MUHTEŞEM ŞİFA KAYNAĞI CEVİZ PERDESİ
GÜÇLÜ VE KESKİN GÖZLER İÇİN ÖNERİLER
BASEN, KALÇA YAĞLARINDAN KURTULUN
KANSER HÜCRELERİNİN YOK EDİLMESİ
EGE ÜNİVERSİTESİNDEN ÖNEMLİ ÇALIŞMA
ANKET
ŞAMPİYON HANGİ TAKIM OLACAK
YAZARLAR
PİYASALAR
DOLAR
32.5203
EURO
34.8906
IMKB
80.549
HAVA DURUMU
MAİL LİST
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

İşadamı engellilere destek verdi

Sivas'ta yeni kurulan görme engelliler spor kulübüne bir süre önce trafik kazasında hayatını kaybeden oğlunun adı verilen işadamının kulübe aldığı hizmet binası törenle hizmete açıldı.
03.12.2010 14:15

Sivas'ta yeni kurulan görme engelliler spor kulübüne bir süre önce trafik kazasında hayatını kaybeden oğlunun adı verilen işadamının kulübe aldığı hizmet binası törenle hizmete açıldı.

Sivas Valisi Ali Kolat, bir süre önce Ankara'da geçirdiği trafik kazası sonucu 22 yaşında hayatını kaybeden İbrahim Geneş'in adı verilen Görme Engelliler Spor Kulübü'nün, Geneş'in babası işadamı Nuri Geneş tarafından alınan yeni hizmet binasının açılış töreninde yaptığı konuşmada, engelli olmanın bir kader olmadığını belirtti.

Herkesin bir gün engelli konumuna düşebileceğini ifade eden Vali Kolat, devletin son yıllarda özürlüler kanununda yaptığı çalışmalarda çok ciddi mesafeler alındığını söyledi.

Daha önce özürlü maaşından yararlanamayan tek engelli grubunun görme engelliler olduğunu anlatan Vali Kolat, bundan sonra görme engellilerin de bu maaştan istifade edebileceklerini, bunun da önemli bir adım, gelişme olduğunu ifade etti. Nuri Geneş gibi iş adamlarının bu tür yardımlarının kendilerini daha da motive ettiğini söyleyen Kolat, katkılarından dolayı iş adamına teşekkür etti.

Engellilerle ilgili Sivas'ta önemli mesafeler alındığını belirten Vali Kolat, Sivas'ın engelliler açısından cazip bir kent olacağını söyledi.

Belediye Başkanı Doğan Ürgüp de İbrahim Geneş adına kurulan kulübün hayırlı olması dileğinde bulundu. Ürgüp, her engelsizin bir engelli adayı olduğunun unutulmaması gerektiğini belirterek, engelliler için ellerinden gelen her şeyi yapmaya çalıştıklarını kaydetti.

Kulüp başkanı Sefa Gülbil ise trafik kazasında yaşamını yitiren İbrahim Geneş'in babası Nuri Geneş'in aldığı binanın kendilerini çok mutlu ettiğini ifade etti. Türkiye'de görme engelli 80 kulüp olduğunu ifade eden Gülbil, hizmet binası olan ilk kulübün kendileri olduğunu söyledi.

İş adamı Nuri Geneş de Ankara'da yaşadığını, faaliyetlerini burada sürdürdüğünü belirterek, Sivas için elinden geleni yapmaya çalıştığını, oğlu adına kurulan bu kulüpte oğlunun isminin yaşatılacağını bildirdi.

Daha sonra Vali Kolat, Belediye Başkanı Ürgüp, dernek başkanı Gülbil ile iş adamı Nuri Geneş, hizmet binasının açılışını birlikte yaptı.

-GÖRME ENGELLİ İKİZLER İLGİ ODAĞI OLDU-

Hizmet binasını gezen Vali Kolat ve Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, 6 yaşındaki görme engelli ikizler Muhammet Talha Demir ve Huriye Rümeysa Demir ile yakından ilgilendi. Çocukları kucaklarına alıp seven Kolat ve Ürgüp, onlarla bir süre sohbet etti.

Prematüre doğdukları öğrenilen görme engelli ikiz kardeşler, ellerine aldıkları basın mensuplarının kamera ve fotoğraf makinelerini tanımaya çalıştı.

www.golkartalgol.com

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
DİĞER HABERLER
ÇOK OKUNANLAR
0