MUHTEŞEM ŞİFA KAYNAĞI CEVİZ PERDESİ
GÜÇLÜ VE KESKİN GÖZLER İÇİN ÖNERİLER
BASEN, KALÇA YAĞLARINDAN KURTULUN
KANSER HÜCRELERİNİN YOK EDİLMESİ
EGE ÜNİVERSİTESİNDEN ÖNEMLİ ÇALIŞMA
ANKET
ŞAMPİYON HANGİ TAKIM OLACAK
YAZARLAR
PİYASALAR
DOLAR
32.3269
EURO
35.1612
IMKB
80.549
HAVA DURUMU
MAİL LİST
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

FORMA KAMPANYASI, IRKÇILIĞA DÖNDÜ

Arsenal'in forma sponsoru, İngiliz devi için sosyal medyadan bir kampanya başlattı. Ancak bu etkinlik, kötü niyetli kullanıcıların hedefi haline geldi ve kısa sürede büyük bir skandala dönüştü.
Spor malzemeleri üreticisi Adidas’ın, sosyal medyadaki kampanyası hüsranla sonuçlandı. Dev markanın hedefi, sponsoru olduğu Arsenal’in yeni sezon formalarına ilgi çekmekti. Arsenal’in “Burası Evimiz” kampanyası twitter’dan paylaşıldı, etkileşime geçecek kullanıcıların isimlerinin formalara yazılacağı duyuruldu.

Birçok kişinin isimleri formalarda yer aldı, marka bu görselleri sosyal medyadan paylaştı. Ancak bu süreçte ”Yahudilere ölüm, Masum Hitler, Bütün siyahiler ölsün” gibi, ırkçı, aşağılayıcı ve hakaret içeren kullanıcı isimleri gözden kaçtı.

Bu isimlerin yazıldığı forma görüntülerinin paylaşılmasıyla, kampanya skandala dönüştü. Bir marka yetkilisi konuyla ilgili CNN’e kısa bir röportaj verdi, “Kötü niyetli bir azınlığın kampanyamızı sabote ettiğini fark edince bu duruma hemen bir son verdik. Twitter da konuyu inceliyor.” ifadelerini kullandı. Bu eylemleri kınadıklarını belirten Arsenal yetkilisi de ırkçılığın futbolda yeri olmadığını vurguladı.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
DİĞER HABERLER
ÇOK OKUNANLAR
0