MUHTEŞEM ŞİFA KAYNAĞI CEVİZ PERDESİ
GÜÇLÜ VE KESKİN GÖZLER İÇİN ÖNERİLER
BASEN, KALÇA YAĞLARINDAN KURTULUN
KANSER HÜCRELERİNİN YOK EDİLMESİ
EGE ÜNİVERSİTESİNDEN ÖNEMLİ ÇALIŞMA
ANKET
ŞAMPİYON HANGİ TAKIM OLACAK
YAZARLAR
PİYASALAR
DOLAR
32.4575
EURO
34.7559
IMKB
80.549
HAVA DURUMU
MAİL LİST
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Spordaki şiddet masaya yatırılıyor

Avrupa Konseyi’nin “Spor Müsabakalarında Seyirci Şiddeti ve Uygunsuz Davranışları Avrupa Sözleşmesi” 31. Daimi Komite Toplantısı, çarşamba günü İstanbul’da yapılacak.
07.12.2010 09:20

Avrupa Konseyi tarafından her yıl Strasbourg’da yapılan “Spor Müsabakalarında Seyirci Şiddeti ve Uygunsuz Davranışları Avrupa Sözleşmesi Toplantısı” Çarşamba günü İstanbul Akgün Otel’de yapılacak.

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Dışilişkiler Dairesi Başkanlığı’nın girişimleri sonucu 31. Daimi Komite Toplantısı 8-9 Aralık tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek.

Dış ilişkiler Daire Başkanı Muhammed Adak, 2010 ve 1011 yıllarında Türkiye’de yapılan ve yapılacak önemli uluslar arası spor faaliyetlerinin Avrupa Konseyi tarafından dikkate alınarak toplantının ülkemize verilmesinin önemli bir olay olduğunu söyledi.

Avrupa Konseyi’nin “Spor Karşılaşmalarında Özellikle de Futbol Maçlarında seyirci Şiddeti ve Kötü Davranışı Konusunda Avrupa Sözleşmesi’nin” 1986 yılında tüm Avrupa ülkeleri tarafından imza altına alındığını belirterek, “Bu sözleşmeye Türkiye olarak biz de imza attık. Ayrıca 3608 sayılı kanunla kayıt altına alındı. Bu çok önemli toplantıda sporda şiddet iki gün boyunca masaya yatırılıp, önlenmesi konusunda tedbirler görüşülecek” dedi.



Adak, söz konusu toplantıya Gençlik ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafız Özak, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül’ün yanı sıra emniyetten üst düzey bir yetkilinin katılacağını belirterek, “Ayrıca toplantıya 22 ülkenin spor bakanlığı temsilcisi, UEFA ve Football Supporters Europe’dan yaklaşık 65 üst düzey temsilci katılarak farklı konularda tebliğler sunacak” diye konuştu.



8 Aralık’ta başlayacak olan toplantıda Herkes İçin Spor Federasyonu Başkanı ve Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erdal Zorba da “Türkiye’de Sporda Şiddetin Önlenmesine Yönelik Yapılan Eğitim Uygulamaları ve Tespiti Konulu” bir sunum yapacak. Öte yandan 2011 yılında Erzurum’da düzenlenecek UNIVERSIADE Kış Oyunları ile Trabzon’da tertiplenecek EYOF Avrupa Olimpik Gençlik Oyunları Koordinatörleri oyunların tanıtımını yapacak.

AKGÜL:''BİZ SPORDA ŞİDDET YASASINI UYGULAYAMIYORUZ''

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, yürürlükte bulunan ve kamuoyunda ''Sporda şiddeti önleme yasası'' olarak bilinen Kanunu bir türlü uygulayamadıklarını belirterek, ''Şu anda TBMM gündeminde sporda şiddet ile ilgili bir Kanun tasarısı bekliyor. Bu yasayı da çıkartırız ancak uygulamadıktan sonra istediğimiz kadar yasa çıkartalım, değişen birşey olmaz'' dedi.

Günün gelişen olaylarına göre bu tür yasaların değişikliğe uğrayabileceğini anlatan Akgül, ''Şu anda meclis gündeminde sırasını bekleyen bir yasamız var. Sporda şiddetle ilgili bir yasa çıkardık. Bu tür yasaları çıkartan ülkelere baktığımızda, İngiltere bunu 5 kez değiştirmiş. Yani günün gelişen olaylarına göre yasalar sürekli değiştirilebilir. Bizim de yasayı değiştirmemiz kadar normal birşey yok. Ancak bizdeki sıkıntı şu; Biz önceki yasayı uygulamadık. Yasanın uygulamalarından kaynaklanan sıkıntıları görüp de çıkartmadık'' dedi.

Genel Müdür Akgül, Türkiye'de cesur idarecilerin bulunduğunu ifade ederek, ''Önceki yasaları uygulasaydık ve şunlar, şunlar uygulamada zorluk var, deseydik, o zaman bu yasa daha anlamlı olurdu. Şu anki yasa öncekine göre daha ileri kavramlar içeriyor ama bizim sıkıntımız mevcut yasayı uygulayamamaktır. Bu yasayı da çıkartırız, ancak uygulamadıktan sonra istediğimiz kadar yasa çıkartalım, değişen birşey olmaz'' diye konuştu.

www.golkartalgol.com

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
DİĞER HABERLER
ÇOK OKUNANLAR
0