MUHTEŞEM ŞİFA KAYNAĞI CEVİZ PERDESİ
GÜÇLÜ VE KESKİN GÖZLER İÇİN ÖNERİLER
BASEN, KALÇA YAĞLARINDAN KURTULUN
KANSER HÜCRELERİNİN YOK EDİLMESİ
EGE ÜNİVERSİTESİNDEN ÖNEMLİ ÇALIŞMA
ANKET
ŞAMPİYON HANGİ TAKIM OLACAK
YAZARLAR
PİYASALAR
DOLAR
32.3373
EURO
35.0876
IMKB
80.549
HAVA DURUMU
MAİL LİST
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Tam bir istikrar abidesi

Artık ailesine zaman ayıracağını söyleyen Erzik 33 yıllık UEFA serüveninde girdiği her seçimi kazandı. 6 kez üst üste seçilen Erzik rekor kırdı.
26.03.2015 12:30

UEFA Birinci Başkanvekili Şenes Erzik, 33 yıllık UEFA kariyerini yaptığı veda konuşmasıyla noktaladı. UEFA 39’uncu Olağan Kongresi’nde tek aday olarak seçime giren Michel Platini, yeniden başkanlığa seçildi.

Kongrenin sonunda, Fransız spor adamı Şenes Erzik’i kürsüye davet etti. Yoğun alkışlar eşliğinde eşi Dilek Erzik’le sahneye çıkan Erzik, kürsüde duygusal anlar yaşadı ve ikili gözyaşlarına hakim olamadı.

Kongrede konuşan Platini, görev süresi dolmasının ardından emekliye ayrılan Erzik’in şeref üyeliğine seçildiğini söyledi.

FIFA GÖREViNE DEVAM

Hayatının geriye kalan kısmında ailesine daha fazla zaman ayıracağını dile getiren Erzik 1982-1990 yılları arasında UEFA Gençler Komitesi’nde yer aldı.

1990’da yapılan seçimlerde UEFA İcra Kurulu üyeliğine seçildi. 1994’ten bu yana başkan yardımcısı, 2000 yılından itibaren de UEFA 1. başkan yardımcısı olarak görev aldı.

2011’deki genel kurulda mevcut görevine 6. kez seçilerek, UEFA tarihinde rekor kırdı. Hem UEFA hem de FIFA’da birçok komitenin başkanlığını da yürüttü. Deneyimli yöneticinin FIFA İcra Kurulu üyeliği ise devam edecek.

“Gençlerin önünü açalım”

Erzik, kongrenin ardından basına yaptığı açıklamada ise görevi kendi isteğiyle bıraktığını vurgulayarak, “Gençlerin yolunu açalım dedim.

Bırakayım dedim, hakkım olduğu halde istemedim devam etmeyi. Bunlar yeterince onur verici şeyler” değerlendirmesinde bulundu.

UEFA Başkanı Platini’den ödülünü alan Erzik, görevi boyunca şikeye, şiddete, dopinge ve ırkçılığa karşı mücadele ettiğini belirterek, “Avrupa futbol ailesinin üyesi olduğum için çok şanslıydım. Kalbim her zaman sizlerle olacak” dedi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
DİĞER HABERLER
ÇOK OKUNANLAR
0