MUHTEŞEM ŞİFA KAYNAĞI CEVİZ PERDESİ
GÜÇLÜ VE KESKİN GÖZLER İÇİN ÖNERİLER
BASEN, KALÇA YAĞLARINDAN KURTULUN
KANSER HÜCRELERİNİN YOK EDİLMESİ
EGE ÜNİVERSİTESİNDEN ÖNEMLİ ÇALIŞMA
ANKET
ŞAMPİYON HANGİ TAKIM OLACAK
YAZARLAR
PİYASALAR
DOLAR
32.4575
EURO
34.7559
IMKB
80.549
HAVA DURUMU
MAİL LİST
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Kalp kapağı artık tamir edilebiliyor

Türkiye'de her yıl binlerce kalp kapağı hastası, tamir yapılma imkanı varken kapakçığının değiştirilmesi yüzünden mağduriyet yaşıyor.
16.04.2011 14:07

Kalp kapağı hastası Neriman Yıldırım, uzun yıllar riskli olduğu için ameliyat edilmediğini ancak sıkıntıları artınca tamir ameliyatı olduğunu ifade etti.

Şimdi çok daha sağlıklı olduğunu fakat ameliyat için bu kadar beklemekten dolayı pişman olduğunu ifade eden Yıldırım, yedi yıl önce bir ameliyat geçirmesine rağmen sağlık sorunlarının bitmediğini ve son üç yıldır şikayetlerinin arttığını söyledi.

Özellikle nefes darlığı ve gece sırt üstü yatamamaktan şikayetçi olduğunu kaydeden Neriman Yıldırım, sürekli
doktor kontrolünde olduğunu ve çok riskli olduğu için ameliyat edilemediğini söyledi.


Böyle yaşamaya alışmaya çalışırken gazetede gördüğü 'Kalp kapağı tamir edilebilir' haberiyle harekete geçtiğini ve sıkıntı içinde yaşamaktansa risk almaya razı olduğunu belirten Yıldırım şöyle konuştu:
"Daha önce ameliyat olmadığım için şimdi pişmanım. Ameliyattan sonra çok rahatladım. Kendimi daha genç ve daha enerjik hissettim.
Çevremdeki insanlardan biliyorum. Kalp ameliyatından korkup, hayatı boyunca sıkıntı çeken bir sürü insan var. Oysa ameliyat kısa bir süre dayanılabilecek kadar sıkıntılı. Sonrasında yeniden doğmuş gibi sağlıklı bir insanın yapabileceği her şeyi yapabiliyorsunuz. Ben özellikle genç kalp hastalarına eğer mümkünse kalp kapaklarını değiştirmek yerine tamir ettirmelerini ve doktorları ameliyat önerdiyse korkup geciktirmemelerini öneriyorum. Şimdi ailem de bende mutluyuz. Hasta olmak özellikle vücudun en
değerli organı kalp hastası olmak bu yüksek riskle yaşama devam etmek zorunda olmak çok zor. Ben ameliyat oldum kurtuldum."

Neriman yıldırım'ın ameliyatını yapan Sema Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Güden de Türkiye'de her yıl binlerce kalp kapağı hastasının, tamir yapılma imkânı varken kapakçığının değiştirilmesi yüzünden mağduriyet yaşadığını, donanım ve uzman yetersizliği nedeniyle kalp kapağında tedavi yerine değişimin tercih edildiğini söyledi.
Kalp kapağı tamir edilen hastaların Coumadin ilacı kullanmadığı gibi, enfeksiyon riskinin de azaldığını belirten Güden son 4 yılda 125 hastaya kalp kapakçığı tamiri yaptıklarını ve yüzde 97 oranında başarı sağladıklarını bildirdi.
Kalp kapağı tamir edilen hastaların Coumadin ilacı kullanmadığını, enfeksiyon ve felç geçirme riskinin düştüğünü ifade eden doç. Dr. Güden, "Kalpteki dört kapaktan üçü tamire uygundur. Özellikle günümüz tıbbında mitral ve aort kapak tamiri daha çok yapılıyor. Kapakçıkların kireçlenmesi durumundaysa, tedavide yüzde 50'ye kadar kapak tamiri başarıyla yapılabiliyor. Birçok hastanede donanım ve uzman yetersizliği yüzünden kapak tamirinden ziyade değişiklik yapılıyor" dedi.

www.golkartalgol.com

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
DİĞER HABERLER
ÇOK OKUNANLAR
0