MUHTEŞEM ŞİFA KAYNAĞI CEVİZ PERDESİ
GÜÇLÜ VE KESKİN GÖZLER İÇİN ÖNERİLER
BASEN, KALÇA YAĞLARINDAN KURTULUN
KANSER HÜCRELERİNİN YOK EDİLMESİ
EGE ÜNİVERSİTESİNDEN ÖNEMLİ ÇALIŞMA
ANKET
ŞAMPİYON HANGİ TAKIM OLACAK
YAZARLAR
PİYASALAR
DOLAR
32.3367
EURO
35.1126
IMKB
80.549
HAVA DURUMU
MAİL LİST
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Stancu,Rumen futbolunun yeni ikonu

FIFA, Galatasaray'ın bonservisine 5 milyon euro ödediği Bogdan Stancu ile ilgili tartışmalara son noktayı koydu.
21.02.2011 11:53

Galatasaray’ın ara transfer döneminde Steaua Bükreş kulübünden büyük umutlarla kadrosuna kattığı Bogdan Stancu’ya, FIFA’dan onay geldi. FIFA’nın resmi internet sitesi, bonservisine 5 milyon euro ödenen genç golcünün maliyetiyle ilgili tartışmalara adeta son noktayı koyarak, Stancu’yu, Rumen futbolunun yeni ikonu olarak vitrine çıkardı.

‘Yasal veliaht!’
Stancu’nun kariyer öyküsü ve futbol yeteneklerinin anlatıldığı yazıda, efsane isimler Gheorghe Hagi, Iuliu Bodola ve Anghel Iordanescu’dan sonra büyük bir yıldız çıkaramayan Rumen futbolunun artık bu isme kavuştuğu ve bu oyuncunun da Galatasaraylı Stancu olduğu kaydedildi.

Yapılan yorumda, “Uzun süre geçti, ama sonunda Rumen futbolu, son üç efsanesinin yasal veliahtını çıkarmış gibi görünüyor. Geçen Ağustos’tan itibaren büyük işlere imza atabileceğinin işaretlerini veren bir oyuncu ve henüz 23 yaşında. Bahsettiğimiz kişi Bogdan Stancu” ifadeleri kullanıldı.

Profesyonel futbol kariyerine Argeş Piteşti kulübünde başlayan Stancu’nun, Steaua Bükreş’teki başarısıyla kısa süre içinde milli takıma seçildiğine dikkat çeken FIFA, yıldız futbolcunun, 2001 yılında babasını kalp krizinden kaybetmesi yüzünden çok zor günler geçirdiğini ve uzun süre sahalardan uzak kaldığını da hatırlattı.

‘Yeni kahraman olur’
Yazıda, Teknik Direktör Gheorghe Hagi’nin isteği doğrultusunda transfer edilen Stancu’nun Galatasaray’ı seçme sebebi de mercek altına alındı. Rumen forvetin, Steaua Bükreş’ten son yıllarda düşüşe geçmesi yüzünden ayrıldığı belirtilerek, “Eğer golü koklayan içgüdüsünü korursa, Galatasaray taraftarı, Rumen futbolunun bu en iyi golcüsü ile yeni bir kahraman kazanacak” yorumu yapıldı.

Stancu’nun, “kedi” lakabına da değinilen makalede, bu ismin oyuncunun sürati ve çevikliğinden dolayı kendisine verildiği kaydedildi.

www.golkartalgol.com

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
ÇOK OKUNANLAR
0