MUHTEŞEM ŞİFA KAYNAĞI CEVİZ PERDESİ
GÜÇLÜ VE KESKİN GÖZLER İÇİN ÖNERİLER
BASEN, KALÇA YAĞLARINDAN KURTULUN
KANSER HÜCRELERİNİN YOK EDİLMESİ
EGE ÜNİVERSİTESİNDEN ÖNEMLİ ÇALIŞMA
ANKET
ŞAMPİYON HANGİ TAKIM OLACAK
YAZARLAR
PİYASALAR
DOLAR
32.3385
EURO
35.103
IMKB
80.549
HAVA DURUMU
MAİL LİST
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

BÜYÜK BİR SORUMLULUĞUMUZ VAR

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ise Abdullah Avcı'yı Beşiktaş'ın özündeki değerlere sahip olduğu için sevdiklerini dile getirdi.
Dünya futbolunun çok değiştiğini ve teknolojinin bu sporda daha fazla kullanıldığını vurgulayan Orman, şunları söyledi:

"Abdullah Avcı'yı Beşiktaş'ın özündeki değerlere sahip olduğu için çok seviyoruz. Kişilerin değil takımın kazandığı düzen var. Guardiola gibi Klopp gibi hocaların Türkiye'deki açılımını Abdullah Avcı yaptı. Okan Buruk, Erol Bulut gibi çok beğendiğim hocalar var. Onlar da Abdullah hocanın yardımcılarıydı. Yönetim olarak bizim de hocamızın da büyük bir sorumluluğumuz var. Hocayla daha öncesinden de devamlı istişare ederdik. Oyuncu transferinde hocamızın fikirlerini almıştım. Oğuzhan için hocamla istişare etmiştik. Kerim'i alırken yine konuşmuştuk."

Orman, 4 yıllık süreçte Şenol Güneş ile çalıştıklarını ve Beşiktaş'ın yeni bir sayfa açması gerektiğine dikkati çekerek, "İki tane bembeyaz sayfa açıyoruz. 2012'den bu yana profesyonel kadrolar oluşturduk. En profesyonel olmamız gereken yer futbol. Önümüzdeki 3 sene içinde Beşiktaş futbol kültürünü dünya seviyesinde bir hale getirmemiz lazım. Hocamın görevlerinden biri de bunun yapılanmasının sağlanması olacak. Beşiktaş'ın içinden, dışından bize katkı sağlayacak insanlarla çalışacağız. Futbol sahada oynanan, ekiple yapılan bir şey. Abdullah Avcı da Şenol Güneş'in izinden gidiyor. Şenol hoca da Beşiktaş'a gelirken şampiyonlukları yoktu. Milli takım ve şampiyonluklar. Umarım son şampiyonluğu da beraber yaşarız." dedi.

"Türkiye çekilmez bir lig haline gelebilir"
Orman, maçlardan önce diğer kulüplerin yetkililerinin hakemi baskı altına almaya yönelik açıklamalar yapması halinde Beşiktaş'ın da bunu yapacağını belirterek şunları kaydetti:

"Başkan olduğum günden beri hem Beşiktaş'ın hem Türk sporunun marka değerine yatırım yapmak için gayret gösterdim. Başkanların, yönetimlerin tek görevleri kendi kulüplerinin ne olursa olsun başarı elde etmesi değil. Türk futbolunu yükseltmek hepimizin görevi. 2024'ten itibaren Şampiyonlar Ligi 1, Şampiyonlar Ligi 2, Şampiyonlar Ligi 3 gibi bir organizasyon durumu söz konusu. Süper Lig'in marka değerini yükseltmediğimiz sürece Şampiyonlar Ligi'ndeki rakiplerimiz Moldova, Azerbaycan, Andorra gibi ülkelerin takımlarıyla oynayacağız gibi gözüküyor. Bu bir tek Beşiktaş'ın yapabileceği bir şey değil."

Futbolun sahada oynanan bir oyun olduğuna dikkati çeken Orman, "Saha dışında oynamak ülkemize özgü. Biz kendi değerlerimize göre hareket ediyoruz. Kötüyü örnek alınca herkes kötüye gider. Yeni federasyon başkanına seçimden önce ifade ettim. Seçimden sonra söylesem tehdit olarak algılanabilirdi. Maçlardan önce yöneticiler ve hocalar hakemi baskı altına almaya yönelik manipülasyonlar yaptıkları an Beşiktaş da bunu yapacak. Bizim birinci işimiz Beşiktaşlıları mutlu etmek. Çifte uygulamaları, hakem hatalarını herkes görüyor. Türkiye'de bir şeylerin değişmesi lazım. Tottenham-Ajax, Barcelona-Liverpool maçlarında hakem tartışılmadı, futbol tartışıldı. Bizim de buraya dönmemiz lazım. Elimden geldiğince bunun için mücadele ettim. Şampiyon olurken de aynısını yaptık. Biz bir sayfa açtık, federasyon da yeni bir sayfa açtı. Bunları bitireceklerini temenni ediyorum. Olmazsa, bütün Anadolu kulüpleri adına söylüyorum Türkiye çekilmez bir lig haline gelebilir. Kurullar objektif karar verecekler. Kararlarını hukuken verecekler, siyaseten vermeyecekler. Öyle bir lig olacağını ümit ediyorum." yorumunu yaptı.

Oyuncuların etkilenmemesi için kamuoyu önünde hakemleri değerlendirmediğini belirten Orman, "En kolay verilecek şey oyuncu kadrosuna mazeret vermektir. O yüzden kamuoyu önünde hakemleri çok konuşmam. Oyuncular parasını isterken sahada haklı olacaklar. Oyuncu' paramı isterim' diyor parasını alıyor. Herkes işini yapacak. 90 milyon avroluk kadro ligi 4. bitirdi." değerlendirmesinde bulundu.

Transferde akılcı olacaklarını anlatan Orman, "Ülkemizde dövizle alakalı giderler çok arttı. Bütün sektörlerde sıkıntı var. Daha akılcı transferler yapacağız. Bunun sonucuna göre bir kadro kuracağız. Daha akılcı bir şekilde yürümek zorundayız. Eskiden de öyleydik ama avro 3 liraydı, şimdi 7 lira. Oturmuş oyuncularımız var. Bazı bölgelerde fazlalıklarımız var. Taraftarıyla takımıyla bir olup şampiyonluğa oynayacağız." şeklinde konuştu.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
DİĞER HABERLER
ÇOK OKUNANLAR
0