MUHTEŞEM ŞİFA KAYNAĞI CEVİZ PERDESİ
GÜÇLÜ VE KESKİN GÖZLER İÇİN ÖNERİLER
BASEN, KALÇA YAĞLARINDAN KURTULUN
KANSER HÜCRELERİNİN YOK EDİLMESİ
EGE ÜNİVERSİTESİNDEN ÖNEMLİ ÇALIŞMA
ANKET
ŞAMPİYON HANGİ TAKIM OLACAK
YAZARLAR
PİYASALAR
DOLAR
32.332
EURO
35.1694
IMKB
80.549
HAVA DURUMU
MAİL LİST
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Barcelona, La Liga'dan ayrılabilir!

İspanya Yüksek Spor Konseyi, (CSD) yaptığı açıklamada Katalonya bölgesinin La Liga takımları Barcelona ve Espanyol'u adeta tehdit etti: Bağımsızlık olursa La Liga'dan otomatikman atılırsınız..
21.09.2015 13:13

İspanya'nın Katalonya Bölgesi'nde 27 Eylül'de yapılacak özerk yönetim seçimleri ülke gündeminin 1 numaralı konusu olmayı sürdürüyor. 

27 Eylül'de Katolanya'da yapılacak Özerk Yönetim Seçimleri öncesinde tartışmalar sürüyor. İspanya Yüksek Spor Konseyi'de konu hakkında bir açıklama yaptı. Konsey yetkililerine göre, mevcut kanunda özerk bölge takımları La Liga'yı oluşturduğu için bu bölgelerden birinin İspanya'dan ayrılmayı seçmesi halinde özerk yönetimlere ait tüm futbol kulüpleri otomatikman ligden atılacak. Bu durumda Katolanya takımları Barcelona ve Espanyol, La Liga'dan çıkartılacak.

PIQUE BAĞIMSIZLIK TARTIŞMALARININ ORTASINDA KALMIŞTI 

İspanya'da Katalonya'nın bağımsızlığı tartışmaları kısa süre öncesinde Barcelonalı oyuncu Gerard Pique'yi de girdabına almıştı. Pique'nin Katalonya'daki bağımsızlık yanlısı gösterilere, "Hayatımda böyle bir şey görmedim. Unutulmaz bir şey", Kral Kupası'nda İspanya Milli Marşı ve Kral 6. Felipe'nin ıslıklanmasına ise "ifade özgürlüğü olmalı" gibi açıklamaları bazı kesimlerin tepkisini çekmişti. Bu gelişmelerden sonra Eylül ayının başında yapılan milli maç sırasında ise Pique milli takım forması altında ıslıklanmıştı. Barcelonalı oyuncu ise ıslıklandığı maç sonrası yaptığı açıklamada, ıslıklanmasını Barcelona - Real madrid rekabetine bağlamış ancak 'Katalonya'nın kendi geleceğine karar verme hakkını her zaman savunacağını' belirtmişti.

İspanya'da gündemi uzun zamandır meşgul eden ve hayli ateşli tartışmalara sebep olan 27 Eylül'deki seçimlerde bağımsızlık yanlısı partiler seçimleri kazanırsa Katalonya bölgesinde bağımsızlık programı devreye girecek ve bu program 1 yıl boyunca uygulandıktan sonra bağımsızlık ilan edilecek. Üstelik Katalonya'da son yapılan anketlere göre bağımsızlık isteyen partiler önde gidiyor...

Ancak İspanya hükümeti bu karara şiddetle karşı çıkarak Katalanların bağımsızlık ilan etmesine müsaade etmeyeceklerini duyurdu. İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, Katalonya'da 27 Eylül'de yapılacak özerk yönetim seçimleri sonrasında olası bir bağımsızlık ilanına karşı "hukuk devletinin verdiği tüm imkanları kullanacaklarını" geçtiğimiz günlerde açıklamıştı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
DİĞER HABERLER
ÇOK OKUNANLAR
0