MUHTEŞEM ŞİFA KAYNAĞI CEVİZ PERDESİ
GÜÇLÜ VE KESKİN GÖZLER İÇİN ÖNERİLER
BASEN, KALÇA YAĞLARINDAN KURTULUN
KANSER HÜCRELERİNİN YOK EDİLMESİ
EGE ÜNİVERSİTESİNDEN ÖNEMLİ ÇALIŞMA
ANKET
ŞAMPİYON HANGİ TAKIM OLACAK
YAZARLAR
PİYASALAR
DOLAR
32.3328
EURO
35.1462
IMKB
80.549
HAVA DURUMU
MAİL LİST
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

TAKIMLAR BATIK , PARALARI KİM ÇALDI ?

Makedon ekibi Shkupi'de teknik direktör olarak görev yapan Ümit Karan, Türk futbolu ile ilgili yaptığı değerlendirmede "Türkiye’de bütün takımlar batık. Bu paraları kim çaldı?" ifadelerini kullandı.
Kuzey Makedonya 1. Lig takımlarından Shkupi, yeni sezon hazırlıklarına Galatasaray'ın eski yıldız oyuncularından olan Ümit Karan'ın teknik direktörlüğünde Bolu'da başladı.
 
Günde çift antrenman yapan Shkupi takımı, Temmuz ayı içerisinde Ermenistan’ın Pyunik takımı ile oynayacağı UEFA Avrupa Ligi ön eleme maçı çalışmalarını da burada sürdürüyor.

Türkiye'de kulüplerin çok yüksek rakamlarda borçlarının olmasını, alt yapıdan oyuncu yetiştirerek Avrupa'ya satılamamasına bağlayan ve sert eleştirilerde bulunan Ümit Karan, şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye'de bütün takımlar batık. Neden batıyorlar onu düşünmek lazım. Bu paralar nereye gitti, kim ne yaptı? Bu paraları kim çaldı? Bunları duyunca üzülüyoruz. Çok ağır sözlerde bulunmam gerekiyor aslında ama öyle de olmuyor. Kulüp sevgisi iddiası için yapılan yöneticilik zaman zaman hırsızlığa dönüşüyor. Bu çok hoş bir şey değil. Alt yapıya önem vermiyoruz. Alt yapıdan oyuncu çıkaramazsak kulüpler iflas etmek zorunda. Futbolcu satamıyorsunuz. Ajax'a bakıyorsunuz bir futbolcunun değeri 80-90 milyon. Bizim altyapıdan çıkan 3-4 tane futbolcu var. onlar da zaten yurt dışına gitti. Biz kendimize futbolcu yetiştiremezsek, oyuncuya yatırım yapmazsak olmaz. Yaş ortalamalarını düşürmemiz lazım. Ajax'ta oynayan yaş ortalaması 19. Biz hala ligde 28 yaş ortalamasıyla oynuyoruz. Bizim de artık gençleşmemiz lazım. Kendi oyuncularımızı yetiştirelim. Kulüp olarak para kazanalım. Bizim gelirimiz yok. Demek ki; bizim gelir kaynakları bulmamız lazım. Bizim gelir kaynağımız futbolcu yetiştirmek, Avrupa'ya futbolcu satmak. Aynı zamanda iyi futbolcu satmak için altyapıdaki hocalara da çok değer vermek lazım. Çünkü 12 ve 16 yaş gençlerin en önemli yaşıdır. Sadece teknik direktörlük olarak değil aynı zamanda fiziksel ve mental olarak da oyuncuları hazırlamak lazım. Futbolcu yetiştireceğiz… Bu saatten sonra kulüpleri biz kurtaramayız. Ya da bütün kulüpleri satmak zorundayız.”
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
DİĞER HABERLER
ÇOK OKUNANLAR
0