MUHTEŞEM ŞİFA KAYNAĞI CEVİZ PERDESİ
GÜÇLÜ VE KESKİN GÖZLER İÇİN ÖNERİLER
BASEN, KALÇA YAĞLARINDAN KURTULUN
KANSER HÜCRELERİNİN YOK EDİLMESİ
EGE ÜNİVERSİTESİNDEN ÖNEMLİ ÇALIŞMA
ANKET
ŞAMPİYON HANGİ TAKIM OLACAK
YAZARLAR
PİYASALAR
DOLAR
32.4575
EURO
34.7559
IMKB
80.549
HAVA DURUMU
MAİL LİST
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

TÜRK HAKEMLERİ BİRİLERİNİN ELİNDE

SABAH Spor yazarı Ahmet Çakar, son haftalarda yaşanan hakem hatalarını değerlendirdi. Çakar, Merkez Hakem Kurulu (MHK) tarafından verilen bazı kararlar sonrasında Türk hakemliğinin kontrolünün MHK'de değil başka birilerinin elinde olduğunu söyledi.
SABAH Spor yazarı Ahmet Çakar'ın Açıklamaları ;

MHK işi Galatasaray-Konya maçından sonra kaybetti. Bu maçta hakem Hüseyin Göçek ve VAR hakemi Halis Özkahya inanılmaz bir yanlış kararla Galatasaray aleyhine verilen hatalı bir penaltıyı VAR'a rağmen değiştirmediler.

Galatasaray iki puan kaybetti. Çok sert açıklamada bulundular ve TFF'den Ali Dürüst istifa etti. MHK bu baskılara yanlış bir reaksiyon gösterdi. Resmi bir yazıyla hakem Hüseyin Göçek ve VAR hakemi Halis Özkahya'yı süresiz dinlendireceklerini açıkladılar.

İşte MHK'nin yok oluşunun miladı burasıdır. MHK pek tabii ki hata yapan hakemi dinlendirecektir. Ama bu dinlendirmenin, Galatasaray'ın gazını almak ve Ali Dürüst'ün tekrar göreve gelmesini sağlamak için resmi açıklamaya dönmesi tarihi bir yanlıştır.

Bu resmi açıklama sonrası da Kulüpler Birliği haklı olarak MHK'ya tepki gösterdi ve MHK geri adım atmak zorunda kaldı. İşte bu dakikadan sonra Türk hakemliğini MHK değil, başka birileri yönetmeye başladı.

Geçen hafta Türkiye'de fazla gündeme gelmeyen korkunç bir olay yaşandı. Erzurum-Rize maçı küme düşme açısından büyük bir finaldi. Bu maçın hakemi asla Özgür Yankaya gibi bir isim olmamalıydı. Peki Özgür kim?


MHK Başkanı Yusuf Namoğlu'nun yıllardır mentörlüğünü, ağabeyliği ve hamiliğini yaptığı bir hakemdir. Gitti, Erzurum'un bal gibi golünü iptal etti ve Erzurum maçı kaybetti.

MHK Başkanı Yusuf Namoğlu ağabeyim gibidir. Namuslu biri olduğuna da hep inanmışımdır. Ama artık götüremiyor. İçeride Metin Tokat ve Murat Ilgaz'ı pasifize etti. Bu iki arkadaş da yıllarca yan hakemliğimi yaptılar.


İkisi de temizdir. Maalesef Yusuf ağabeyim, halının altına pislikleri süpürerek günü kurtaracağını düşünüyor. Ama çember daralıyor. Bence MHK bitti de okeye dönüyor.

Bu fotoğraf çok net bir şekilde gösteriyor ki hakem Ümit Öztürk, VAR'dan gelen 'tekrar izle' talimatı neticesinde Marcao'nun Ekuban'a yaptığı hareketi izliyor.

Spor kamuoyuna göre kesinlikle ayağına bir müdahale var. Peki Ümit Öztürk ne görüyor? Bizim gördüğümüzü. Ama penaltıyı vermiyor. Ümit Öztürk'ün, bu maçta bazı hataları kasıtlı yaptığını düşünüyorum.


Hadi ilk penaltıda temas var, yok tartışılır. Ama "F..k off" diyen Nagatomo'yu oyundan atmaması, hele hele Diagne'ye arkadan müdahalesi sonrası ikinci sarı karttan kırmızı kartı göstermeyişi asla masum hakem hatası olamaz.

Maç 5-1 falan olsaydı, iddia ediyorum, Ekuban'a yapılanı penaltı olarak değerlendirirdi. Ümit Öztürk için fazla kötü şey söylemek istemiyorum. Aslında en kötülerini söyledim.

Geçen yıl da çok net bir hatayla ligin kaderini değiştirmişti. Fakat o maçtan sonra yaşanan olaylarla ilgili kaset iki gün önce elime geçti ve pazar gecesi de Beyaz Futbol'da yayınladık.


Şaibeli bir maçtan sonra bir hakem, verdiği yanlış karar neticesinde maçı kazanan takımın hocasına ailesinin resmini çektirtiyor.
4-006.jpg
 
Üstelik o sıralarda muhtemelen bir yan hakemi de Terim ile resim çektirmek için sıraya giriyor.

Ve maalesef aynı Ümit Öztürk, bu görüntülerin kameraya alındığını hissedince panikliyor ve merdivenlere doğru kaçıyor. Bu kabul edilemez.
5-004.jpg
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
DİĞER HABERLER
ÇOK OKUNANLAR
0