MUHTEŞEM ŞİFA KAYNAĞI CEVİZ PERDESİ
GÜÇLÜ VE KESKİN GÖZLER İÇİN ÖNERİLER
BASEN, KALÇA YAĞLARINDAN KURTULUN
KANSER HÜCRELERİNİN YOK EDİLMESİ
EGE ÜNİVERSİTESİNDEN ÖNEMLİ ÇALIŞMA
ANKET
ŞAMPİYON HANGİ TAKIM OLACAK
YAZARLAR
PİYASALAR
DOLAR
32.3343
EURO
35.1498
IMKB
80.549
HAVA DURUMU
MAİL LİST
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

‘Göbekli Eto’o’ gol kralı

‘Göbekli Eto’o’ diye sezon başında eleştirilen dünya yıldızı Kamerunlu Samuel Eto’o Süper Lig’in ilk dört haftasında gol krallığı yarışında zirveye oturdu.
15.09.2015 11:46

Gösterdiği performansla büyük beğeni toplayan 34 yaşındaki Antalyaspor’lu Eto’o 4 haftada 5 gol atarak adından sıkça söz ettirmeyi başardı. Sadece bir maçta gol atamayan yıldız oyuncu o karşılaşmada ise asist yaparak görevini yerine getirdi. Antalyasporlu Samuel Eto’o’yu ise gol krallığında takip eden futbolcu 4 golle Beşiktaşlı Cenk Tosun oldu. 

Sezon başında transferi yılan hikayesine dönen ve 07.07’de kendisini Antalyaspor’a bağlayan imzayı atan Samuel Eto’o Süper Lig’de de klasını konuşturmayı başardı. Antalyaspor tarihinin en pahalı futbolcusu unvanına sahip olan Samuel Eto’o yıllık 3 milyon olmak üzere 3 yıllığına 9 milyon Euro’ya imza atmıştı. Antalyaspor’un ‘proje transfer’ olarak adlandırdığı Samuel Eto’o, geldiği ilk haftalarda hem aldığı ücret hem de sağlık kontrolündeki göbeği çıkmış fotoğrafları ile eleştirilerin odağı olmuştu. 

Süper Lig’e Medipol Başakşehir maçıyla fırtına gibi başlayan Samuel Eto’o bu karşılaşmada iki gol atmış ve kendisini eleştiren spor kamuoyuna cevap vermişti. Bu karşılaşmada sadece ayağına 11 saniye top değen santrafor oyuncusu rakip fileleri iki kez havalandırmayı başardı.

4 MAÇTA 90 DAKİKA SAHADA KALDI

Antalyaspor’un ligin dört haftasında oynadığı karşılaşmaların tamamında 90 dakika forma giyen Samuel Eto’o oynadığı bu karşılaşmalarda rakip kale filelerini 5 kez havalandırdı. 

Ligde tek mağlubiyetini deplasmanda Fenerbahçe karşısında alan Antalyaspor, Eto'o'nun gol attığı her maçı kazandı. Eto'o, Medipol Başakşehir ile Eskişehirspor maçında 2, Gençlerbiriği maçında da 1 gol attı.

KAPTANLIĞI KAPTI, HER MAÇ ÖNCESİ TAKIMI ATEŞLİYOR

Antalyaspor’a transfer olduktan sonra kaptanlık pazubanbını takan Eto’o takım arkadaşlarını da her maçta motive ediyor. Çıktığı dört maç öncesinde de saha kenarında yedek futbolcular ve teknik heyeti başında toplayan yıldız oyuncu yaptığı kısa konuşmayla da Antalyasporlu diğer futbolcuları ateşliyor. Siyahi futbolcunun maç boyunca da takım arkadaşlarına direktif vermesi ve uyarması ise dikkatlerden kaçmıyor. 

ETO’O KULÜBÜN KASASINI DOLDURMAYA BAŞLADI

Antalyaspor, 49 yıllık tarihinde en pahalı transferi olan dünya yıldızı golcüsü ile daha ligin ilk haftalarında milyonları kasasına indirmeyi başardı.

Süper Lig’in ilk 4 haftasında 3 galibiyet alan Antalyaspor, hanesine yazdırdığı 9 puana karşılık federasyondan 4,2 milyon lira puan geliri hak etti. Eto’o, attığı gollerle kendi parasını çıkarmayı da şimdiden başardı. 

ETO’O ANTALYASPOR’LA YENİDEN DOĞDU

Geçen sezon top koşturduğu Everton ve Sampdoria formalarıyla hayal kırıklığı oluşturan Samuel Eto'o, Antalyaspor'la birlikte adeta yeniden doğdu. Geçen sezon 32 maçta sadece 5 gol atan Kamerunlu yıldız, bu sezon 4 maçta attığı 5 golle Antalyaspor'u taşıyan isim olurken eski günlerine dönüş sinyalleri vermeyi de başardı. 

Geçen sezon formasını giydiği Everton ve Sampdoria formalarıyla gösterdiği performans sonucu kendine güvenenleri hayal kırıklığına uğratan Samuel Eto'o, kırmızı beyazlı formayla birlikte yeniden golleriyle tanıştı. Kariyerinde Real Madrid, Barcelona, Inter ve Chelsea gibi takımların formaları yer alan Kamerunlu yıldız, geçen sezon yaşadığı hayal kırıklığının izlerini siliyor.

Geçen sezonun ilk yarısında Everton forması giyen Eto'o, beklentilerin çok uzağında kalmış ve devre arasında İtalya ekiplerinden Sampdoria'nın yolunu tutmuştu. Her iki takımda da aradığını bulamayan 34 yaşındaki golcü, çıktığı 32 maçta sadece 5 kez gol sevinci yaşamıştı. Kamerunlu yıldız, Antalyaspor'da bu rakama sadece 4 maçta ulaştı. Everton’da 14 maçta bin 781 dakika forma şansı bulan Eto’o sadece 3 gol kaydedebilmişti. Sampdoria forması altında ise 18 maçta bin 220 dakikada ise rakip fileleri 2 kez havalandırmıştı

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
DİĞER HABERLER
ÇOK OKUNANLAR
0