MUHTEŞEM ŞİFA KAYNAĞI CEVİZ PERDESİ
GÜÇLÜ VE KESKİN GÖZLER İÇİN ÖNERİLER
BASEN, KALÇA YAĞLARINDAN KURTULUN
KANSER HÜCRELERİNİN YOK EDİLMESİ
EGE ÜNİVERSİTESİNDEN ÖNEMLİ ÇALIŞMA
ANKET
ŞAMPİYON HANGİ TAKIM OLACAK
YAZARLAR
PİYASALAR
DOLAR
32.3332
EURO
35.1644
IMKB
80.549
HAVA DURUMU
MAİL LİST
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Fikret Orman: Eto'o ile alakamızı kestik

Beşiktaş'ın Barcelona'dan transfer ettiği Adriano, basın önünde imzayı attı. Basın toplantısında konuşan Fikret orman transferlerle ilgili açıklamalarda bulundu.
08.08.2016 20:12
Beşiktaş'ın Barcelona'dan transfer ettiği Adriano, basın önünde imzayı atttı. Basın töreninde konuşan Fikret Orman, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Orman, Mario Gomez'den Sosa'ya, Eto'o'dan Balotelli'ye kadar bir çok futbolcu hakkında konuştu. İşte açıklamalar:

Fikret Orman; ' Bu transferin Beşiktaş'a hayırlı olmasını diliyorum. Transferde Adriano'nun bize gelme isteğinin yanı sıra, Barcelona Kulübü'nün emeğinden dolayı sağladığı kolaylık da önemliydi. Transfer yaparken önce karakterine bakıyoruz..Bu yüzden tercihimiz Adriano oldu.

Beşiktaş'a böyle önemli bir oyuncuyu kazandırdığımız için çok mutluyum. Adriano bize uygun bir oyuncu. Capslere gülüyorum, bazıları komik oluyor. Adriano şampiyon bir takımdan, başka bir şampiyon takıma geldi. O nedenle çok fazla alışma sorunu yaşayacağını düşünmüyorum.

Göreve geldiğimizden bu yana üzerinde durduğumuz en önemli konu Beşiktaş'ı dünya kulübü yapmaktı. Biz Avrupa'da kupa kaldırmak istiyoruz.Kulübümüzün bütçesi içerisinde ülkemize ve takımımıza adapte olabilecek, isim değil de sahada başarılı olabilecek futbolcu transfer etmeye çalışıyoruz.

Tabi ki bir takımın teknik direktörü oyuncularını bir an evvel sahaya çıkarmak istemektedir.
Bizim bir çizgimiz var. UEFA kriterleri ile alakalı değil. Sezona başlamadan önce bir açıklamada bulundum. Biz Şampiyonlar Ligi'ne gideceğimiz için şımarmayacağız dedim.

Sol beke İsmail'in yerine Adriano'yu, sağ beke Serdar kardeşimizin yerine de Gökhan'ı aldık. Rhodolfo'nun sakatlığından dolayı yerine stoper alacağız.

'Gomez ikna olmak isterse ikna ederiz'

Mario Gomez'den dolayı bir santrafor alacağız. Transfer döneminin kapanmasına 20 gün var. Beşiktaş'ın bu süreçte sadece Süper Kupa maçı var. Avrupa maçımız yok. Milli takımın santraforu bizde. Ömer'in performansını dün gördünüz. Biz asla ve asla gelir dengesini bozacak transfer yapmayacağız. Bu bizim çizgimiz. Bu durum beğenilebilir beğenilmez. Gomez'in gelmemesiyle alakalı durumu politik olaylar. Gomez ikna olmak isterse biz onu ikna ederiz. Gomez'le konuşacağımız bir mevzu yok.

'Sosa'nın önünde 3 seçenek var'

Burası dünyanın en büyük kulübü. Ben kimsenin Beşiktaş'ın seviyesini aşağıya çekmeye çalışmasına izin vermem. İlgilendiğimiz oyuncular var.

Sosa bizim kontratlı oyuncumuz. Bu konudan sıkıldım. Sosa'nın önünde 3 seçenek var:

-Ya gelecek hoca ve arkadaşlarından özür dileyecek
-İsteyen kulüp varsa istediğimiz parayı getirip gidecek
-Nasıl Q7 en kötü sezonunda 6 ay idman yaptıysa o da bir sene çalışacak.

İnşallah bizim şekillerimiz içinde sürpriz transfer açıklarız. Her transferin içinde sürpriz vardır.
Genç oyunculara yatırım yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz. Biz kolej takımı gibiyiz. Takım içinde oyuncular abi kardeş gibiler. Geleneğimiz var.

'Eto'o ile alakamızı kestik'

Eto'o ilgimizi çekti. Ancak görüşmemiz yok. Antalyaspor futbolcu ve para istedi. Kerim Frei'ı verecekmişiz, para verecekmişiz. Yok öyle şey! Biz Eto'o ile alakamızı tamamen kestik ama Eto'o bize gelmek istediğini belirtmiştir. Bir forvet transferi gerçekleştirirsek, elimizdeki üç forvetten birini kiraya vereceğiz. Oynamayan oyuncuyu kadroda tutmak bizim için yüktür. Oyuncu için de oynamadığı için sıkıntıdır.

'Benteke kolay transfer gözükmüyor'

Benteke çok önemli, takımda görmek isteriz. Ancak Liverpool yüksek maliyetle almış, kolay transfer olarak gözükmüyor. Benteke dışında da isimler var. 2 ya da 3 transfer yapacağız. Oğuzhan, 4 senedir burada. Benim, onunla duygusal ilişkim var. Çocukken geldi, artık simge oyuncu. Burada çok mutlu  Balotelli konusu ise önemli bir yıldız fakat problemli bir oyuncu imajı çizdiğinden ilgimiz yok. Manchester United Pogba'yı bedava bıraktı, sonra 120 milyona aldı. United Pogba'yı niye bıraktıysa, Dortmund da Oğuzhan'ı ondan bıraktı.

Brezilyalı yıldız Adriano, ' Bu transferde emeği geçen herkese teşekkür ederim. Doğru zamanda doğru yerde olduğumu düşünüyorum. Sahada Beşiktaş için bir şey yapmak istiyorum. Taraftarlara teşekkür ederim beni dün çok iyi karşıladılar.Tecrübemle, Beşiktaş'a elimden geldiğince katkı sağlamak istiyorum. Taraftar beni dün çok iyi karşıladı. Onlara da teşekkür ederim. Kulüp hakkında kuşkum yoktu.

Başkanın projelerini biliyordum, geçen sene şampiyonluk geldi. Takım üstüne koyacaktır. Eşimle İstanbul'a geldik. Söylenenlerin doğru olmadığını gördük. Çok güzel bir şehir ve çok etkilendik. Hiçbir zaman adaptasyon sorunu yaşamadım. Her gün kendimi burada daha iyi hissediyorum. Dil sorununu da tercümanla çözüyorum. Büyük ve kazanmaya alışkın takımlardan geliyorum. Beşiktaş'ta da farklı bir anlayış yok.

Bu takımın bir parçası olmak istiyorum. Moralimi en üst düzeyde tutup, kariyerimdeki başarıları Beşiktaş'ta da sürdürmek istiyorum. Türkiye'ye Sevilla ile geldik, burada arkadaşlarım var, Bir futbolcunun buraya gelip adapte olmama şansı yok. Güvenli bir ülke. İnsan bir kez şampiyonluğun tadını aldığında, bunu yaşamayı hep ister. Evet birçok başarı kazandım ancak halen heyecanlıyım. Arda ülkenizin önemli oyuncularından biri. Transferimde başkanımızla birlikte önemli bir rolü vardı.

İSTANBUL HABER AJANSI
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
DİĞER HABERLER
ÇOK OKUNANLAR
0