MUHTEŞEM ŞİFA KAYNAĞI CEVİZ PERDESİ
GÜÇLÜ VE KESKİN GÖZLER İÇİN ÖNERİLER
BASEN, KALÇA YAĞLARINDAN KURTULUN
KANSER HÜCRELERİNİN YOK EDİLMESİ
EGE ÜNİVERSİTESİNDEN ÖNEMLİ ÇALIŞMA
ANKET
ŞAMPİYON HANGİ TAKIM OLACAK
YAZARLAR
PİYASALAR
DOLAR
32.4575
EURO
34.7559
IMKB
80.549
HAVA DURUMU
MAİL LİST
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

(MS) hastalığının çaresi bulundu

Milyonlarca kişinin muzdarip olduğu Multipl skleroz(MS) hastalığının çaresi bulundu...
27.04.2011 17:07

İsviçreli bilim insanları dünyada 2.5 milyon insanın muzdarip olduğu MS hastalığına çare buldu. Zürih Üniversitesi’nde yapılan çalışma kapsamında aynı hastalığa sahip olan farelere antikor verildi.

Gazetevatan'ın haberine göre; Antikor verilen farelerin hastalığı durma noktasına gelirken zamanla iyileşme gösterdiler. Araştırmanın başkanı Burkhard Bicher, nokta atışı yapılarak farelerin iyileştirildiğini belirterek bu yöntemin insanlar üzerinde de etkili olacağını söyledi. Merkezi sinir sistemi yapılarını etkileyen MS hastalığına 20 ile 40 yaş arasındaki kişilerde sık rastlanıyor.

Ms Nedir?

Multipl skleroz(MS) genellikle genç erişkinlerde beyin ve omuriliği en sık etkileyen bir merkez sinir sistemi hastalığıdır. MS bulaşıcı ve yaşamı kısaltan bir hastalık değildir. MS beyin ve omuriliği içine alan merkez sinir sistemindeki sinir hücrelerinin hareket,görme,denge,duyu gibi işlevlerini ileten ,sinir telcikleri üzerindeki yağdan yapılmış miyelin kılıfının alerjik iltihaplanması ile ortaya çıkar .

Multipl skleroz'un nedenine yönelik bugüne kadar elde edilmiş en önemli ipuçları, beyin ve omurilikteki sinir telciklerinin kılıflarına yönelmiş bağışıklık sistemi hücreleri olması ve genetik olarak yatkın kişilerde görülmesi araştırıcıları çevresel faktörler,genetik özellikler ve bağışıklık sisteminin araştırılmasına yöneltmiştir.

www.golkartalgol.com

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
DİĞER HABERLER
ÇOK OKUNANLAR
0