MUHTEŞEM ŞİFA KAYNAĞI CEVİZ PERDESİ
GÜÇLÜ VE KESKİN GÖZLER İÇİN ÖNERİLER
BASEN, KALÇA YAĞLARINDAN KURTULUN
KANSER HÜCRELERİNİN YOK EDİLMESİ
EGE ÜNİVERSİTESİNDEN ÖNEMLİ ÇALIŞMA
ANKET
ŞAMPİYON HANGİ TAKIM OLACAK
YAZARLAR
PİYASALAR
DOLAR
32.5203
EURO
34.8906
IMKB
80.549
HAVA DURUMU
MAİL LİST
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

YGS öncesi öğrencilere Dr.uyarısı

Dr. Ekrem Tok Adana Ruh Sağlığı ve Hastanesi Psikoloğu Gürdal Görhan, yarın yapılacak YGS sınavında, öğrenci ailelerini "Sınavı hayati bir olaya dönüştürmeyin" uyarısında bulundu.
26.03.2011 15:48

Sınavın önemini abartmanın başarıyı arttırmayacağına dikkat çeken Görhan, "Anne ve babalar sanki sınava kendileri girecekmiş gibi davranarak çocuklarının daha fazla kaygılanmasına neden oluyorlar" dedi.
Görhan, sınav öncesinde yapılmaması gerekenleri şöyle sıraladı:
"Sınav öncesinde telefon bombardımanı şeklinde başarı dilekleri iletilmesin. Aileler bir gece öncesinden çocuklarının uyku saati veya ne yemesi gerektiği konusunu büyütmesin. Kaygı azaltmak adına günlük hayatlarının akışını bozmasınlar. Sakin ol rahatla gibi telkinleri çok fazla kullanmasınlar. Çocuğun rahatlaması adına doktor kontrolü dışında ilaca başvurmasınlar. Sınava kalabalık bir grupla gitmesinler. Aşırı tedbirli davranmak adına çocuğa onlarca kalem silgi vermesinler. Zihni açık olsun diye
çocuklarının ceplerini şekerle doldurmasınlar. Bazı ailelerin büyük bir kalabalıkla çocuklarını sınava götürdükleri hatta sınav süresince refüjlerde piknik yaptıkları görülmektedir. Sınava girecek öğrencinin yanında ona eşlik edecek sakin bir kişinin bulunması yeterlidir. Onlarca kişinin okulun kapısında çocuğa başarı beklentilerini iletmesi rahat bir öğrenciyi bile kaygılandırabilir."
Görhan, "Bazı anne babalarında çocuklarından daha kaygılı olduğu için sınavdan önceki gece sabaha kadar uyuyamadığı, uyku ilaçları aldığı bu kaygısının çocukla da paylaştığı bilinmektedir. Sabah kahvaltısında çocuğu 'onu da ye şunu da ye' diye zorla beslemeye çalışmak yerine ne yiyeceğiyle ilgili tercihi çocuğa bırakmak doğru bir davranıştır. Sınavdan önceki günlerde televizyonu tamamen kapatmak, kafası karışmasın diye çocuktan ayrı bir odada oturmak, deyim yerindeyse evde olağanüstü hal ilan etmek yarar
değil zarar getirir. Sakin olup sakin kalın. Başarıyı değil çocuğunuzu sahiplenin" dedi.

www.golkartalgol.com

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
DİĞER HABERLER
ÇOK OKUNANLAR
0