MUHTEŞEM ŞİFA KAYNAĞI CEVİZ PERDESİ
GÜÇLÜ VE KESKİN GÖZLER İÇİN ÖNERİLER
BASEN, KALÇA YAĞLARINDAN KURTULUN
KANSER HÜCRELERİNİN YOK EDİLMESİ
EGE ÜNİVERSİTESİNDEN ÖNEMLİ ÇALIŞMA
ANKET
ŞAMPİYON HANGİ TAKIM OLACAK
YAZARLAR
PİYASALAR
DOLAR
32.5225
EURO
34.7073
IMKB
80.549
HAVA DURUMU
MAİL LİST
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Vücutçular turizmi de 'geliştirecek'

Dünya Vücut Geliştirme Şampiyonası'nın ardından Kapadokya ve Mardin'de de uluslararası şampiyonlar organize etmeyi planlıyor.
03.12.2010 11:42

Türkiye Vücut Geliştirme, Fitness ve Bilek Güreşi Federasyonu, 10-13 Aralık tarihlerinde Antalya'da düzenlenecek, 2010 Gençler ve Ustalar Dünya Vücut Geliştirme Şampiyonası'nın ardından Kapadokya ve Mardin'de de uluslararası şampiyonlar organize etmeyi planlıyor.

Federasyon Başkanı Ahmet Hadimoğlu, Türkiye'nin son yıllarda önemli uluslararası organizasyonlara evsahipliği yaptığını belirterek, Antalya'daki turnuvadan sonra üstlenecekleri şampiyonaları Kapadokya ve Mardin gibi turistik bölgelerde organize edip, turizme katkıda bulunmayı hedeflediklerini söyledi.

Vücut geliştirme sporunda dünyanın önde gelen organizasyonlarından Gençler ve Ustalar Dünya Vücut Geliştirme Şampiyonası'nı, Türkiye'de düzenleyecekleri için mutlu olduklarını belirten Hadimoğlu, Antalya'daki şampiyonada, branşın önemli sporcularının Türkiye'ye geleceğini ifade etti.

Uluslararası Vücut Geliştirme Federasyonu (IFBB) tarafından geçen yıl ilk kez gerçekleştirilen tekerlekli sandalye kategorisindeki yarışmaların, bu şampiyonada da olacağını hatırlatan Hadimoğlu, Antalya'da 50'nin üzerinde ülkeden, 300'e yakın sporcuya ev sahipliği yapacaklarını kaydetti.

Şampiyonada sporcuların, 22 kategoride mücadele edeceğini bildiren Hadimoğlu, “Bu organizasyon sayesinde turizme büyük katkılar sağlayacağız. Şampiyonayı, Türkiye'de turizm denilince akla ilk gelen şehirlerden olan Antalya'da düzenlemeyi bu nedenle uygun gördük. Amacımız ülke turizmine katkıda bulunmak” dedi.

IFBB'nin, Türkiye Vücut Geliştirme, Fitness ve Bilek Güreşi Federasyonu'nun organizasyon kabiliyetine inandığını ifade eden Hadimoğlu, “IFBB, organizasyon düzenleme konusunda bizi teşvik de ediyor. Biz de bundan sonra organize edeceğimiz uluslararası turnuvaları Mardin ve Kapadokya gibi turistik bölgelerimizde düzenlemeyi planlıyoruz” diye konuştu.
Antalya'da Türk sporculardan önemli dereceler beklediklerini kaydeden Hadimoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:
“Ev sahipliği yapacağımız bu organizasyonda takım halinde dünya şampiyonluğunu hedefliyoruz. Son 4 yıl içinde çok güzel bir hava yakaladık. Katıldığımız turnuvalarda güzel dereceler aldık. Son olarak Mahmut Irmak, ayrı kategorilerde Azerbaycan ve Macaristan'da üst üste dünya şampiyonlukları kazandı. Bu neticeler bizi mutlu ediyor ve gelecek için umutlandırıyor. Antalya'da takım halinde zirvede yer almak istiyoruz.” ,

www.golkartalgol.com

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
DİĞER HABERLER
ÇOK OKUNANLAR
0