MUHTEŞEM ŞİFA KAYNAĞI CEVİZ PERDESİ
GÜÇLÜ VE KESKİN GÖZLER İÇİN ÖNERİLER
BASEN, KALÇA YAĞLARINDAN KURTULUN
KANSER HÜCRELERİNİN YOK EDİLMESİ
EGE ÜNİVERSİTESİNDEN ÖNEMLİ ÇALIŞMA
ANKET
ŞAMPİYON HANGİ TAKIM OLACAK
YAZARLAR
PİYASALAR
DOLAR
32.3314
EURO
35.1904
IMKB
80.549
HAVA DURUMU
MAİL LİST
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Brezilya Şili ile eşleşti!

Dünya Kupası A grubunda dün gece oynanan maçta,Brezilya Kamerun'u 4-1 mağlup ederek ikinci tura çıktı ve Şili ile eşleşti.
24.06.2014 15:58

Brezilya, Kamerun karşısında maça fırtına gibi girdi...


Henüz 3. dakikada Neymar, savunmanın arkasına hareketlenen Hulk'un koşu yoluna çok şık bir pas attı. Hulk da kaleyi düşünmek yerine, daha müsait durumdaki Paulinho'ya çıkardı. Ancak Paulinho'nun boş kaleye dokunacağı topa son anda Nkoulou müdahale etti ve yüzde yüzlük bir golü engelledi.

Beklenen Brezilya golü de 17. dakikada geldi. Sol tarafta yaptığı baskıyla topu kazanan Luiz Gustavo, Kamerun ceza sahasına yerden ortaladı. Orada bomboş durumda kalan Neymar, güzel bir ayak içi vuruşla uzak direğe bıraktı ve takımını 1-0 öne geçirdi.

Golden sonra da ev sahibinin rüzgarı dinmedi... 20'de soldan gelen ortaya Neymar, estetik bir vuruş yaptı ancak Charles Itandje güzel bir kurtarışa imza attı.

Ancak 20'nci dakikadan sonra Kamerun takımı, Brezilya kalesinde ciddi bir baskı kurdu. Üst üste köşe vuruşları sonrasında, sol tarafta topla buluşan Allan Nyom, Dani Alves'i çalımladı ve kale sahasına ortaladı. Orada boş kaleye topa dokunan Joel Matip, birkaç dakika önce direğe nişanladığı topu bu kez ağlara gönderdi ve takımına Brezilya karşısında 1-1'lik eşitliği getirdi.

Bu golle büyük bir şok yaşayan Brezilya tribünlerini, şoktan çıkaran isim yine süper yıldızları Neymar'dı... Marcelo'dan aldığı topla ceza sahasına giren Neymar, düzgün bir vuruşla takımı 40'ıncı dakikada tekrar öne geçirdi ve skoru 2-1 yaptı.

Karşılaşmanın ilk devresi Brezilya'nın 2-1'lik üstünlüğüyle tamamlanırken, Brezilyalılar ikinci yarıya da golle başlayarak, rahat bir nefes aldı. Soldan David Luiz'in ortasını, boş kaleye gönderen Fred, skoru 3-1'e taşıdı.

Bu golle rahatlayan Brezilya takımı, oyundaki tempoyu düşürdü. Kamerun da adeta Dünya Kupası macerasını 49. dakikada sonlandırdı. Son dakikalarda Meksika'nın Hırvatistan karşısında 3-0 öne geçmesiyle, grup liderliği tehlikeye giren Brezilya, tempoyu son bölümde yeniden yükseltti.

Maçın skorunu belirleyen ve Brezilya'yı rahatlatan gol de 84. dakikada geldi. Oscar'ın pasıyla sol çaprazdan Kamerun ceza sahasına giren Fernandinho, düzgün bir vuruşla maçtaki durumu 4-1'e getirdi.

Sahadan 3-1'lik galibiyetle ayrılan Brezilya, A Grubu'nu 7 puan ve averajla lider olarak tamamladı. Turnuvanın ev sahibi olan Brezilya, ikinci turda B Grubu'nun ikincisi Şili ile eşleşti.


Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
ÇOK OKUNANLAR
0