MUHTEŞEM ŞİFA KAYNAĞI CEVİZ PERDESİ
GÜÇLÜ VE KESKİN GÖZLER İÇİN ÖNERİLER
BASEN, KALÇA YAĞLARINDAN KURTULUN
KANSER HÜCRELERİNİN YOK EDİLMESİ
EGE ÜNİVERSİTESİNDEN ÖNEMLİ ÇALIŞMA
ANKET
ŞAMPİYON HANGİ TAKIM OLACAK
YAZARLAR
PİYASALAR
DOLAR
32.4575
EURO
34.7559
IMKB
80.549
HAVA DURUMU
MAİL LİST
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

MİLLET OLMAZ İSE , DEVLETTE OLMAZ

Millet olmadan devlet olmaz. Millet ve toplum varsa devlet topluma hizmet etmek için vardır. Bilinçli toplumlarda toplum kendini idare edecek kişiye yetki verir. Devlet yönetimi vicdan içinde hakkaniyetli ve adalet içinde var olması gerekir.
"Ey oğul, artık Beysin! Bundan sonra öfke bize, uysallık sana. Güceniklik bize gönül almak sana. Suçlamak bize, katlanmak sana. Acizlik bize hoşgörmek sana, anlaşmazlıklar bize, adalet sana, haksızlık bize, bağışlamak sana. Ey oğul, sabretmesini bil, vaktinden önce çiçek açmaz. Şunu da unutma! İnsanı yaşat ki devlet yaşasın. Ey oğul, işin ağır, işin çetin, gücün kıla bağlı. Allah yardımcın olsun."

dmmfgagxcaez8mx.jpg
DEVLET Nedir ?

Belirli bir toprağı olan, kanunlara göre bir hükümet idaresinde teşkilatlanmış, bağımsız topluluklara denir.

Dışarıya karşı halkın menfaatini korumak, içeride refahını sağlamak, güvenliği korumak devletin vazifesidir. Devletin üç ana elemanı, halk, ülke ve egemenliktir.
 
941923_605869989423997_1605756228_n.jpg

Devlet idaresi şekilleri ;

Monarşi: Siyasi otoritenin bir tek kişi ve onun temsilcileri tarafından kullanıldığı rejim.

Aristokrasi: İktidarın asiller veya zenginler gibi belli bir sınıfın eline geçmesi.

Oligarşi: İktidarın az sayıdaki bir azınlık tarafın keyfi idare şekli.

Demokrasi: Hakimiyetin halktan kaynaklandığı idare biçimi.

Teokrasi: Semavi dinlerden birinin hükümlerine dayalı olarak idare edilen devlet şekli...

Burda niyetim kimsenin hakkında laf çarpıtma karalama değil. Sadece birazcık EMPATİ ile YÖNETİM şeklimizi siz degerlendirin istedim....
 
türk-bayraği-yürüyüş.jpg

MİLLET Nedir ?

Millet, çoğunlukla aynı topraklar üzerinde yaşayan, aralarında dil, tarih, ülkü, duygu, gelenek ve görenek birliği olan insanların oluşturduğu topluluğa denir.

Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Türkiye halkına Türk milleti denir. Bir topluluğun ulus olabilmesi için: Toplulukça konuşulan ortak bir dilin olması, o topluluğun tarihsel geçmişe sahip olması, Şu anda bir arada yaşayan bu topluluğun, gelecek için de bir arada hayata inancında olması, topluluktaki fertlerin birlik ve beraberlik içinde, ortak duyguları paylaşması, toplulukta kültürel ortaklık bulunması gereklidir.

Bir topluluğun “millet / ulus” olarak adlandırılabilmesi için:

1. Toplulukta ortak bir dilin konuşulması,
2. Topluluğun tarihsel geçmişe sahip olması,
3. Şimdi bir arada yaşayan bu topluluğun, gelecek için de bir arada yaşama inancında olması,
4. Topluluktaki bireylerin birlik ve beraberlik içinde, ortak duyguları paylaşması,
5. Toplulukta kültürel ortaklık bulunması gereklidir.

Toplumu AYRIŞTIRMAK mı BİRLEŞTİRMEK mi bizi MİLLET yapıyor...Bizki yıllardır iç içe yaşayan toplumuz bir birimize hasımlık değil. Birbirini seven gençlerimizle birlikte düğünlerimizde sarılıp bagrımıza basarak (GELİN - DAMAT) akraba derecesine yaklaşmış evimizi açıp ekmeğimizi paylaşmışız.
84c245cc1a2464bd4f41d932277d0c83.gif

BAYRAK Nedir ?

Devlet ve milletlerin her birinin kendine mahsus timsali olan türlü renkte, genel olarak diktörtgen biçiminde kumaş parçalarına verilen İsimdir.

Sözlükte "bayrak" ne demek?

1. Bir ulusun simgesi olarak kullanılan, renk ve biçimle özelleştirilmiş, genellikle dikdörtgen biçiminde kumaş; öncü, çığır açan.
2. Vatanın ve ordunun simgesi; simge, sembol.
3. Belli bir topluluğun, örgütün simgesi.

Hz. Muhammedin ( s.a.v. ) bayrağının siyah olduğu söylenir. Arapların da bayrak adetlerini Haçlı Seferleri sırasında Müslümanlardan aldıkları sanılmaktadır. İslam dinini kabulden önce muhtelif Türk devletlerinde «damga», «tuğ» gibi adlarda bayrak kullanılmıştır. Daha sonra Türklerin kurdukları ilk büyük imparatorluk olan Gazneliler'de bayrak siyahtı.

Madem bir ULUS olarak bizler bir TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ himayesinde var olmuş MİLLET isek AL BAYRAĞIMIZ a sahip çıkmakta hakkımız değilmidir..
cnr3cz4vaaasgua.jpg

VATAN Nedir ?

bir kimsenin doğup büyüdüğü; bir milletin hakim olarak üzerinde yaşadığı, barındığı, gerekirse uğrunda canını vereceği toprak. Bir kimsenin yerleştiği yere de vatan denir. Vatan ile yurt aynı manadadır. Vatanın geniş manada tarifi ise ülkedir.

Vatan sözlük anlamı nedir ?

vatan / yurt.
bir kimsenin goğup büyüdüğü yer, memleket.
bir şeyin çok yetiştiği, çok bulunduğu yer.

Din, dil, şeref, namus, ırz gibi değerler bunların başında gelir. Vatanı korumak; dini, imanı, namusu korumak gibidir. Bu uğurda canlar feda edilir. Yani vatanı sevmek kadar korumak da önemlidir. Vatanını korumak ve saldıranlara karşı canla başla karşı koymak yüce dinimiz İslamın emirlerindendir. Kur'an-ı kerimde Bakara suresi 190. ayet-i kerimede mealen; "Size savaş açanlara karşı, Allah yolunda savaşın, aşırı gitmeyin. Doğrusu Allahü teala aşırı gidenleri sevmez." buyrulmaktadır. Peygamber efendimiz de; "Allahü tealaya imandan sonra en faziletli ibadet, vatan savunmasıdır." buyurur.

Tarih boyunca milletler, üzerinde yaşadıkları vatan toprağı uğrunda kan akıtmışlardır. Şair bunu;

Toprakları toprak yapan üstündeki kandır,Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır.

sözüyle izah etmiştir. Bütün bunlar, ancak milletin varlığıyla mümkündür. Bir milletin var olabilmesi, bir devletin varlığına; devlet de vatanın mevcudiyetine bağlıdır. Vatan olmasa millet de, devlet de olmaz. İnsanlık haysiyeti ve şerefi hiç kalmaz. Bunların muhafazası yine vatanı sevmekle mümkündür. Vatan sevgisi, kişilerin çeşitli tesirler altında kalmasıyla zamanla artar veya eksilir. İnançlı bir kimse mutlaka vatanını sever. Peygamberimiz Muhammed alehisselam; "Vatan sevgisi, imandandır." buyurmuştur.

ÖNDERİMİZ PEYGAMBER EFENDİMİZ (SAV) VATAN SEVGİSİ İMANDANDIR.

sözüne istinaden bizler TÜRKİYE CUMHURİYETİ ve NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE ibaresine sözüne yazısına sahip çıkınca özümüze VATANIMIZA , BAYRAĞIMIZA , MİLLETİMİZE , DEVLETİMİZE sahip çıkmış olmuyoruz....
 
Bazı kişilerin sözlerinde vurguladıkları hala aklımızda , TÜRKLÜKTEN KURTULDUK , MİLLİYETÇİLİĞİ ayaklar altına aldık diyenler mi VATANA , MİLLETE , DEVLETE , BAYRAĞA sahip çıkarak işaretlerler sloganlarla bunu vurgular oldular....
tc-hukumetleri.jpg
 
TAKDİR SİZLERİN YÜCE TÜRK MİLLETİ.... NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE...
 

SAYGILARIMLA.... KARTAL GÖZÜ
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
DİĞER HABERLER
ÇOK OKUNANLAR
0