunları'na katılmayı çok arzu ettiklerini, ancak bunu şimdiden kestirmenin mümkün olmadığını ifade eden Karabıyık, ''Olimpiyat yolunda almanız gereken puan belli değil. Sizin önünüze geçecek takımların hangi puanlarla geçeceğini bilmek lazım. Kıta şampiyonalarından, Grand Prix'den ve kıta şampiyonalarına bağlı olarak Dünya Kupası'ndan puanlar getirilecek ve durum o puanlara göre belirlenecek'' dedi.

Karabıyık, ''(A) Milli Bayan Takımı'nın başına getirilen Brezilyalı antrenör Marco Aurelio Motta ile ilgili olarakta şunları söyledi: ''Motta 4 değil 3 yıl çalışmadı. Kendisine bu yönde getirilen eleştirileri katılmıyorum çünkü voleyboldan hiç kopmadı. Bu süre içinde teklifler de aldı ama uygun bulmadığı için gitmedi. Pek çok turnuvada tribünlerde karşılaştık. Bir takım başında değilse de Avrupa ve Dünya şampiyonaları gibi organizasyonları yakından takip etti. Ayrıca Türkiye'de geçmiş bir 3 yılı var. Teklifimizi hiç tereddüt etmeden kabul etti ve zaman kaybetmeden geldi.''



2012'DE ADAY DEĞİLİM

Erol Ünal Karabıyık, ''2011 yılının Ocak ayında görevinizden ayrılacağınız yönündeki söylemlerin doğru olmadığını belirterek, ''Ben 2012 yılında tekrar aday olmayı düşünmediğimi söyledim ama gelecek yıl görevimi bırakacağım demedim. Siyasete atılacağım söylentileri doğru değil. Siyaseti hayatım boyunca düşünmedim. Çok ciddi teklifler de aldım ama hiç düşünmedim. Yarın ne olur bilmiyorum ama bugün itibariyle siyaset aklımın ucundan bile geçmiyor'' ifadelerini kullandı.



''Ben ciddi anlamda bir hizmet veremeyeceğim, üretemeyeceğim, bir katkı yapamayacağım sürece, hiç bir işe girmem.” diyen Karabıyık “Bu sezon burada 5. sezonumu geçiriyorum. 2012 yılı sonunda yapılacak genel kurulda aday olmayacağım. Bugün, yarın şartlar gerektirirse görevi hemen de bırakırım ama o farklı bir şey. Bu ülkede insanların koltuklara yapışıp kalmadığının da örneklerinin verilmesi lazım. Camia istiyor diye ömrümüzün sonuna kadar bu koltukta oturalım. Böyle bir şey yok. Zamanla insanın heyecanı bitebiliyor. Ben bugün heyecanımı kaybetmedim ama yarın kaybedebilirim. O zaman buraya yeni bir heyecanla ilk günün heyecanıyla çalışacak birisi gerekir'' diye konuştu.

www.golkartalgol.com

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
ÇOK OKUNANLAR
0