MUHTEŞEM ŞİFA KAYNAĞI CEVİZ PERDESİ
GÜÇLÜ VE KESKİN GÖZLER İÇİN ÖNERİLER
BASEN, KALÇA YAĞLARINDAN KURTULUN
KANSER HÜCRELERİNİN YOK EDİLMESİ
EGE ÜNİVERSİTESİNDEN ÖNEMLİ ÇALIŞMA
ANKET
ŞAMPİYON HANGİ TAKIM OLACAK
YAZARLAR
PİYASALAR
DOLAR
32.3324
EURO
35.1918
IMKB
80.549
HAVA DURUMU
MAİL LİST
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Şike pazarlığı kamerada!

Gana futbolu şike skandalıyla çalkalanıyor. Gana Futbol Federasyonu'nun şike için pazarlık yaptığı ortaya çıkarıldı.
23.06.2014 16:28

Gizli bir araştırma yapan 'The Telegraph' ve 'Channel 4' dedektifi, Gana Futbol Federasyonu ile şike pazarlığı yaptı. Federasyon yetkilisi, bir uluslararası maçta şike yapmayı kabul etti.

Sporx.com'da yer alan habere göre; Brezilya'da düzenlenen Dünya Kupası'nda mücadele eden ve Almanya ile 2-2 berabere kalarak tüm dikkatleri üzerine çeken Gana'nın böyle bir skandala karışması ve hakemleri rahatça ayarlayabilmesi şok etkisi yarattı. Afrikalı bazı hakemlerin de çetenin içinde yer alması ve görüşmelere gelmesi şaşkınlık yarattı. 

Dedektifin ortaya çıkardığı üzere; FIFA'ya kayıtlı menajer Christopher Forsythe ve Gana Futbol Federasyonu'nun popüler figürlerinden Oed Nketiah, maçta şike yapmak üzere anlaşmaya varıyor. Şikeyi ayarlayacak ve parayı sağlayacak kişilere de maçın 'sponsoru' deniyor. Maçta şikeye dahil olacak her Ganalı için 170 bin dolar yeterli iken, maçın hakemleri ise ayrıca para alyıor. 

"İSTEDİĞİN KADAR PARA KAZAN" 

Gizlice kayda alınan görüşmede; "Her zaman bize gelebilir ve istediğin 'sonucu' elde edebilirsin" diyen menajer Forsythe; "Hakemlere para vermemiz ve onları da ayarlamamız çok rahat, biz de yapıyoruz. Maça kendi hakemlerimizi atarsak, sen de istediğin kadar para kazanabilirsin" diyerek durumu ortaya koyuyor. 

Forsythe, şikenin her yerde yapıldığını ve Gana ile Britanya takımları arasında oynanan maçlarda dahi şike yapıldığını iddia ediyor. "Hakemler maçları her zaman etkiler. Hatta maçta İngiltere olsa bile" diyerek kendi savını kuvvetlendiriyor. Forsythe, Afrika ve Avrupa 'dan çeşitli ülkeleri sayıyor ve ekliyor; "Biz maçın hakemine bakarız ve ayarlayıp ayarlayamayacağımızı söyleriz."

FIFA KOKARTLI HAKEM PAHALI 

Forsythe, Miami'de 5 yıldızlı bir tatil köyünde yapılan görüşmede, Gana'nın Güney Kore ile Florida'da oynadığı ve 4-0 kazandığı maça gittiğini belirtiyor. 

Florida'daki görüşme sırasında, federasyon başkanı her maç için şike yatırımının 170 bin dolar olması gerektiğini ve her hakem için ayrı para alacağını belirtiyor. Amcak, hakemden hakeme fiyatların değiştiğini söylüyor; "Şirketiniz, eğer FIFA kokartlı bir hakemle çalışmak istiyorsa ona göre fiyat ödeyecektir" 

Dedektif ile federasyon yetkilileri arasında geçen sohbette, eski Chelseali Michael Essien ve Schalkeli Kevin Prince Boateng'in de bilmeden de olsa şikeli maçlarda oynadıkları belirtiliyor. 


GÖZALTINA ALINDILAR

Bu gelişmelerin yaşanması sonrası Gana polisi, Gana Futbol Federasyonu'ndan yetkilileri ve Forstyhe ile Nketiah'ı "Gana futboluna sahtekarlık karıştırdıkları" gerekçesi ile gözaltına aldı. Ayrıca, durumdan FIFA ve CAF haberdar edildi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
ÇOK OKUNANLAR
0