MUHTEŞEM ŞİFA KAYNAĞI CEVİZ PERDESİ
GÜÇLÜ VE KESKİN GÖZLER İÇİN ÖNERİLER
BASEN, KALÇA YAĞLARINDAN KURTULUN
KANSER HÜCRELERİNİN YOK EDİLMESİ
EGE ÜNİVERSİTESİNDEN ÖNEMLİ ÇALIŞMA
ANKET
ŞAMPİYON HANGİ TAKIM OLACAK
YAZARLAR
PİYASALAR
DOLAR
32.3254
EURO
35.1547
IMKB
80.549
HAVA DURUMU
MAİL LİST
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Boston adaylıktan çekildi

ABD Olimpiyat Komitesi tarafından 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları'na aday kent olarak gösterilmesine karar verilen Boston'un adaylıktan vazgeçtiği duyuruldu.
28.07.2015 11:48
ABD Olimpiyat Komitesi ve Boston kenti olimpiyat adaylığı organizasyonu tarafından yapılan ortak açıklamada, Boston'da halkın olimpiyat oyunlarına ev sahipliği konusunda desteğinin düşük olduğu vurgulanarak, karşılıklı olarak Boston'un adaylıktan çekilmesi kararına varıldığı duyuruldu.

Ocak ayında yapılan toplantıda, ABD'nin olimpiyatlara ev sahipliği adayı olarak, Washington D.C., San Francisco ve Los Angeles ile yarışan Boston'un tercih edildiği açıklanmıştı.

Eylül ayında, hangi şehri aday göstereceğini Uluslararası Olimpiyat Komitesi'ne bildirmesi gereken ABD Olimpiyat Komitesi'nin, daha önce iki kez olimpiyat oyunlarına ev sahipliği yapan Los Angeles'ı tercih edebileceği belirtildi.

LOS ANGELES İSTEKLİ
Los Angeles Belediye Başkanı Eric Garcetti, Boston'un çekilmesinin ardından yaptığı açıklamada, güçlü bir adaylık için ABD Olimpiyat Komitesi ile diyaloğa hazır olduklarını bildirdi.

ABD Olimpiyat Komitesi Başkanı Scott Blackmun da konuya ilişkin açıklamasında, olimpiyat oyunlarına bir ABD kentinin ev sahipliği yapmasını çok istediklerini belirterek bu konuda önlerinde kısa bir süre bulunduğunu ve hızlı karar vereceklerini ifade etti.

ABD, New York ve Chicago kentleri ile 2012 ve 2016 Olimpiyatları için yarışmış ancak seçim İngiltere'nin Londra ve Brezilya'nın Rio de Janeiro şehirlerinin zaferiyle sonuçlanmıştı.?

ABD en son 2002 yılında Utah'ın Salt Lake kentinde Kış Olimpiyatları'na, 1996 yılında da Georgia'nın Atlanta kentinde Yaz Olimpiyatları'na ev sahipliği yapmıştı.

2024 Yaz Olimpiyat Oyunları'na ev sahipliği için aday şehirler, Uluslararası Olimpiyat Komitesi tarafından 2016'nın Nisan ve Mayıs aylarında belirlenecek. Ev sahibi için seçim 2017 yılında Peru'nun başkenti Lima'da yapılacak.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
ÇOK OKUNANLAR
0