MUHTEŞEM ŞİFA KAYNAĞI CEVİZ PERDESİ
GÜÇLÜ VE KESKİN GÖZLER İÇİN ÖNERİLER
BASEN, KALÇA YAĞLARINDAN KURTULUN
KANSER HÜCRELERİNİN YOK EDİLMESİ
EGE ÜNİVERSİTESİNDEN ÖNEMLİ ÇALIŞMA
ANKET
ŞAMPİYON HANGİ TAKIM OLACAK
YAZARLAR
PİYASALAR
DOLAR
32.3339
EURO
35.1418
IMKB
80.549
HAVA DURUMU
MAİL LİST
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

AMACIMIZ VE DÜŞÜNCEMİZ BEŞİKTAŞ

Beşiktaş ile 3 yıllık sözleşme imzalayan teknik direktör Abdullah Avcı, siyah-beyazlı kariyerinde saha içinde kalacağını söyledi.
Vodafone Park'ta düzenlenen imza töreninde konuşan Avcı, iletişim ve çözüm odaklı olacaklarını belirterek, "Sahanın içinde kalacağız. Teknik adam olarak hep bunun içinde kaldım. Oyunun saha içinde kaldığı sürece, güçlü olduğunu, saf ve temiz olduğunu düşündüm. Benim işimin büyük bölümü saha içinde kalmak. Çatışmacı değil çözüm odaklı olacağız." diye konuştu.

Avcı istediklerini saha içinde alacaklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Bütün amacımız, düşüncemiz Beşiktaş'ın coşkulu seyircisi önünde rakip sahada oynayan, futbolun gerektirdiği iki yönü de oynamak. Şampiyonlar Ligi'ni, Avrupa Ligi'ni seyredince futbolun artık iki yönünün oynandığını görüyorsunuz. Seyirci önünde rakip sahada daha fazla oynayan, yeri geldiğinde topu kaybettiğinde baskı yapan bir takım olacak. Kafamda oyun sistemi, oyuncu profili, organizasyonlar var. Bunları çalışarak istediğini sahada alan bir takım oluşturacağız."

Beşiktaş'taki oyun planından bahseden Avcı, "Savunmada da hücumda da sayısal olarak daha fazla oynayan bir takım seyredeceksiniz. Kafanızdaki oyun planını bazen oyuncu grubuna entegre edemeyebilirsiniz ama oyunun bütününde geniş ve sayısal olarak fazla bir takım olacağımızı söyleyebilirim." ifadelerini kullandı.

Büyük camialarda taraftar, medya, rakipler gibi faktörlerle de mücadele edildiğine yönelik bir soru üzerine Avcı, "Bunun kısa sürelisini milli takımda yaşadım. 6 senede çok önemli deneyimler kazandım. Bu süreçlerin nasıl yönetilmesi gerektiğini deneyimledim. Benim işim teknik, taktik, takım organizasyonunu geliştirmek. Diğer etkenleri de doğru yönetmek gerekiyor." şeklinde görüş belirtti.

"Mevcut kadro üzerinde çalışıyoruz"
Beşiktaş'ın kaliteli oyuncu grubuna sahip olduğunu söyleyen Avcı, "Çalışmalarımız var. Scout ekibiyle toplantı yaptık. Oyun organizasyonuna uygun oyuncu profillerine göre çalışmalarımız devam ediyor." açıklamasında bulundu.

Eski takımından oyuncu alıp alınmayacağı şeklindeki bir soruya Avcı, "Şu anda öyle bir çalışma yapmadık. Ekibimiz Ümraniye'de çalışıyor. Beşiktaş'ın da bu konuyla ilgili çalışmaları var. Tespit ettiğimiz yerlere yönelik oyuncuları yönetime sunacağız. Şu anda mevcut kadro üzerinde çalışıyoruz. Doğru dokunuşlarla beraber hedefe gitmeyi sonuna kadar zorlayacağız." diye yanıtladı.

"Taraftarın oyuna çok önemli katkıları olacak"
Siyah-beyazlı taraftarların çok önemli bir güç olduğunu söyleyen deneyimli teknik adam, "Taraftar büyük güç. Bunu burada yaşamış ve görmüş biriyim. Burada desibel rekorları kırıldı. Bizim oynatacağımız oyunla beraber onların yardımıyla çok coşkulu ve iyi hissediyorum kendimi. Topun geri alınması süresinde taraftarın gücü bizim için çok önemli. Taraftarın oyuna çok önemli katkıları olacak." değerlendirmesinde bulundu.

Medipol Başakşehir'le 5 yıllık sözleşme imzalamasına rağmen Beşiktaş'a gelişinde Medipol Başakşehir ile Galatasaray'ın ligde oynadığı şampiyonluk maçının etkili olup olmadığı yönündeki bir soruyu Abdullah Avcı, "Benim için dostluklar, vefa son derece önemlidir. Artı, tefe, tüfeden anlamam, bunlara gerek yok dedim. Türk Telekom Arena'daki maç ya da başka bir şey etkili olmadı. Orada Galatasaray ile Başakşehir yarıştı. Allah bana milli takım hocalığı da nasip etti. Herkese nasip olacak bir şey değildir. Umarım bunun karşılığını vereceğiz." şeklinde cevapladı.

Avcı, Beşiktaş'ta yeni departmanlar kuracaklarını ve siyah-beyazlı takımın eski futbolcuları Gökhan Keskin ile Şenol Fidan ile beraber çalışacaklarını söyledi.

Avcı, "Oyup planımız, oyun organizasyonlarının dışında kulüp içinde kuracağımız organizasyonlar var. Bu yapıyı doğru kurduğumuzda hem görselde hem sahada anlattığımızda çok çabuk oturmayacak ama zaman içinde oyuncu grubuna bunu anlattığımızda oyuncu da bunun karşılığını verecektir." diye konuştu.

"(Oğuzhan Özyakup) eksikleri var"
Avcı, siyah-beyazlı takımın kaptanlarından Oğuzhan Özyakup'un milli takıma aldığı oyunculardan biri olduğunu söyleyerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Arsenal'den transferinde fikrimi söylemiştim. Şu anda da oyuncularla temas halindeyim. Oğuzhan yetenekleriyle buraya kadar geldi, eksikleri var. Güçsüz taraflarıyla ilgili çalışmalar yapıp Beşiktaş ve Türk futboluna Oğuzhan'ı kazandıracağız."

Transferde akıllı para harcamanın daha önemli olduğunu dile getiren Avcı, "Liverpool, Avrupa'nın en büyük kupasını aldı. Ondan büyük harcayanlar Liverpool'u izlediler. Önemli olan çok para harcamak değil 11 parçanın beraber hareket ettiği bir oyundur futbol. Sistem oyuncuyu daha değerli hale getirirler. Akıllı para harcamak, kurumsal hafıza oluşturmak çok önemli." değerlendirmesinde bulundu.

Beşiktaş'ın hedefinin her şeyin sonuna kadar gitmek olduğunu söyleyen Avcı, "Beşiktaş'ın hedefinin her şeyin sonuna kadar gitmek olduğunu söyleyebilirim. Başakşehir 5 senelik bir kulüp ve UEFA ile Şampiyonlar Ligi elemelerinde oynuyor. Bu kültürü oluşturmadan başarılı olmak kolay değil. Beşiktaş'ın yaptıkları ortada, tarihini inkar edemeyiz. Bunun üzerine ne koyabiliriz ona çalışacağız." ifadelerini kullandı.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
DİĞER HABERLER
ÇOK OKUNANLAR
0